Boris Denič si je po tekmi vzel nekaj časa za slavje, a je misli hitro preusmeril v petkov polfinale. Foto: MMC RTV SLO/Simon Maljevac
Boris Denič si je po tekmi vzel nekaj časa za slavje, a je misli hitro preusmeril v petkov polfinale. Foto: MMC RTV SLO/Simon Maljevac
Slovenci ugnali ruske grobijane
Val 202: Izjave po rokometni tekmi Rusija - Slovenija
Val 202: Zadnje minute tekme Rusija - Slovenija

Dramatični četrfinale v napol prazni dvorani Sant Jordi se je razpletel s tesno zmago slovenske izbrane vrste, ki je z uvrstitvijo v polfinale svetovnega prvenstva dosegla enega izmed največjih uspehov slovenskega ekipnega športa. Končnica srečanja je prinesla pravo dramo, po zadnjem pisku sirene pa so se slovenski junaki prešerno razveselili velike zmage skupaj s peščico slovenskih navijačev.

Rokometaši slavili z zastavami
Tudi v mešani coni so bili izmučeni borci deležni številnih čestitk predstavnikov sedme sile, slavju pa se je hitro pridružil tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac. Borbeni Vid Kavtičnik je pustil srce na igrišču, svojim soigralcem pa je pomagal z bučnim bodrenjem tudi v trenutkih oddiha na klopi. Tudi ob pogovoru s številnimi novinarji je še naprej trdno stiskal slovensko zastavo, s katero je naredil nekaj zmagovalnih krogov ob čustvenem proslavljanju zmage. Kapetanu Urošu Zormanu je slovenska trobojnica visela okoli vratu, drugi rokometaši pa so skrbno izbirali besede, s katerimi bi opisali zadnje trenutke srečanja.

Denič iskreno čestital svojim fantom
Ob vsem "kaosu" je bil navidez najmirnejši selektor Boris Denič, ki pa je pred vrnitvijo v hotel vsakega igralca posebej iskreno objel in mu čestital za prikazano igro, še pred tem pa je svoje občutke opisal tudi za MMC.



Vam je dobro uro po odigrani tekmi vendarle uspelo zbrati prve vtise?

V teh trenutkih po tekmi sem razvlečen na sto strani, tako da sem številnim novinarjem verjetno bolj malo pametnega povedal. Zagotovo smo zmagali na veliki tekmi. To je bila zmaga za ves slovenski šport in za same rokometaše. V tem trenutku ne govorim samo o tekmi proti Rusiji, temveč tudi o prejšnjih srečanjih, ki smo jih odločili v svojo korist. Po teh zmagah jim lahko samo čestitam in jim povem, da sem zelo ponosen nanje

Verjeli ste v svoje moštvo, saj ste že pred časom napovedovali, da so fantje sposobni velikih rezultatov. Kako se zdaj počutite?
Eno je biti sposoben, druga stvar pa je to uresničiti. Na tem tekmovanju so zagotovo naredili določen napredek v vseh pogledih. To je bilo vidno že na tekmah v Zaragozi. Prišlo je do mentalnega preskoka. Nekatere tekme so fantje odigrali slabše, vendar pa so v zadnjih dvajsetih minutah to nadomestili s svojim znanjem. Vse tekme jim je doslej uspelo odločiti v svojo korist. Lahko rečem, da so bile te zmage prigarane.

Naša izbrana vrsta je imela v preteklih letih nešteto priložnosti za odmeven rezultat, zdaj pa ji je končno uspelo te priložnosti izkoristiti.
Slovenska reprezentanca je že vrsto let med desetimi najboljšimi reprezentancami v svetovnem merilu. Nekaterim prejšnjim generacijam ni uspelo narediti tega preskoka. Nam je letos na srečo uspelo in zdaj lahko le upamo, da ne bo treba spet čakati skoraj desetletje za vrhunski rezultat.

Pred vami je vroč polfinalni obračun proti Špancem. Bo srečanje proti domači reprezentanci še dodaten motiv za vaše fante?
Zagotovo bo srečanje proti Španiji poseben izziv, saj gre za zelo kakovostno moštvo, ki je povrhu vsega še gostitelj tega svetovnega prvenstva. Navdušenje po veliki zmagi nad Rusijo se mora čim prej umiriti. S fanti bomo hitro zaključili zgodbo o tem srečanju in ne bomo se dosti pogovarjali o Rusih. Zelo smo vraževerni in vse bomo delali ustaljeno, tako kot smo do zdaj, in poskusili bomo pozabiti to četrtfinalno tekmo. V četrtek se začnemo pripravljati na Špance in upam, da nam bo uspela čim boljša priprava na polfinalni dvoboj.

Iz Barcelone

Slovenci ugnali ruske grobijane
Val 202: Izjave po rokometni tekmi Rusija - Slovenija
Val 202: Zadnje minute tekme Rusija - Slovenija