Đoković ni najbolje začel leta, zdaj pa je ujel pravo formo in bo glavni favorit tudi na turnirju v Miamiju, ki se začenja v sredo. Foto: EPA
Đoković ni najbolje začel leta, zdaj pa je ujel pravo formo in bo glavni favorit tudi na turnirju v Miamiju, ki se začenja v sredo. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je prevzel pobudo sredi drugega niza, v ključnih trenutkih je odigral najboljše točke. Foto: EPA
Novak Đoković, John McEnroe in Roger Federer
Pred začetkom finala se je z obema šampionoma slikal legendarni John McEnroe. Foto: EPA
Flavia Pennetta
Flavia Pennetta je hotela lani že končati kariero, v letošnji sezoni pa je ujela sijajno formo. Foto: EPA
Đoković in Pennetta najboljša v Indian Wellsu

Srb je tretjič zmagal na tem turnirju, najboljši je bil tudi v letih 2008 in 2011. 32-letni Federer je bil najboljši v letih 2004, 2005, 2006 in 2012 in je tako rekorder po številu naslovov.
Dvoboj je trajal dve uri in 12 minut. Đoković je dosegel 16. zmago v 33 medsebojnih obračunih. To je bila njegova 42. zmaga na turnirjih ATP. O izenačenosti dvoboja priča podatek o osvojenih točkah (99:98).
Sanjski začetek Federerja
17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je začel sijajno. Zanesljivo je dobil uvodno igro na svoj servis in v drugi igri prišel do ključnega brejka, ko je Đoković poslal bekhend v avt. Federer je odlično serviral, po prvem servisu je osvojil 15 izmed 20 točk, Srb si ni priigral niti ene priložnosti za odvzem servisa.
"Nole" se je prebudil ob koncu drugega niza
V drugem nizu je drugi igralec sveta zaigral precej bolje. Vsako igro se je moral Federer boriti, da je zadržal začetni udarec. V osmi igri je Đoković unovčil drugo priložnost za brejk. V deveti igri je Švicar povedel z 0/30, a v ključnih trenutkih ni uspel priti do točke. Srb ni dovolil niti ene priložnosti za brejk v drugem nizu.
Srb bolj zbran v podaljšani igri
V odločilnem nizu je bil Federer v težavah že v uvodni igri, v tretji igri pa je Đoković prišel do odvzema servisa. Srb je prevladoval z osnovne črte, na svoj servis je brez težav zadžal prednost in pri 5:4 serviral za zmago. Naredil je dve neizsilljeni napaki, nato pa je Federer zadel izjemen forhend za 0/40. "Nole" je uspel znižati na 15/40, potem pa je poslal forhend v avt in izid je bil izenačen na 5:5. Federer je brez izgubljene točke povedel s 6:5, Đoković pa je nato uspel izsiliti podaljšano igro. Švicar je začel z neizsiljeno napako, ob menjavi strani je Srb povedel že s 5:1 in izkoristil drugo zaključno žogo.
Pennetta pri 32 letih do uspeha kariere
32-letna Pennetta je v finalu s 6:2 in 6:1 odpravila Poljakinjo Agniesko Radwansko. V kalifornijski puščavi se je Italijanka veselila prve turnirske zmage po štirih letih. Radwanska ni imela nobenih možnosti, saj je staknila poškodbo kolena, gibala se je zelo slabo. Ob sklepnem govoru ni mogla skriti solz.

Pennetta je dosegla uspeh kariere. Dvoboj je trajal le uro in 13 minut. Razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 65:45. "To je bil moj veliki dan. Zares sem uživala na igrišču. Po letih trdega dela sem le doživela ta nepozaben trenutek," je bila nasmejana Italijanka, ki je bila pred leti tudi spremljevalka španskega zvezdnika Carlosa Moye.

INDIAN WELLS, finale, moški:
(6.169.040 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - FEDERER (ŠVI/7)
3:6, 6:3, 7:6 (3)




Finale, ženske:
(5.946.740 am. dolarjev, trda podlaga)

PENNETTA (ITA/20) - A. RADWANSKA (POL/2)
6:2, 6:1

Đoković in Pennetta najboljša v Indian Wellsu