Novak Đoković je po letih 2008 , 2011 in 2014 še četrtič dvignil pokal v Indian Wellsu. Foto: EPA
Novak Đoković je po letih 2008 , 2011 in 2014 še četrtič dvignil pokal v Indian Wellsu. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je osvojil že 21. turnir serije masters, v žep je pospravil 900.400 ameriških dolarjev. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer je pred tremi tedni v finalu turnirja v Dubaju ugnal Đokovića, ki pa je v Indian Wellsu igral precej bolje. Foto: EPA
Simona Halep
Simona Halep je naredila kar 17 neizsiljenih napak manj od Jelene Janković. Foto: EPA
Đoković četrtič zmagal v Indian Wellsu

Velika tekmeca sta se pomerila že 38-krat, lani je v finalu "Nole" slavil s 3:6, 6:3 in 7:6. Tokrat je bil odločilni niz malce manj napet, prvi igralec sveta pa se je s Švicarjem izenačil po številu zmag v Indian Wellsu, oba sta prestižni pokal dvignila štirikrat.
Đoković začel sijajno
V prvem nizu je Đoković igral sijajno, z osnovne črte je narekoval ritem, odlično serviral in v šesti igri prišel do ključnega odvzema servisa.
Velika vrnitev Federerja
Ko je Federer v tretji igri drugega niza znova izgubil začetni udarec, se je zdelo, da je finale odločen. Srb je brez izgubljene točke povišal na 4:2 in imel v sedmi igri celo priložnost za 5:2. Federer se je rešil in ob velikem navdušenju gledalcev celo izenačil na 4:4. Dobil je silovit zalet, servisi so bili vse bolj prodorni in odločala je podaljšana igra. Đoković je pri vodstvu s 5:3 zgrešil bekhend, nato naredil dve dvojni napaki zapored in 33-letni Švicar se je iz izgubljenega položaja rešil v odločilni niz.
Izjemen sklepni dosežek "Noleta"
27-letni Srb se je nato zbral, hitro je povedel z 2:0, Federer je v maratonski tretji igri prišel do brejka in nato izenačil na 2:2. V šesti igri je z dvojno napako poklonil igro "Noletu", ki je blestel z osnovne črte. Zanesljivo je dobil zadnje štiri igre in se veselil zmage po dveh urah in 17 minutah.
Roger si bo vzel odmor
S 50. zmago v karieri je prehitel trenerja Borisa Beckerja, legendarni Nemec je osvojil 49 turnirjev. Đoković se je utrdil na prvem mestu lestvice ATP, že naslednji teden pa bo prvi favorit tudi v Miamiju, kjer Federer ne bo igral. "Nole" je že 138 tednov na prvem mestu lestvice ATP, kmalu bo ujel Rafaela Nadala, ki je bil najboljši na svetu 141 tednov.
Halepova se veseli uspeha kariere
Tudi ženski finale je bil izjemno izenačen. Simona Halep je z 2:6, 7:5 in 6:4 ugnala Jeleno Janković. Srbkinja je pri vodstvu s 6:2 in 5:4 že servirala za zmago, Romunki pa je uspel velik preobrat. Nanizala je tri igre zapored in po 63 minutah dobila drugi niz. V zadnjem nizu sta obe tekmici slabo servirali, brejki so se kar vrstili, v deseti igri je Halepova brez izgubljene točke prišla do odvzema servisa in zmage po dveh urah in 40 minutah.
"To je največja lovorika v moji karieri, nikoli ne bom pozabila tega uspeha," je bila navdušena Halepova, ki je lani v finalu Roland Garrosa izgubila proti Mariji Šarapovi.

INDIAN WELLS, finale (M)
(5.381.285 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - FEDERER (ŠVI/2)
6:3, 6:7 (5), 6:2

Statistika

Đoković

Federer

Prvi servis (%)6058
Asi

8

6

Dvojne napake53
Brejk priložnosti 5/13 2/10
Osvojene točke11089


Finale (Ž):
HALEP (ROM/3)
- JANKOVIĆ (SRB/18)
2:6, 7:5, 6:4

Đoković četrtič zmagal v Indian Wellsu