Zimski športi
Domen Prevc je pod vodstvom Gorazda Bertonclja lani zablestel v svetovnem pokalu, kjer se je izkazal tudi leto pred tem. Foto: BoBo
V času Gorana Janusa je Peter Prevc osvojil svetovni pokal in številne medalje na velikih tekmovanjih. Foto: EPA
Za Tilnom Bartolom je najboljša sezona v karieri. Zadnje štiri leta je sodeloval z Bertoncljem. Foto: EPA
www.alesfevzer.com
Bertoncljev varovanec Timi Zajc je poletni in zimski članski državni prvak. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Peter Prevc: Veliko prej...
VIDEO
Skakalci z izbranimi bese...
VIDEO
Jasnič in Janus v Odmevih...
VIDEO
Bertoncelj bo na položaju...

Dodaj v

D. Prevc: Bertoncelj je med slovenskim kadrom najprimernejši

Skakalci o novem glavnem trenerju Gorazdu Bertonclju
28. marec 2018 ob 16:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Skakalci imajo novega glavnega trenerja. Predvsem mlajši dobro poznajo Gorazda Bertonclja, za katerega pravijo, da je zelo profesionalen in da so pod njegovim vodstvom vsi močno napredovali.

Medtem ko bo treba na prve izjave naslednika Gorana Janusa še počakati, saj je ta teden ravno na dopustu, pa so o njem spregovorili najboljši slovenski skakalci. Vsi se strinjajo, da je Smučarska zveza naredila pravo potezo s to izbiro. Bertoncelj je že sedem let – toliko je Janus vodil člansko ekipo – na čelu mlade reprezentance, s katero je prišel do zavidljivih dosežkov, in je dokazan strokovnjak pri delu z mladimi. Med drugim je osvojil dve zlati medalji na moštvenih preizkušnjah mladinskih svetovnih prvenstev, pod njegovim vodstvom sta mladinska svetovna prvaka postala Nejc Dežman in Jaka Hvala, ki je tako kot Domen Prevc postal še mladinski svetovni podprvak.

"Ga poznam in ga ne poznam. Deset let je bil moj klubski trener, potem pa sem ga samo spremljal prek uspehov mojih dveh bratov, ko je oba imel v mladinski reprezentanci. Vem, da je zahteven trener, to pa je to, kar tako na prvo žogo vem o njem," je dejal Peter Prevc, ki je z Bertoncljem sicer nekoliko sodeloval tudi zdaj po olimpijskih igrah. Najboljši slovenski skakalec zadnjih let, čigar rezultatska krivulja pa je v zadnjih dveh zimah precej padla, je z izbiro zadovoljen. Hkrati je dodal, da je pri sebi tudi že postavil načrt in želje za naprej. Mora pa se najprej še srečati z novim trenerjem, da bo podrobneje videl, kaj in kako.

Peter, ki je bil s 15. mestom v skupnem seštevku letos najboljši Slovenec, je v pogovoru za Delo po koncu sezone dejal, da v zadnjem času ni bil zadovoljen z delom Janusa, pod čigar vodstvom je prišel do tolikih uspehov, na čelu z velikim kristalnim globusom. V nedeljo, po zadnji planiški tekmi, se je – tudi z nekaj neposrečenimi izjavami predsednika zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča – začela razpletati zgodba glede Janusove prihodnosti. Čeprav je bilo najprej rečeno, da bo nov trener znan v drugi polovici tedna, pa je Jasnič za TV Slovenija že v torek razkril Bertoncljevo imenovanje. "V bistvu je bil način, kako se je vse obrnilo, malce tak, ki ni ravno primeren za šport na vrhunski ravni," je ob tem pristavil Peter.

