Slovenski rokometaši na mladinskem SP-ju v Bosni in Hercegovini še ne poznajo poraza. Foto: Reuters
Slovenski rokometaši na mladinskem SP-ju v Bosni in Hercegovini še ne poznajo poraza. Foto: Reuters

V uvodnih minutah sta bili moštvi zelo izenačeni, Sloveniji se je v 18. minuti prvi uspelo odlepiti od nasprotnika, ko je pobegnila na +5 (11:6), a so se Bosanci z odlično igro vrnili in še pred polčasom izenačili (13:13).

V nadaljevanju sta bila v slovenski ekipi najučinkovitejša Mario Šoštarić in Borut Mačkovšek, ki sta zadevala z vseh položajev. Slovenci so ves čas vodili, nasprotniku se mu je uspelo približati le na dva gola razlike. V zadnjih desetih minutah so varovanci Slavka Iveziča stopili na plin in si priborili odločilno prednost (25:21), na koncu je jeziček na tehtnici v njihovo korist prevesila igra z igralcem več, v kateri so bili precej boljši od gostiteljev.

Z devetimi goli je bil najboljši strelec Šoštarić, sedem jih je dodal Mačkovšek. Za Bosno in Hercegovino jih je največ prispeval Dejan Malinović (6). Slovenska reprezentanca se bo v četrtek ob 18.30 pomerila z izbrano vrsto Južne Koreje.

Mladinski SP, skupina C, 3. krog:
SLOVENIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA
28:24 (13:13)
Šoštarić 9, Mačkovšek 7, Cehte 5, Blagotinšek 4, Gorenjak, Fidel in Hrastnik po 1; Malinović 6, Miličević 5, Eres 4, Halilković in Ajkunić po 3, Perić 2, Gradan 1.

Četrtek ob 18.30:
SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA

Sobota ob 18.30:
KONGO - SLOVENIJA

V osmino finala se uvrstijo prva štiri moštva.