Wisla je v prvem polčasu povsem zasenčila Celjane. David Razgor v primežu Dimitrija Žitnikova in Tiaga Roche. Foto: www.alesfevzer.com
Wisla je v prvem polčasu povsem zasenčila Celjane. David Razgor v primežu Dimitrija Žitnikova in Tiaga Roche. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Mlakar
Žiga Mlakar je bil najučinkovitejši Celjan. Dosegel je šest golov. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Žvižej
Vratar Rodrigo Corrales je v prvem polčasu odlično branil. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Marguč
Slovenski reprezentant Gašper Marguč je blestel v Zagrebu, kjer je za zmago Veszprema z 21:20 zabil osem golov. Foto: EPA
Borut Mačkovšek
Odličen vikend je tudi za Borutom Mačkovškom, ki je zabil devet golov za Montpellier ob zmagi nad Koldingom s 30:25. Foto: EPA
Wisla previsoka ovira za Celjane
Wisla prizadejala Celjanom drugi poraz

Poljski podprvaki so si pot do zmage stlakovali že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 17:10. Fizično močnejša Wisla je v tem delu nadigrala blede domačine v vseh elementih rokometne igre.

Pivovarji, ki se jim v napadu še kako pozna odsotnost Mihe Zarabca, so v drugem polčasu pokazali boljšo predstavo, imeli pri 22:24 v 53. minuti napad za -1, a je vratar Marcin Wichary ubranil zicer Blažu Blagotinšku. Sledila sta dva gola gostov, s čimer je bil odpor domačih zlomljen. Celjani so si s tem porazom zmanjšali možnosti za uvrstitev v osmino finala, saj je Wisla neposredni tekmec za šesto mesto, ki še vodi naprej.

Zasedba Branka Tamšeta bo v naslednjem krogu, to je v nedeljo, 11. oktobra, gostovala pri Flensburgu.

Pivovarji brez odgovora na poljsko agresivnost
Gostje so bolje začeli srečanje in po golu Nemanje Zelenovića v 3. minuti povedli z 2:0. Dobro je branil vratar Rodrigo Corrales. Pivovarji so imeli ob agresivni in visoki poljski obrambi precej težav, tako da so - ob igralcu manj - zapravili dva napada, kar so gostje kaznovali z dvema goloma za 4:1. Trener Tamše je moral vzeti minuto odmora. Ta je pomagala, saj so Celjani znižali na 3:4. A temu je v 8. minuti sledila še druga izključitev stebra obrambe Blaža Blagotinška. Številčno prednost so gostje izkoristili za +3 (6:3), nato pa je Dmitrij Žitnikov ob igralcu manj v 11. minuti povišal na +4 (8:4). Celjane je v igri držal Žiga Mlakar, ki je do izida 8:5 dosegel tri gole. Wisla je nato prek Zelenovića v 14. minuti ušla na 10:5.

Corrales paral živce domačim
Celjanom tudi v nadaljevanju tako v obrambi kot tudi v napadu ni šlo. Če so že prišli do izdelanega strela, pa jih je ustavil razigrani Corrales, ki je zapored ubranil strela Blaža Janca in Luke Žvižeja. Na drugi strani je Žitnikov v 21. minuti zabil za 13:7, tako da je moral Tamše spet vzeti minuto odmora. Po njej je Mlakar stresel prečko, Michal Daszek pa je na drugi strani povišal na 14:7. Celjski mrk je naposled prekinil povratnik po poškodbi Arthur Malburg Patrianova. Slovenskim prvakom do konca ni uspelo znižati zaostanka. Nasprotno, Marko Tarabochia in Michal Daszek sta v zadnji minuti povišala na 17:9, nato pa je Tilen Kodrin postavil izid polčasa (17:10). Oba celjska vratarja, tako Urban Lesjak kot tudi Ivan Gajić, nista imela svojega dne.

Odličnih celjskih 15 minut zbudilo upanje
Celjani so drugi polčas odprli z delnim izidom 5:2, tako da je gostujoči trener Manolo Cadenas po golu Mlakarja za 15:19 vzel minuto odmora. Po njej je Žvižej zabil za le -3 (16:19). Sledila je nova obramba v drugem delu razigranega Gajića in napad za -2, a so ga pivovarji zapravili. Poljski mrk je prekinil Valentin Ghionea. Domači so po nekaj zapravljenih napadih v 46. minuti le prišli na -2 (19:21), potem ko je bil v protinapadu uspešen Žvižej. A sledila sta dva poljska gola za +4 (23:19).