Domen poudaril strokoven pristop Bertonclja
Bertoncelj je sodeloval torej z vsemi brati Prevc, še posebej uspešno z najmlajšim Domnom. Čeprav se je zdelo, da pred sezono njun odnos ni bil takšen kot lani, ko se je mladenič izstrelil v svetovni vrh, štirikrat zmagal v svetovnem pokalu in bil s šestim mestom tudi najuspešnejši Slovenec v predolimpijski zimi, pa je 18-letni Domen o njem govoril z izbranimi besedami in s pohvalami na njegov račun ni skoparil: "Že kot mlajši sem z njim delal v klubu eno leto, potem pa od prvega letnika dalje, torej že tri leta. Sem zadovoljen s to odločitvijo, saj se mi zdi tudi najprimernejši trener med slovenskim kadrom. Ima zelo strokoven pristop in do zdaj sem bil res zelo zadovoljen z njim. Kakršen koli problem razreši z razgovori in takoj je pripravljen na pogovor, če te kaj moti. Tudi na druga področja, kot so dresi in smuči, se osredotoča. Meni se res zdi pravilna odločitev."

"Po eni strani je strog, a zelo rad prisluhni in posluša. Te povpraša po občutkih in kaj ti meniš o vsem. Daje navodila, zna biti zelo kritičen in ima strokoven pristop. Veliko je komunikacije, ne take grobe, ampak poglobljene, na pravi način. Pristop je res profesionalen. Vedno želi izboljšati stvari, čeprav se, recimo, tebi že zdi skok zelo dober, pa te on še vedno popravlja, saj vidi možen napredek. Tekmovalca ne razvija le kot skakalca, ampak tudi kot persono, kot se izboljšuje na vseh močnih področij in iz tega vidika se mi zdi zelo primeren," je dodal najmlajši Prevc.

Semenič: Na koncu ni bilo prave energije
Letos so njegovi varovanci pridno zbirali točke in bili nekateri uspešnejši od pred sezono postavljene Janusove A-ekipe, ki so jo ob Petru sestavljali še Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Anže Semenič, ki ima edini med njimi za sabo uspešno zimo. "Ko sem bil še mladinec, je bil Gorazd že v reprezentanci, tako da ga poznam in se veselim ponovnega dela z njim. Vem, da zahteva disciplino, kar mislim, da jo vsi imamo. Tako je bilo tudi pri Janusu, saj vsi vemo, zakaj smo tam. Prišel bo neki svež veter in upam, da bo pod njim še več uspehov, kot jih je bilo pod Janusom. Veselim se začetka dela in v novo sezono grem z veliko zagona. Mislim, da je Gorazdov prihod dobra odločitev, kar dokazujejo tudi rezultati, saj je dvignil kar nekaj mladeničev. Zdaj je manjkala neka energija. Saj smo se razumeli, ampak smo res bolj kot ne le še prenašali drug drugega. Prišlo je do zasičenosti, kar mislim, da ni nič takega po toliko letih," je dejal Semenič, ki je letos vknjižil prvo zmago za svetovni pokal.

Letos sta od Bertoncljevih varovancev redno v svetovnem pokalu skakala Timi Zajc in Tilen Bartol, točke je osvajal tudi Žiga Jelar, ob koncu v Planici še Bor Pavlovčič. "Dobro poznam Gorazda in njegov način dela. Z njim sodelujem že dve leti in v eni sezoni sem naredil velik preskok v svetovnem pokalu. Njegov način dela mi ustreza, in upam, da bom z njim nadaljeval še tretje letos. Kot trener je nekoliko strog, ima neko avtoriteto, hkrati pa vse pod nadzorom. Vesel sem, da mi je letos ves čas uspelo skakati v svetovnem pokalu. Upam, da bo tako tudi naprej," je dejal najmlajši med njimi, 17-letni Zajc, ki je državni članski prvak.

Damjan: Trenutno edino ime, ki sodi v to vlogo
Še dalj časa pod njegovim vodstvom dela 20-letni Bartol, ki ima prav tako za sabo najboljšo sezono v karieri, ko je znova dokazal, da je odličen letalec, med drugim pa se je z ekipo prvič prebil na oder za zmagovalce, ko je bil del moštva, ki je v Vikersundu zasedlo tretje mesto: "Dobro se poznava, saj sodelujeva že štiri leta, in vesel sem, da bom z njim sodeloval tudi naprej. Pod njegovim vodstvom sem naredil res velik napredek. Vsako sezono sem imel boljšo kot prejšnjo. Vesel sem, da so ga izbrali. Da imam za sabo tako sezono, gre zagotovo največ zaslug njemu. Je neposreden človek, zelo osredotočen na to, kar dela, in stremi k podrobnostim, da smo iz dneva v dan boljši. Zna dvigniti celo ekipo in z njim smo se štiri leta imeli res dobro. Odlično smo se ujeli in zagotovo je prava izbira."

