Liha leta so njena: Serena Williams je v Melbournu zmagala že štirikrat, leta 2003, 2005, 2007 in letos. Foto: Reuters
Liha leta so njena: Serena Williams je v Melbournu zmagala že štirikrat, leta 2003, 2005, 2007 in letos. Foto: Reuters
Dinara Safina
Dinara Safina ni našla recepta za finalni uspeh in je morala že po 59 minutah čestitati Sereni Williams. Foto: Reuters

Safina kot da bi prvič igrala tenis. Servira dva metra predolgo na drugi servis ... Že dolgo nism videl tako slabega tenisa!

Komentar MMC-jevega uporabnika b3dan3c
Serena pometla s Safino

Ameriška teniška zvezdnica je uvodni niz dobila po vsega 22 minutah, pri čemer je Safina ob prvi igri na svoj servis naredila tri dvojne napake, v vsem nizu pa osvojila le osem točk. V drugem nizu je Rusinji takoj uspel brejk in kazalo je na bolj izenačeno nadaljevanje. Toda Williamsova je dobila naslednje štiri igre. V deveti igri drugega niza si je priborila vodstvo 40:0, izkoristila prvo zaključno žogo in s četrto lovoriko v Melbournu spet postala prva igralka sveta.

Serena želi še en "Serenaslam"
Na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije je imela tako mlajša izmed sester Williams najlažje delo prav v finalu. Spomnimo, da je bila v četrtfinalu že na robu zloma, vendar jo je rešila odločitev organizatorjev, da ob hudi vročini zaprejo Rod Laver Areno.

Druga nosilka, ki bo v ponedeljek na vrhu lestvice WTA zamenjala Srbkinjo Jeleno Janković, je tudi odlično servirala in štirim asom dodala 23 winnerjev. Na koncu je bilo razmerje v osvojenih točkah 58:28. "Čudovito bi bilo znova osvojiti "Serenaslam". Glede na to, kako igra Dinara in ostala dekleta, bo težko, a pripravljena sem na izziv," je Američanka napovedala, da namerava svojemu desetemu osvojenemu turnirju za grand slam še letos dodati še kakšnega. "Serenaslam" je po sebi poimenovala zaporedno osvojitev vseh štirih velikih turnirjev, a ne v istem koledarskem letu, kar ji je uspelo v letih 2002 in 2003. Z deseto zmago na turnirju za grand slam, četrto v Avstraliji, je 27-letnica zaslužila 1,23 milijona ameriških dolarjev. V karieri je s turnirskimi nagradami tako zaslužila že skoraj 23 milijonov ameriških dolarjev, kar jo po tem kriteriju uvršča na vrh seznama najuspešnejših poklicnih športnic.

Rusinja brez možnosti
22-letna Safina, ki je v finalu turnirjev za grand slam igrala drugič (lani je bila neuspešna na Roland Garrosu), je bila zlasti ob njenih forehandih povsem nemočna: "Kaj naj sploh povem, če je dvoboj trajal le eno uro? Nocoj sem bila v tako stranski vlogi kot pobiralec žogic! Igrala je natančno tako, kot je morala. Bila je veliko agresivnejša. Sploh mi ni pustila, da bi se vživela v igro. Po navadi je servis moje orožje, tokrat me je pustil na cedilu. Sploh nisem bila nervozna, niti najmanj ne tako kot pred finalom v Parizu. Takrat zadnjo noč nisem spala, tokrat sem spala dobro in vse je bilo v redu. Odločile so izkušnje!"

Vsekakor si lahko veliko razburljivejši dvoboj obetamo v nedeljo, ko se bosta v moškem finalu pomerila največja igralca zadnjega obdobja Rafael Nadal in Roger Federer.

Med mošlimi dvojicami sta turnir osvojila druga nosilca, brata Bob in Mike Bryan. američana sta bila v finalu v treh nizih z 2:6, 7:5, 6:0 boljša od tretje postavljenih Mahesha Bhupathija iz Indije in Marka Knowlesa z Bahamov. Za brata Bryant je to sedmi veliki turnir med moškimi dvojicami.

Odprto prvenstvo Avstralije, finale (Ž)
(10.142.240 am. dolarjev, trda podlaga)

S. WILLIAMS (ZDA/2)
- SAFINA (RUS/3)
6:0, 6:3

Dvojice (M), finale:
B. BRYAN/M. BRYAN (ZDA/2) - BHUPATHI/KNOWLES (IND/BAH/3)
2:6, 7:5, 6:0

Finale (M), nedelja:
NADAL (ŠPA/1) - FEDERER (ŠVI/2)

T. O.

Safina kot da bi prvič igrala tenis. Servira dva metra predolgo na drugi servis ... Že dolgo nism videl tako slabega tenisa!

Komentar MMC-jevega uporabnika b3dan3c
Serena pometla s Safino