Novak Đoković brani lanski naslov. Foto: Reuters
Novak Đoković brani lanski naslov. Foto: Reuters

Đoković je s 7:5, 6:1 premagal Sama Querreyja, Federer pa je v večernem obračunu s 6:3, 6:4 odpravil Juana Ignacia Londera.

Prvi igralec sveta je izgubil uvodno igro na svoj servis, vendar se je po zaostanku 1:3 hitro pobral. Pri vodstvu 6:5 je izkoristil eno od dveh priložnosti za osvojitev niza in ga dobil po 45 minutah. Na začetku drugega niza je prvi igralec sveta dvakrat rešil zaostanek 15:40 in v nadaljevanju gladko zmagal.

"To, da sem branilec naslova, ni vplivalo name. Vesel sem, da sem se vrnil na igrišče, saj je minilo kar nekaj časa od finala Wimbledona. Po drugi strani je bilo nekaj negotovosti, saj nisem igral dvoboja štiri tedne. Nekaj časa je trajalo, da sem se privadil na njegovo igro. Naredil sem tri dvojne napake v uvodni igri, kar je bil vse prej kot dober štart," je povedal Đoković, ki je lani v Cincinnatiju popolnil karierni zlati masters – zmage na vseh devetih turnirjih serije masters.

Đoković je vzrok za slabši začetek pripisal nogometašem Crvene zvezde, ki so prav takrat po izjemni seriji enajstmetrovk slavili v Københavnu in se uvrstili v 4. predkrog Lige prvakov. "Morda sem bil na začetku preveč živčen, saj sem še tri minute pred prihodom na igrišče skakal in navijal v slačilnici, pravzaprav v sobi za fitnes. Ogreval sem se in spremljal tekmo z Goranom Ivaniševićem in celotno ekipo iz nekdanje Jugoslavije. Bilo je neverjetno, čestitke vsem, posebej vratarju Borjanu, ki je obranil toliko enajstmetrovk. Česa takega v življenju še nisem videl," je povedal Đoković, velik navijač Crvene zvezde.

Federer, s sedmimi naslovi rekorder Cincinnatija, je v prvem dvoboju kot 38-letnik v 61 minutah premagal 55. igralca sveta. Dvoboj je bil prekinjen zaradi dežja. Argentinec je imel v celotnem dvoboju le eno priložnost za odvzem servisa.

"Lepo se je vrniti na igrišče. Gre za popolnoma različno podlago, kot sta trava in pesek. To je začetek dolge, dolge sezone na trdi podlagi. Lepo je začeti z zmago," je bil s svojo predstavo zadovoljen Federer.

Đoković se bo v osmini finala pomeril s Pablom Carrenom Busto, Federerja pa čaka boljši iz dvoboja Wawrinka – Rubljov. Ponovitve lanskega finala med Đokovićem in Federerjem ne more biti, saj sta Srb in Švicar v isti polovici tabele.

Đoković in Federer zanesljivo med 16 v Cincinnatiju

CINCINNATI, 2. krog
(6.056.280 dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - QUERREY (ZDA)
7:5, 6:1
CARRENO BUSTA (ŠPA) - ISNER (ZDA/13)
6:4, 6:7, 7:6
SHAPOVALOV (KAN) - POUILLE (FRA)
HAČANOV (RUS/8) - KYRGIOS (AVS)
FEDERER (ŠVI/3) - LONDERO (ARG)
6:3, 6:4
WAWRINKA (ŠVI) - RUBLJOV (RUS)
MEDVEDEV (RUS/9) - PAIRE (FRA)
CICIPAS (GRČ/5) - STRUFF (NEM)

A. ZVEREV (NEM/7) - KECMANOVIĆ (SRB)
BAUTISTA AGUT (ŠPA/11) - TIAFOE (ZDA)
ALBOT (MOL) - SCHWARTZMANN (ARG)
THIEM (AVT/4) - GASQUET (FRA)
NIŠIKORI (JAP/6) - NIŠIOKA (JAP)
DE MINAUR (AVS) - OPELKA (ZDA)
GOFFIN (BEL/16) - PELLA (ARG)
MANNARINO (FRA) - KUKUŠKIN (KAZ)


TURNIR WTA PREMIER 5
CINCINNATI, 2. krog
(2.944.486 dolarjev, trda podlaga)

BARTY (AVS/1) - ŠARAPOVA (RUS)
SWIATEK (POL) - KONTAVEIT (EST)
SABALENKA (BLR/9) - DŽENG (KIT)
SAKARI (GRČ) - KVITOVA (ČEŠ/6)
6:4, 2:6, 6:3
KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/3) - VANG (KIT)
KUDERMETOVA (RUS) - PETERSON (ŠVE)
KUZNECOVA (RUS) - JASTREMSKA (UKR)
STEPHENS (ZDA/8) - PUTINCEVA (KAZ)

V. WILLIAMS (ZDA) - BERTENS (NIZ/5)
6:3, 3:6, 7:6
VEKIĆ (HRV) - AZARENKA (BLR)
KEYS (ZDA/16) - KASATKINA (RUS)
HALEP (ROM/4) - ALEKSANDROVA (RUS)
SVITOLINA (UKR/7) - MERTENS (BEL)
KENIN (ZDA) - DIJAS (KAZ)
HSIEH (TJV) - BRADY (ZDA)
OSAKA (JAP/2) - SASNOVIČ (BLR)