Manj izkušenj z Bertoncljem imajo starejši skakalci, a so tudi oni prepričani, da je SZS potegnil pravo potezo. "Poznam ga že zelo dolgo, saj je malce delal z nami, ko sem bil še zelo mlad. Sicer pa kot s trenerjem nisva veliko sodelovala in ga po tej plati ne poznam. Pred tremi leti mi je vmes, ko sem imel krizo, pomagal in sem bil zadovoljen z njegovim delovanjem. Sicer pa skoraj zagotovo midva ne bova sodelovala, saj ne bom v A-ekipi. Delal bom pod okriljem Igorja Medveda, s katerim sem bil zadovoljen. Če bom pa dobro delal in skakal, pa bom mogoče prišel zraven in bom tega zelo vesel," je dejal najstarejši slovenski skakalec Robert Kranjec, ki se je po težki prejšnji sezoni in neuspešni letošnji izkazal pred dnevi v Planici.

Zelo dobra sezona pa je za Jernejem Damjanom, ki je bil pred zimo član B-ekipe, nato pa je po vrnitvi v svetovni pokal takoj zmagal in bil dolgo najboljši Slovenec. Peter Prevc ga je v skupni razvrstitvi prehitel šele tik ob koncu. "Veliko sem slišal o Gorazdu in poznam njegovo delo, da bi pa midva veliko sodelovala, to pa še ne. Sem človek, ki rad ljudi spozna, preden dela kakršne koli ocene. Zato komaj čakam, da se spoznava in dorečeva stvari za naprej. Ne vem, kaj pričakujem. Najprej moram počakati, da vidim, v kateri reprezentanci bom, saj nikoli ne veš, kaj te čaka. Potem se bom pogovoril s šefom tiste ekipe. Zagotovo pa so naredili dobro potezo. Mislim, da je Gorazd edino ime v Sloveniji, ki trenutno spada v to vlogo," je pristavil Damjan.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 28.03.2018 ob 16:20
No super, ajdi pobi drugo leto pa pokazite kaj znate! To letos je bilo bolj tak, ampak treba je verjet, novi obrazi v ekipi in potem veselo na delo...
peroaroma
# 28.03.2018 ob 16:24
zaželimo veliko uspeha Bertonclju
Morgenstern
# 28.03.2018 ob 16:28
Bomo videli kako bo tole steklo... Jaz imam tudi dober občutek
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:48
Pero pravi da ima že svoj načrt :) ja,upam da ga bo Bertoncelj upošteval

če bo pero sam načrtoval, bo moral v prihodnje za rezultatske zdrse potem odgovore iskati pri sebi, ne pri drugih. dejstvo!
Gatsu
# 28.03.2018 ob 18:21
Res sramota ker novinarji niso raje vprašali strokovnjakov s tega "foruma" namesto skakalcev o mnenju glede Bertonclja. Imate pa ja več pojma kot oni, ki trenirajo skoke že vsi prek 10 let!

/sarcasmoff
octopus
# 28.03.2018 ob 17:27
Bertoncelj...super. .zelim mu veliko uspehov!!
Mi je pa tole "šinfanje" Janusa s strani Petra mal mimo.
100pik nebi imel v teh letih brez njega in štaba.Pa dile niso ok pa un ni ok...brko je hitrejsi na mizi za kilometer od njega ...da o daljavah ne govorimo.Bil je na vrhu ..pa mal.pod vrhom...nore sezone..zdej pa cudezno trener ni uredu.Ok,da se imajo ze mal dost tud vrjamem..
Vidim pa da se Domen tud spozna kdo je dobra izbira ...
Jasnic bi moral pa spakirat ze pred 15leti
Gatsu
# 28.03.2018 ob 16:48
peroaroma=Bajc?

