Novak Đoković se je veselil 21. zaporedne zmage, je pa Marin Čilić prekinil njegov niz 30 dobljenih nizov. Foto: EPA
Novak Đoković se je veselil 21. zaporedne zmage, je pa Marin Čilić prekinil njegov niz 30 dobljenih nizov. Foto: EPA
Federerja čaka v soboto izjmeno zahtevna naloga, saj je Đoković od julija izgubil le enkrat. Foto: Reuters

Đoković se je po dveh urah in desetih minutah veselil še druge letošnje zmage (prva v polfinalu Cincinnatija) nad Čilićem, skupaj pa 16. v 18 medsebojnih dvobojih.

Đoković si je dal duška z razbitim loparjem
V odločilnem zadnjem nizu je brejk najprej uspel Čiliću za 2:1, a mu je Đoković vrnil že v naslednji igri (2:2). Pred tem je "Nole" po izgubljenem servisu z enim udarcem zlomil lopar, kar mu je očitno pomagalo. Srb je nato do odločilnega brejka prišel v osmi igri, ko je povedel s 5:3, malo pozneje pa se je veselil 21. zaporedne zmage. Srb je nanizal 30 nizov zapored, nato pa je danes izgubil prvi niz.

Federer izločil Nišikorija
Đoković se bo v polfinalu pomeril s Federerjem, ki je s 6:4 in 6:4 izločil Keija Nišikorija. Japonec je izgubil servis v deveti igri uvodnega niza, v drugem nizu pa je Federer dobil prvih osem točk, povedel z 2:0 in prednost zadržal do konca. Nišikori bo v ponedeljek na devetem mestu lestvice ATP in si ni zagotovil vozovnice za zaključni turnir sezone v Londonu. Vseeno bo nastopil, saj je Juan Martin del Potro poškodovan, tudi Rafael Nadal še ni potrdil nastopa.
To bo že 47. obračun velikih tekemcev, letos sta se pomerila le enkrat. V finalu Cincinnatija je bil boljši Đoković, ki je v drugi polovici sezoni v sijajni formi.

V prvem polfinalu se bosta udarila Dominic Thiem in Karen Hačanov. Rus je z odlično igro odpravil Alexandra Zvereva s 6:1 in 6:2.

PARIZ
(5.444.985 evrov, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
THIEM (AVT/6) - SOCK (ZDA/16)
4:6, 6:4, 6:4

HAČANOV (RUS) - A. ZVEREV (NEM/4)
6:1, 6:2

FEDERER (ŠVI/3) - NIŠIKORI (JAP/10)
6:4, 6:4

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - ČILIĆ (HRV/5)
4:6, 6:2, 6:3