Serena Williams v prvem tednu ni našla prave forme, delala je številne neizsiljene napake, a se vseeno izvlekla. Največja senzacija v zgodovini Wimbledona med dekleti tako ostaja zmaga Lori McNeil nad Steffi Graf v 1. krogu leta 1994. Foto: EPA
Serena Williams v prvem tednu ni našla prave forme, delala je številne neizsiljene napake, a se vseeno izvlekla. Največja senzacija v zgodovini Wimbledona med dekleti tako ostaja zmaga Lori McNeil nad Steffi Graf v 1. krogu leta 1994. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova tudi na prosto nedeljo ni počivala. Foto: EPA
Belinda Bencic
18-letna Belinda Bencic se bo pomerila z Viktorijo Azarenko. Švicarka bi z zmago postala najmlajša četrtfinalistka Wimbledona po Nicole Vaidišovi leta 2007. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je imel proti Andreasu Seppiju težave z bolečinami v ramenu. Foto: EPA
Gilles Simon
Gilles Simon se je kot zadnji prebil med 16 najboljših. Rojaka Gaela Monfilsa je izločil v petih nizih v soboto zvečer na osrednjem igrišču, potem ko je bil dvoboj v četrtem nizu prekinjen zaradi teme na igrišču številka ena. Foto: EPA

33-letna Serena lovi drugi "Serenin slam", saj je zmagala na zadnjih treh turnirjih za grand slam. Lani je na Church Roadu senzacionalno izpadla v 3. krogu proti Alize Cornet, v petek pa je kazalo, da se lahko zgodba ponovi, saj je Američanka proti Heather Watson zaostajala že z 0:3 v odločilnem nizu. V nogometnem vzdušju na osrednjem igrišču je Britanka že servirala za eno največjih senzacij v zgodovini turnirja, a se je Serena izvlekla in se bo v ponedeljek ob 14.00 srečala s sestro Venus.

Pomerili sta se že 25-krat, 14-krat je zmagala Serena. V Wimbledonu vodi Serena s 3:2, na grand slamih pa s 7:5.
Obe imata v vitrini po pet prestižnih krožnikov, ki jih prejme zmagovalka največjega turnirja na svetu. V zadnjih šestih letih nista igrali na grand slamih, saj je imela Venus velike težave z boleznijo. Na travi je starejša sestra vedno igrala sijajno, v 3. krogu je razbila Aleksandro Krunić s 6:3 in 6:2.

Marija Šarapova bo odprla dogajanje na igrišču številka ena, srečala se bo z Zarino Dijas. V zgornjem delu je tudi Lucie Šafarova, ki je na Roland Garrosu igrala v finalu.

Lepa priložnost za Radwansko in Wozniackijevo
Pri dekletih je po presenetljivem izpadu branilke naslova Petre Kvitove popolnoma odprt spodnji del žreba. Jelena Janković je prikazala izjemno igro proti favorizirani Čehinji, v ponedeljek pa jo čaka Agnieszka Radwanska.

Veliko razočaranje so doživele tudi Nemke. Predlanska finalistka Sabine Lisicki je bila popolnoma nemočna proti Švicarki Timei Bacsinszky. Angelique Kerber je razočarala proti Garbine Muguruza. Španka, ki je precej nevarnejša na pesku, se bo v ponedeljek pomerila s Caroline Wozniacki. Danka ima zelo ugoden žreb.

Karlović še nikoli ni premagal Murrayja
Britanci vse upe znova polagajo na Andyja Murrayja, potem ko je v soboto izpadel James Ward. Škot se bo v drugem obračunu na osrednjem igrišču pomeril z Ivom Karlovićem.
36-letni Hrvat je v 2. krogu izločil Aleksandra Dolgopolova s 13:11 v odločilnem nizu, serviral pa je kar 53 asov, kar je rekord Wimbledona. V 3. krogu je Karlović s 3:1 v nizih odpravil še Jo-Wilfrieda Tsongaja. Murray je dobil vseh pet medsebojnih srečanj s Hrvatom.

Tudi Novak Đoković bo imel za tekmeca mojstra servisov. Kevin Anderson je v življenjski formi, vse tri obračune je dobil v treh nizih, prevladoval je z začetnimi udarci. Srb in Južnoafričan bosta odigrala zadnji dvoboj na igrišču številka ena, predtem bo v akciji Stan Wawrinka proti Davidu Goffinu.

Izmed favoritov naj bi imel še najmanj dela Roger Federer, ki se bo na zadnjem dvoboju dneva na osrednjem igrišču pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom.

WIMBLEDON, osmina finala (M), tabela
(14.507.700 evrov, trava)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - ANDERSON (JAR/14)
Igrišče št. 1, tretji dvoboj
ČILIĆ (HRV/9) - KUDLA (ZDA)
Igrišče št. 3, tretji dvoboj
WAWRINKA (ŠVI/4) - GOFFIN (BEL/16)
Igrišče št. 1, drugi dvoboj
GASQUET (FRA/21) - KYRGIOS (AVS/26)
Igrišče št. 2, prvi dvoboj
TROICKI (SRB/22) - POSPISIL (KAN)
Igrišče št. 12, prvi dvoboj
MURRAY (VB/3) - KARLOVIĆ (HRV/23)
Osrednje igrišče, drugi dvoboj
BERDYCH (ČEŠ/6) - SIMON (FRA/12)
Igrišče št. 2, tretji dvoboj
FEDERER (ŠVI/2) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/20)
Osrednje igrišče, tretji dvoboj



Osmina finala (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - V. WILLIAMS (ZDA/16)
Osrednje igrišče, prvi dvoboj
AZARENKA (BLR/23) - BENCIC (ŠVI/30)
Igrišče št. 12, drugi dvoboj
ŠARAPOVA (RUS/4) - DIJAS (KAZ)
Igrišče št. 1, prvi dvoboj
ŠAFAROVA (ČEŠ/6) - VANDEWEGHE (ZDA)
Igrišče št. 3, prvi dvoboj
WOZNIACKI (DAN/5) - MUGURUZA (ŠPA/20)
Igrišče št. 2, drugi dvoboj
BACSINSZKY (ŠVI/15) - NICULESCU (ROM)
Igrišče št. 18, drugi dvoboj
KEYS (ZDA/21) - GOVORCOVA (BLR)
Igrišče št. 18, prvi dvoboj
A. RADWANSKA (POL/13) - JANKOVIĆ (SRB/28)
Igrišče št. 3, drugi dvoboj