Drugač pa dobra izbira. Upam pa da bodo tudi povečal proračun v razvoj opreme.
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:47
Bajc kot glavni trener in Bertoncelj kot pomočnik bi bila še boljša izbira

kje si ti bajca najdu???
ajvard
# 28.03.2018 ob 22:41
a zdej pa Domna sprašujejo, kdo je sprejemljiv trener

sprašujejo tudi Francija Petka, pa ima tri zmage manj v svetovnem pokalu od Domna.

skratka, vsak lahko pove, kaj misli, ti , jaz, Domen, Janez...
drg
# 28.03.2018 ob 16:59
Na Siolu sem bral in vsi povdarjajo, da je strog in zahteven. To rabimo. Mi je že všeč. :)
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:52
Poleg tega bi Bajc lahko delal več posamezno z Perotom, tako pa bo Pero težko med to falango 10 skakalcev dobil tisto kar si želi.

Perov edini problem je njegovo podstrešje. In če tega sam ne bo razrešil, mu tega ne reši sto bajcev.
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:46
Tako je prav. Na mladih svet stoji!
Ni se nam bati, več kot 600 nadebudne mularije trka na vrata.
Jaz sem optimist!
FallenLeah
# 28.03.2018 ob 16:43
Velik izziv je pred Bertoncljem... Če se želi iti korak naprej, bo res moral imeti pregled nad tehniko (ki jo bo očitno treba prilagoditi), materiali in pa psiho posameznikov. Pravijo, da je strog in se vtika v malenkosti - sliši se dobro... Upam, da bo lahko Domna primerno krotil in ga izoblikoval tako, kot ga je treba, kar je omenjal že pred sezono. Sicer pa je s Tilnom, Timijem, Jelarjem zadeva videti zelo perspektivna. Videli bomo, pa vso srečo.
peroaroma
# 28.03.2018 ob 16:30
je pa zanimivo vsi so že 5let delali z Bertoncljen, 6 let z Janusom je pa že zasičenost
alcatraz
# 28.03.2018 ob 21:02
Ta Domen pa je res malo prepameten.Kaj pa ona nesreča,ko se je zaletel od zadaj z sponzorskim avtomobilom.Koliko točk je zgubil in plačal kazni,mislim tudi,da bi moral kot mlad voznik ostat brez vozniškega.

ne klobasaj.
to se lahko zgodi tudi tebi, pa ne furaš nekih 230 na dilah.
papi43
# 28.03.2018 ob 19:37
Peroaroma, vsaka stvar ima svoje meje. A lahko zdaj prosim ze koncno storis tisto, kar pac ponavadi storis za svojo zadovoljitev, potem pa nehas nabijati tega Bajca (Bajc, Zupan, resno?)...
Gatsu
# 28.03.2018 ob 19:11
peroaromo za glavnega trenerja pa mamo za naslednjih 10 let vse globuse, zmage in medalje! Oz ne on bi sam nastavljal pa odstavljal ljudi, tak da dol z Jasničem. gor z peroaromo!
Gatsu
# 28.03.2018 ob 18:57
Ja itak bo človek ki je iz stroke klobasal take neumnosti kot ti tukaj na forumu. Dej pejt spat no...
Gatsu
# 28.03.2018 ob 18:48
Dej Peroaroma resno v kakšnem sorodstvenem razmerju z Bajcem si ti?
FallenLeah
# 28.03.2018 ob 23:57
Pa kaj je z vami, ljudje? Domna so vprašali po mnenju in povedal ga je, kot vsi ostali skakalci. Dejstvo, da je stvar v naslovu članka pa je čista novinarska izbira... Res se vtaknete v vsako stvar, samo da bi nekaj pisali.
ajvard
# 28.03.2018 ob 22:52
Kaj pa Domen ve kdo je najprimernejši!? To, da je skakalec še ne pomeni, da je tudi primeren za dajanje izjav kdo je primeren in kdo ne!