Wichary snel "zicer" Blagotinšku za -1
V poljskih vratih je Corralesa že pred tem zamenjal Marcin Wichary, ki je na hitro zbral tri obrambe. Kljub temu je po dveh golih Patrianove Celje v 53. minuti spet prišlo le na -2 (22:24), nato pa je Wichary snel "zicer" Blagotinšku za 23:24. Sledila sta poljska gola za +4 (26:22) pet minut pred zadnjo sireno. Domači so sicer do konca poskušali napraviti čudež, a jim je zmanjkalo moči in časa.

Tamše: En dober polčas je premalo
"Tekmo smo izgubili v prvem polčasu. Takrat je bilo čutiti še preveč posledic poraza v prejšnjem tednu, za kar sem upal, da se ne bo zgodilo. Noge so bile enostavno pretežke in Wisla je to s svojimi izkušnjami seveda izkoristila. Razlika sedmih zadetkov se je izkazala za preveliko, čeprav smo se v drugem polčasu dvignili, ga odigrali veliko bolje in borbeno, imeli priložnost za -1, ki pa je nismo izkoristili. Da lahko premagaš tako močnega nasprotnika kot je Wisla, bi morali biti na takšnem nivoju skozi celotno srečanje, a pokazali smo da lahko in to nam mora biti vodilo za naprej,"
je po tekmi za spletno stran kluba dejal trener Branko Tamše.

LIGA PRVAKOV

3. KROG, skupina A

CELJE PL - WISLA PLOCK 25:28 (10:17)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 4, Ivić, Babarskas 1, Janc 2, Razgor 4, Marguč, Poteko, Potočnik, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 3, Dobelšek, Mlakar 6, Žvižej 4.

Wisla Plock: Wichary, Morawski, Corrales, Kwiatkowski, Daszek 4, Racotea 3, Wisniewski, Pušica, Ghionea 3, Rocha 2 (2), Zelenović 4, Montoro 1, Tarabochia 2, Konitz, Nikčević 4, Žitnikov 5.

Sedemmetrovke: 0; 2/2

Izključitve: 4 min; 8 min


KIEL - FLENSBURG 27:23 (14:13)

BEŠIKTAŠ - PSG 30:40 (17:21)

ZAGREB - VESZPREM 20:21 (10:9)
Marguč 8 za Veszprem.

Vrstni red: Veszprem 5, PSG, Kiel in Zagreb 4, Wisla 3, Celje PL in Flensburg 2, Bešiktaš 0.


Skupina B:
RHEIN NECKAR LÖWEN - KIELCE 32:32
Zorman 2 za Kielce.

KRISTIANSTAD - VARDAR 25:30
Brumen 1 za Vardar.

MONTPELLIER - KOLDING 30:25
Mačkovšek 9, Dolenec 5, Gaber 2, Gajić 1 za Montpellier.

PICK SZEGED - BARCELONA 28:30
Bombač 6 za Pick.

Vrstni red: Vardar 6, RNL 5, Barcelona 4, Kielce 3, Kristianstad, Pick Szeged, Montpellier 2, Kolding 0.

Zmagovalci skupin se uvrstijo v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.


Skupina C:
ČEHOVSKI MEDVEDI - MEŠKOV BREST
27:33 (14:17)

VOJVODINA - PORTO 23:27 (8:14)

NATURHOUSE LA RIOJA - TATRAN PREŠOV
37:29 (22:15)

Vrstni red: Brest 6, La Rioja in Porto 4, Čehovski medvedi in Vojvodina 2, Tatran 0.




Skupina D:
METALURG - ELVERUM 22:19 (10:12)

MOTOR ZAPOROŽJE - SKJERN 31:26 (15:13)

BAIA MARE - KADETTEN 31:31 (16:18)

Vrstni red: Skjern, Motor Zaporožje in Metalurg 4, Baia Mare 3, Elverum 2, Kadetten 1.

Wisla previsoka ovira za Celjane
Wisla prizadejala Celjanom drugi poraz