S tole fotografijo sta Woods in Vonnova leta 2013 sporočila svetu, da sta res par. Foto: Facebook
S tole fotografijo sta Woods in Vonnova leta 2013 sporočila svetu, da sta res par. Foto: Facebook
Kakšnih govoric o težavah v zvezi med športnikoma ni bilo slišati. Foto: EPA

Novico o razhodu je sporočila kar 30-letna Vonnova na svojem Facebooku.

"Po skoraj treh letih skupaj sva se s Tigerjem družno odločila, da končava najino zvezo. Vedno bom cenila spomine, ki sva jih ustvarila skupaj," je zapisala Vonnova.

"Na žalost imava oba izjemno natrpana urnika, ki naju silita, da preživiva večino časa narazen. Vedno bom občudovala in spoštovala Tigerja. On in njegova prelepa družina bosta imela vedno posebno mesto v mojem srcu," je še dodala.
Podoben zapis, s pripisom Osebno sporočilo Tigerja je na svoji spletni strani objavil tudi Woods.

"Z Lindsey Vonn sva se družno odločila, da prenehava. Lindsey izjemno občudujem, spoštujem in ljubim, vedno bom cenil čas, ki sva ga preživela skupaj. S Sam in Charliejem ter mojo celotno družino je bila krasna. Žal pa imava oba zelo naporno življenje in oba tekmujeva v zelo tekmovalnih in zahtevnih športih. Težko je preživljati skupaj čas," je zapisal.

Tigerjevi rezultati v krizi
Vonnova in devet let starejši Tiger sta na Facebooku svojo zvezo tudi razkrila, marca 2013, potem ko se je več mesecev ugibalo, da ju veže več kot zgolj prijateljstvo ali športna kolegialnost.

Woods, čigar kariera se je v zadnjem času znašla v precejšnji krizi (zmagal ni že od avgusta leta 2013), je Vonnovo spremljal letos med drugim tudi v Cortini d'Ampezzo, ko je ena najboljših smučark vseh časov dosegla svojo rekordno 63. zmago, bil pa je tudi na svetovnem prvenstvu v Vailu, ki ga je Lindsey z eno osvojeno medaljo zapustila manj zadovoljna.
Tigerjevi serijski skoki čez plot
Vonnova je bila sicer med letoma 2007 in 2013 poročena z nekdanjim smučarjem Thomasom Vonnom, ki je do ločitve delal tudi kot njen trener. Ločitev ni bila najbolj prijateljska, a vseeno je dvignila manj prahu kot tista od Woodsa.

Najboljši golfist zadnjih let se je namreč od svoje žene, švedske manekenke Elin Nordegren, ločil leta 2010, potem ko je prišlo na dan, da je imel vrsto zunajzakonskih razmerij. Paru sta se v zakonu rodila dva otroka, ki naj bi se z Vonnovo "enkratno razumela", zvezdnica belih strmin pa je za medije pred časom dejala, da je Woodsov slab sloves ni nič prestrašil in da je čudovita oseba.
Mimogrede, februarja so krožile govorice, da par načrtuje poroko za valentinovo, ki pa so se izkazale za neresnične.