itak. najprimernejši za mnenje o trenerju je 70 letni Jasnič ali pa povprečen komentator.
le kaj bi lahko iznad tega povedal nek skakalec, ki ima kot najstnik že štiri zmage v svetovnem pokalu.
Bondjanez
# 28.03.2018 ob 18:52
pero
Ti si Bajc. Drugace si pa resno zmeden. Ko otroc pa soy luna....
Digitalija
# 28.03.2018 ob 18:06
Ljubljana, 27. marca - Ljubljančan Goran Janus je na dan, ko je dopolnil oseminštirideset let, po osmih letih končal uspešno vodenje slovenskih smučarskih skokov. Tekmovalci so pod njegovim vodstvom osvojili več kot polovico vseh slovenskih zmag v svetovnem pokalu, podpisan je pod osvojenim velikim kristalnim globusom in olimpijskima kolajnama Petra Prevca.

Veliko uspeha novemu trenerju in starim skakalcem. Čevlji v katere stopajo izgledajo veliki.
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:48
Velik izziv je pred Bertoncljem...

Je izziv. Je pa to takšen izziv, ki mu bo Gorazd kos. Še enkrat. Sem optimist!
pazi_mina
# 28.03.2018 ob 16:38
Še vedno se išče Zdenko Iskra, a je morda med skakalci ?
Na pou Slovenc
# 28.03.2018 ob 16:38
Pero pravi da ima že svoj načrt :) ja,upam da ga bo Bertoncelj upošteval
aaa
# 29.03.2018 ob 07:46
@peroaroma
Bajc je naše že vodil. In so ga sredi sezone nagnali. Bi rad to še enkrat ali kaj?
alcatraz
# 28.03.2018 ob 17:25
Na Siolu sem bral in vsi povdarjajo, da je strog in zahteven. To rabimo. Mi je že všeč. :)

Je tak ja. Zgleda sicer mlad in neizkušen, a avtoriteto zna držati. !!!
peroaroma
# 28.03.2018 ob 16:26
ok ta saga je mimo, sedaj pa malo počitka, potem pa trenirat od začetka. Pa na drese ne pozabite
alcatraz
# 28.03.2018 ob 22:03
joj kolk klobasanja
CimeBine
# 28.03.2018 ob 19:03
peroaroma...
vedno je kriv tisti,ki se ti od zadaj zabije...
FallenLeah
# 28.03.2018 ob 17:48
Kdo pa so kaj kandidati za Bertoncljeve pomočnike?
el kondor prevc
# 28.03.2018 ob 17:34
Glede na to da Janusa ključni skakalci kot so brata Prevc, Tepeš, Kranjec in Damjan očitno več ne prebavljajo, se bojim da glede na to da bo Janus še zmeraj zraven, pravega miru v ekipi ne bo. Skakalcev ne moreš zamenjat, trenerja pač.

Ampak glede na stare zasluge so mu dali novo funkcijo (plačo) športnega direktorja, ki kolikor vem do zdaj v skokih ni obstajala. Zaradi ljubega miru bi bilo bolje da se Janus povsem umakne iz Slovenske reprezentance.

Veliko držav kot so ZDA, Italija, Finska, Rusija, Bulgarija bi ga bila zelo vesela, tam bi lahko hitro spravil skoke na višjo raven.
Lesinar
# 28.03.2018 ob 17:17
Še vedno se išče Zdenko Iskra, a je morda med skakalci ?

Ne, pri skakalcih je Branko Iskra
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:50
potrebujemo nekoga ki bo krotil te mladce in njihov testosteron. Bajc to zna, poleg tega zna delati tudi individualno s posamezniki, Bertoncelj pa ga bi imentino dopolnjeval

dej nehaj z bajcem, v primerjavi z njim je bertoncelj znanstvena fantastika. sam tolk.
Gautama
# 29.03.2018 ob 09:03
Jaz bi na rezultate čakal do 2 leti.

Ljudje se moramo navaditi drug na drugega, na način dela in včasih to traja nekaj časa.

