Aljaž Radinski je presegel vsa pričakovanja v Portorožu. Foto: TZS
Aljaž Radinski je presegel vsa pričakovanja v Portorožu. Foto: TZS
Grega Žemlja
Grega Žemlja je na osrednjem igrišču oddal le dve igri proti Lukašu Lacku. Foto: www.alesfevzer.com
Žemlja v Portorožu znova v odlični formi
Radinski presenetljivo v četrtfinalu

20-letni Mariborčan na letošnjem turnirju v Portorožu v uvodnih dveh dvobojih ni oddal niti niza. V uvodnem krogu je proti Japoncu Hirokiju Moriji oddal le dve igri.

V prvem nizu sta oba tenisača zadržala igre na svoj servis, v podaljšani igri pa je bil Radinski boljši s 7:2. V drugem nizu je mladi up slovenskega tenisa zaigral še bolje, z dvema brejkom je povedel s 3:0. Pri vodstvu s 5:2 je že serviral za zmago, vendar je Francozu (233. igralec na lestvici ATP) uspelo znižati zaostanek. V deveti igri je Radinski še enkrat odvzel servis Eyssericu in se veselil velike zmage.
"Tako kot v prvem krogu sem bil sproščen, osredotočen zgolj na svojo igro in užival. Iz glave sem izgnal vse negativne misli, tudi na gledalce se nisem oziral in tako mislim nastopiti tudi jutri v četrtfinalu," je pojasnil Radinski. Šesti nosilec Vanni je premagal Germaina Gigounona s 6:1 in 6:3. Radinski in Vanni bosta odigrala drugi dvoboj na osrednjem igrišču v četrtek popoldne. Program se začenja ob 16.30.
Žemlja za gladko zmago potreboval le 58 minut
V večernem obračunu je Grega Žemlja gladko odpravil četrtega nosilca Lukaša Lacka s 6:0 in 6:2. 118. igralca na svetu, pred dvema letoma celo 44., zmagovalca osmih challengerjev, je izločil po 58 minutah igre. Od tega je Slovak štiri minute porabil za zdravniški odmor pri izidu 6:0 in 3:0.
"Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje, gledalci zelo ustrezajo," je poudaril Žemlja.
Zmagovalec tega turnirja izpred dveh let se bo v četrtek ob 20.00 v četrtfinalu srečal z Mirzo Bašićem iz Bosne in Hercegovine.

PORTOROŽ, osmina finala, tabela
(42.500 evrov, trda podlaga)

DONSKOJ (RUS) - HEMERY (FRA)
6:4, 3:6, 6:3
GOMBOŠ (SLK/5) - GOJOWCZYK (NEM)
6:4, 6:3
RADINSKI (SLO) - EYSSERIC (FRA)
7:6 (2), 6:3
VANNI (ITA/6) - GIGOUNON (BEL)
6:1, 6:3
BAŠIĆ (BiH/8) - ILKEL (TUR)
6:2, 6:2
ŽEMLJA (SLO) - LACKO (SLK/4)
6:0, 6:2
KUDRJAVCEV (RUS) - DE BAKKER (NIZ/7)
6:7, 6:2, 6:2
LORENZI (ITA/2) - GUEZ (FRA)
6:3, 6:4

Žemlja v Portorožu znova v odlični formi
Radinski presenetljivo v četrtfinalu