Foto:
Foto:
Helios prek Zlatoroga do državnega naslova
Slovenski nogometaši klonili pred Turki
10. dirka, 10. stopničke Tima Gajserja

Na portalu Športni SOS spet prinašamo pregled nekaterih športnih dogodkov preteklega tedna. Vabljeni, da pod člankom zapišete tudi svoj izbor.

10. Zlatan Ibrahimović lahko postane kralj
Ni skrivnost, da bo Zlatan Ibrahimović kmalu zamenjal igralno sredino. Šveda seveda zanima igranje za vrhunske klube, zato je za zabavno novico poskrbel klub Rot Weiss Oberhausen, ki igra v četrti nemški ligi. Deteljice so švedskemu nogometašu v primeru podpisa dveletne pogodbe ponudile marsikaj: od tega, da bi se mesto spremenilo v kraljevino, Ibrahimović pa bi postal njen kralj ...
9. Odšel največji
Od enega kralja do drugega. Umrl je Muhammad Ali - eden največjih boksarjev v zgodovini tega športa in po izboru številnih raziskav in anket največji športnik 20. stoletja.
8. Smrtna nesreča Saloma
V Barceloni se je na treningu razreda Moto2 smrtno ponesrečil španski motociklist Luis Salom.

7. Zavrč ostaja v prvi ligi
Nogometaši Zavrča ostajajo v prvoligaški konkurenci, saj so v kvalifikacijah za popolnitev prve lige remizirali proti Aluminiju in s skupnim izidom 4:3 ostali med elito.

6. Rokometašice po šestih letih na EP-ju so v kvalifikacijah za EP izgubile v Črni gori (24:22), a se vseeno kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca po šestih letih prebile na zaključni turnir.

5. Pušnik postal trener Hajduka
Marijan Pušnik je postal novi trener nogometašev Hajduka.

4. Tim Gajser nadaljuje odlične vožnje
Odkritje letošnje sezone Tim Gajser nadaljuje vrhunske predstave, saj je še na 10. dirki sezone osvojil desete stopničke. V Franciji je osvojil prvo in drugo mesto, s čimer je ohranil 24 točk prednosti pred Romainom Febvrom.

3. Dve tekmi nogometne reprezentance
Varovanci Srečka Katanca so odigrali dve prijateljski tekmi, na katerih pa niso dosegli zadetka: najprej so remizirali proti Švedski (0:0), nato izgubili proti Turčiji (0:1).

2. Helios drugič državni prvak
Košarkarji Heliosa so drugič postali državni prvaki, potem ko so dobili finalno serijo proti Zlatorogu s 3:1. Skoraj neverjetno se zdi, da je v zadnjih treh sezonah v finalu igralo kar šest različnih ekip (še Tajfun, Rogaška, Krka, Olimpija). Res široka baza klubov, ki pa bolj izkazuje sivo povprečje, kamor je padla slovenska klubska košarka.
1. Đoković dopolni karierni grand slam
Najboljši teniški igralec zadnjih petih let Novak Đoković je z zmago na Roland Garrosu dopolnil karierni grand slam.

Helios prek Zlatoroga do državnega naslova
Slovenski nogometaši klonili pred Turki
10. dirka, 10. stopničke Tima Gajserja