Tamara Zidanšek. Foto: Reuters
Tamara Zidanšek. Foto: Reuters

Kot je znano, so se Slovenke prejšnji mesec med najboljše reprezentance uvrstile po zmagi nad Romunijo v Kopru.

Poleg prizorišča zaključnega turnirja, ki bo od 7. do 12. novembra, je ITF razkril še zadnjega udeleženca. Posebno povabilo je prejela Poljska.

Na sklepnem dejanju jubilejne 60. sezone tekmovanja, ki je nekoč nosil ime Pokal Federacij ali Pokal Fed, bodo poleg lanskih finalistk, Švice in Avstralije, sodelovale še Kanada, Češka, Francija, Nemčija, Italija, Kazahstan, Španija in ZDA.

Žreb skupin finalnega turnirja, na katerem bodo ekipe razdeljene v štiri skupine, le zmagovalke pa bodo napredovale v polfinale, bo 24. maja.

"Ko gledam države, ki bodo nastopile v Španiji, sem še bolj ponosen na naš dosežek oziroma preboj na zaključni turnir. Žreb ni pomemben, pokazali smo, da lahko ob dobrem dnevu premagamo tudi močnejše reprezentance. Zadnji dve zmagi nad Kitajsko in Romunijo sta še bolj povezali našo ekipo. Predvsem preobrat proti Romuniji v Kopru je bil res nekaj posebnega. Želim si, da naša dekleta v nadaljevanju sezone igrajo čim bolje, predvsem pa, da ostanejo zdrava," je za spletno stran Teniške zveze Slovenije dejal kapetan Andrej Kraševec.

V Pokalu Billie Jean King letos sodeluje rekordnih 134 držav, Švica pa je lani za zmago prejela slaba dva milijona evrov nagrade, je še zapisala Mednarodna teniška zveza v sporočilu za javnost.