John Isner se ne bo potegoval le za nov naslov, ampak tudi branil vodstvo na ameriški turneji. Isner ima pred finalom 185 točk, drugouvrščeni Nadal pa 170 točk. Zmagovalec finala bo dobil še 30 točk. Sto točk je presegel le še Juan Martin del Potro (130). Foto: Reuters
John Isner se ne bo potegoval le za nov naslov, ampak tudi branil vodstvo na ameriški turneji. Isner ima pred finalom 185 točk, drugouvrščeni Nadal pa 170 točk. Zmagovalec finala bo dobil še 30 točk. Sto točk je presegel le še Juan Martin del Potro (130). Foto: Reuters
Serena Williams
Med ženskami na ameriški turneji vodi Serena Williams (170), druga je Agnieszka Radwanska (130), tretja pa Viktorija Azarenka (115). Za zmago v finalu Cincinnatija je prav tako na voljo še 30 točk. Če zmagovalec (in/ali zmagovalka) ameriške turneje dobi tudi turnir v New Yorku, dobi poseben bonus za milijon dolarjev. Foto: Reuters

Rafael Nadal je v svojem 55. obračunu sezone prišel še do 52. zmage, po dveh urah in šestih minutah je premagal Tomaša Berdycha s 7:5 in 7:6. V uvodnem nizu se je edini brejk zgodil v 11. igri. Španec je bil izjemno suveren na svoj servis, saj je izgubil le štiri točke.

Berdych takoj zapravil prednosti brejka
V drugem nizu je Berdych prevzel pobudo in po brejku v šesti igri povedel s 4:2, a že v naslednji igri je izgubil svoj začetni udarec. Odločitev je bila tako preložena v podaljšano igro, ki jo je s 7:4 dobil tretji igralec sveta.

Čeh bo v ponedeljek skočil na 5. mesto
"Najbolj sem vesel, da sem igral dovolj agresivno. Moja igra je bila dobra, Berdych je igral na zelo visoki ravni, zato moram biti z razpletom izjemno zadovoljen," je bil po dvoboju kratek Nadal, ki zdaj v medsebojnih obračunih proti Čehu vodi s 15:3. Berdych bo v ponedeljek na lestvici ATP skočil na rekordno visoko 5. mesto.

Del Potro bil točko oddaljen od zmage
John Isner
je v polfinalu velikanov in močnih serverjev izločil Juana Martina del Potra s 6:7, 7:6 in 6:3. Argentinec je v drugem nizu pri 5:3 že serviral za zmago. Ko je bil le točko oddaljen od uvrstitve v finale, je naredil dvojno napako. Isnerju je v nadaljevanju igre uspel odvzem servisa, nato pa je dobil še podaljšano igro.

Isner odločil na začetku tretjega niza
Odločitev o zmagovalcu je padla na začetku tretjega niza. Najprej je serviral Isner in ubranil tri del Potrove priložnosti za brejk. V naslednji igri je Isnerju uspel brejk, do konca dvoboja pa sta oba igralca zadržala začetni udarec.

Večino turnirjev osvojil v svoji domovini
"To poletje res igram na visoki ravni. Na tem turnirju se mi je res vse krasno izšlo, saj sem trikrat zapored premagal igralce iz prve deseterice (Miloš Raonić, Novak Đoković in del Potro, op. a). Seveda vedno obstajajo stvari, ki jih lahko še izboljšam, a s svojo igro sem zelo zadovoljen," je po dvoboju razpredal Isner, ki je 13 od svojih 15 turnirskih zmag dosegel na ameriških tleh.

V ženski konkurenci sta se v finale prebili prvi nosilki Serena Williams in Viktorija Azarenka.

Cincinnati polfinale, moški:
ISNER (ZDA) - DEL POTRO (ARG/7)
6:7 (5), 7:6 (9), 6:3
NADAL (ŠPA/4) - BERDYCH (ČEŠ/6)
7:5, 7:6 (4)
Ženske:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - LI (KIT/5)
7:5, 7:5
AZARENKA (BLR/2) - JANKOVIĆ (SRB/14)
4:6, 6:2, 6:3