Dalila Jakupović je prikazala zelo dobro igro na pripravljalnem turnirju za Wimbledon. Foto: Reuters
Dalila Jakupović je prikazala zelo dobro igro na pripravljalnem turnirju za Wimbledon. Foto: Reuters
Johanna Konta bo v Wimbledonu branila ogromno število točk, saj se je lani prebila vse do polfinala. Foto: Reuters

27-letna Jeseničanka je začela sijajno in z brejkom v tretji igri povedla s 3:1. Forhend je deloval brezhibno in domači navijači so bili že zaskrbljeni. Šesto igro je Jakupovićeva dobila brez izgubljene točke za vodstvo s 4:2. Konta, ki je lani v Wimbledonu prišla celo do polfinala, je nato zaigrala precej bolje. Bekhend diagonale so švigale mimo Jakupovićeve in zadnje štiri igre je dobila najboljša britanska igralka. V deseti igri je unovčila drugo zaključno žogo, ko je Slovenka poslala forhend v mrežo.

V drugem nizu je Konta kar trikrat odvzela servis Jakupovićevi, ki je držala priključek do 2:2, potem pa je popolnoma popustila. Obračun je trajal uro in 17 minut. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 65:48.

Federer lahko v soboto znova postane številka ena
V četrtfinalu turnirja v Stuttgartu je Roger Federer izločil Guida Pello s 6:4 in 6:4. V prvem nizu je Argentinec izgubil servis v sedmi igri, v drugem nizu pa že v uvodni igri. 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je imel težave na svoj servis le pri vodstvu s 5:4 v uvodnem nizu, ko se je rešil po 15/40.

V polfinalu ga čaka Kyrgios
Z zmago nad Nickom Kyrgiosom v polfinalu bi se Federer zavihtel na prvo mesto lestvice ATP. Naslednji teden bo nato branil naslov v Halleju, 2. julija pa ga čaka še večji test, ko bo lovil deveti naslov v Wimbledonu. Z Nadalom se bosta verjetno v letošnjem poletju še nekajkrat zamenjala na prvem mestu.

STUTTGART, četrtfinale, tabela
(656.015 evrov, trava)

FEDERER (ŠVI/1) - PELLA (ARG)
6:4, 6:4
KYRGIOS (AVS/4) - LOPEZ (ŠPA/8)
6:4, 3:6, 6:3
RAONIC (KAN/7) - BERDYCH (ČEŠ/3)
7:6, 7:6
POUILLE (FRA/2) - ISTOMIN (UZB)
6:4, 6:7, 6:3


NOTTINGHAM, četrtfinale, tabela
(250.000 evrov, trava)

BARTY (AVS/1) - BOULTER (VB)
6:0, 6:2
OSAKA (JAP/3) - BUZARNESCU (ROM/5)
6:4, 6:1
KONTA (VB/4) - JAKUPOVIĆ (SLO)
6:4, 6:2
VEKIĆ (HRV/6) - BARTHEL (NEM)
7:5, 6:1