Nekateri menijo, da bi moral Andre Agassi za laž odgovarjati, drugi - predvsem rojaki - so do njega bolj prizanesljivi. Foto: EPA
Nekateri menijo, da bi moral Andre Agassi za laž odgovarjati, drugi - predvsem rojaki - so do njega bolj prizanesljivi. Foto: EPA
Rafa Nadal
Rafael Nadal verjeme, da je tenis 'čist' šport. Foto: Reuters
Serena Williams
Serena Williams bo tudi sama izdala knjigo. Foto: Reuters

Takole cinično je razkritje Andreja Agassija, da je med aktivno teniško kariero jemal mamila, pokomentiral kolumnist spletne strani ameriške televizije CBS Ray Ratto. Priznanje nekdanjega teniškega "enfant terribla" je močno odmevalo tudi med zdajšnjimi junaki športa z rumeno žogico.

"Zdi se mi grozno. Zakaj to razlaga zdaj, ko je upokojen? Povzročanje škode tenisu nima smisla. Verjamem, da je naš šport čist. Če kdo, si to želim jaz. Grešniki morajo biti kaznovani in če je Agassi med kariero ravnal v nasprotju s predpisi, mora tudi on za to odgovarjati," je novico, ki jo v avtobiografiji z naslovom "Open" sporoča Agassi, neprizanesljivo sprejel Rafael Nadal.

Roddick: Andre je in bo vedno moj idol
39-letnik iz Las Vegasa je priznal, da je užival prepovedano mamilo metamfetamin ("crystal meth") in da je leta 1997 lagal v pismu teniškim funkcionarjem, ko je padel na dopinškem testu. "Ko sem slišal za novico, sem bil šokiran. Razočaran sem in upam, da podobnih primerov v prihodnje ne bo več ... Naš šport mora ostati čist," je povedal Roger Federer.

Precej bolj umirjene tone je pričakovano ubral Andy Roddick. "Andre je in bo vedno moj idol. O njem bom sodil po tem, kako je ravnal z mano in kako je svet spremenil na bolje. Če smo pošteni, je Andre napisal tisto pismo, ko je bil na lestvici ATP uvrščen precej pod 100. mestom in ko si nihče ni mislil, da se lahko vrne," je letošnji finalist Wimbledona zapisal na "twitterju".

Bi mu vrnitev uspela, če ne bi lagal?
Si je pa smiselno zastaviti vprašanje, ki so si ga pri New York Timesu. "Bi se vse zasukalo drugače, če Agassi ne bi lagal in bi bil takrat kaznovan?" so zapisali pri slavnem časniku v zvezi z njegovo veličastno vrnitvijo v svetovni teniški vrh po težkem padcu na skromno 141. mesto leta 1997.

"Njegova knjiga se bo gotovo dobro prodajala. Zdi se zelo zanimiva," je iz Dohe na kratko sporočila Venus Williams. Njena sestra Serena pa je napovedala, da bo na knjižne police kmalu prišla tudi njena knjiga. Lahko tudi o nje pričakujemo razkritje kakšne skrivnosti?