Polona Hercog je morala priznati premoč Juliji Görges. Foto: EPA
Polona Hercog je morala priznati premoč Juliji Görges. Foto: EPA

Po dveh prekinitvah zaradi dežja je četrtfinalni dvoboj proti drugi nosilki, Nemki Juliji Görges, izgubila dvakrat s po 6:4.

Ob Görgesovi so se v polfinale uvrstile še Tajvanka Su-Vej Hsjeh, ki je v treh nizih odpravila Čehinjo Barboro Strycovo, Danka Caroline Wozniacki, ki je bila v treh nizih boljša od Američanke Sofie Kenin, in Američanka Sachia Vickery, ki je premagala četrto nosilko turnirja, Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Turnir v Aucklandu igralkam služi kot pripravljalni za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo v Melbournu začelo 15. januarja.

Klepačeva brez zmage v finalu
V finalu turnirja dvojic v Brisbanu pa je morala druga Slovenka Andreja Klepač skupaj z Mario Jose Martinez priznati premoč Nizozemki Kiki Bertens in Demi Schuurs. Ti sta slavili s 7:5 in 6:2.

Bolj izenačen je bil prvi niz, v katerem sta Nizozemki s tremi zaporednimi osvojenimi igrami povedli s 5:3, toda tekmici sta izenačili, nato pa spet izgubili svoj servis in se znašli v zaostanku. V drugem nizu je bilo negotovo do izida 3:2, nato pa sta Nizozemki dobili tri zaporedne igre.

Slovenka tako ostaja pri petih osvojenih turnirjih.

AUCKLAND
(226.750 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
WOZNIACKI (DAN/1) - KENIN (ZDA)
4:6, 6:2, 6:4

VICKERY (ZDA) - A. RADWANSKA (POL/4)
6:2, 6:2

HSJEH (TJV) - STRYCOVA (ČEŠ/3)
0:6, 6:2, 6:2

GÖRGES (NEM/2) - HERCOG (SLO)
6:4, 6:4