Jonas Wind je bil za Dance uspešen v 1. seriji, v 11. pač ne. Foto: EPA
Jonas Wind je bil za Dance uspešen v 1. seriji, v 11. pač ne. Foto: EPA

Prva tekma v Beogradu se je končala z 1:1. Povratno tekmo so bolje začeli Srbi, ki so povedli v 19. minuti. Kapetan Marko Marin je poslal žogo globoko v kazenski prostor, kjer se je stegnil Richmond Boakye in žogo poslal v mrežo.

Gostitelji so izid (na tekmi in v seriji) poravnali v zadnji minuti prvega polčasa, ko je bil z glavo iz neposredne bližine natančen Dame N'Doye. V 54. minuti je drugi rumeni karton prejel Nemanja Milunović.

Richmond Boakye je zvezdo popeljal v vodstvo. Foto: EPA
Richmond Boakye je zvezdo popeljal v vodstvo. Foto: EPA

Več strelov za gostitelje
Danci so imeli skoraj eno uro prednost igralca več, vse dokler zaradi drugega rumenega kartona ob koncu drugega podaljška igre ni zapustil Pep Biel. Danci so več streljali (22:6, v okvir vrat 5:1), a izid se ni več spremenil.

Veliko zgrešenih strelov
Odločitev je tako padla po kazenskih strelih. In kakšni so ti bili! V prvih štirih serijah je zgrešil po en nogometaš, le v zadnji seriji rednega dela sta bili obe ekipi uspešni, bilo je 3:3. Točka, ki je označevala razdaljo 11 metrov, je medtem postala vsa blatna, kar je onemogočalo normalno izvajanje strelov.

Visoko v nebo
V 6. in 7. seriji so kar trije streli poleteli visoko nad prečko, strel N'Doyeja pa je srbski vratar Milan Borjan ubranil. Nato so malce popravili točko in sledile so tri uspešne serije, v katerih so bili uspešni vsi strelci, vključno z 10. serijo, ko sta bila natančna oba vratarja.

Odločila je 11. serija, v kateri je za srbske prvake zadel Radovan Pankov, Borjan pa je ukrotil strel Jonasa Winda.