Vsekakor pa je očitno energija za nov začetek dobra.
El Khan Diablo
# 28.03.2018 ob 23:02
Tale Rupar Pavle pa raztura, še tukaj, ko nima nobene veze s člankom ga nekateri omenjajo!?
Res ne vem kje ste njega najdli? A ste kej kadil?
taprav gorenc
# 28.03.2018 ob 21:31
In kaj bo če skakalci B ekipe ne bodo imeli uspeha tudi pod Bertoncljem?
Bo Prevc kritiziral ?

on naj najprej spuca svoje podstrešje, potem bomo pa videli, kam bo neslo in zakaj tja.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alo pustite PP pri miru !! Jest ga cenim,ker ni že prej znorel ! Jebešti ne me provicirat,da ne povem kaj preveč.
taprav gorenc
# 28.03.2018 ob 21:15
taprav

saj ti dam prav, ampak mene skrbi ker nima izkušenj v tem rangu in če si bo nakopal 10 mulcev z obilico testosterona, poleg pa še tečnega Prevca i, Tepeša in Kranjca bo to zanj preveč in zna hitro reči, da gre početi kaj drugega. je povsem drug tip kot Janus, kateremu je pomembna pogodba

Mulce z testeronom že ima ! Prevc ni nobeden nič tečen. Kranjec in Tepeš pa naj dokažeta na tekmi kaj zmoreta. Samo letalnica je premalo ! Skakanje na pukel ni kriv trener,ker tako slab pa ni,nekaj mora bit kriv tudi sam tekmovalec? Se ti ne zdi?
peroaroma
# 28.03.2018 ob 19:13
gatsu

da ne boš mislil da imam kaj z Bajcem, moja prva izbira je itak Pointner. Mi imamo bazo s katero bi pointner osvojil ligo narodiov. Samo če bi fantje sprejeli da je potrebno garati
taprav gorenc
# 28.03.2018 ob 19:06
Pa kaj si zdej zapel na Bajca? Na zadnje je imel turke od mladih nog,zdaj američanke,vmes je šel pa cajt že mal naprej,ker moški svetovni pokal pa ni že nekaj cajta blizu videl !! Berti je odlična izbira.
el kondor prevc
# 28.03.2018 ob 17:40
Mi je pa tole "šinfanje" Janusa s strani Petra mal mimo.

Očitno so zadaj neke težke zamere, švoh komunikacija med Janusom in tekmovalci. To se je ta vikend potrdilo, kar so nekateri komentatorji tukaj trdili že nekaj mesecev nazaj. Glede na to da je Janus v sporu z vsemi glavnimi protagonisti skokov: brati Prevc, Kranjcem, Tepešem, Damjanom in morda še kom, ampak mlajši so razumljivo tiho, očitno nekaj zadnje leto ne štima.
alcatraz
# 28.03.2018 ob 17:30
Jasnic bi moral pa spakirat ze pred 15leti

okej pred par dnevi 90 procentov folka tule gor ni vedelo, kdo in kaj sploh je jasnič.
zdaj je pa kar naenkrat beden.
alcatraz
# 28.03.2018 ob 16:51
ni kar tako delal Bajc z Japonci. Mislite da kar vsakega vzamejo poleg. Pa tudi Jando je spravil do šampiona

kje so zadnja leta japonci in kje smo mi?
dej ne utrujej z bajcem no.
ChoChi
# 28.03.2018 ob 16:48
Grem stavit, da bo Janus na tej novi funkciji športnega direktorja samo do konca obstoječe pogodbe, torej do leta 2020.
Kot je jasno in glasno povedal, misli svojo pogodbo oddelati od konca in ni bilo druge opcije kot, da Jasnič umetno ustvari novo delovno mesto, saj za degradacijo v B ekipo verjetno niti ni hotel slišati.
vzhodnik
# 28.03.2018 ob 16:47
Trener je trener, je pa vse v glavnem odvisno od tekmovalca! Se pravi če tekmovalec slabo spi je kriv trener?? Od Petra sem pričakoval drugačen odziv, menjal je tudi smučke in?? Vse spoštovanje za vse uspehe Peter, vendar razmisliti je potrebno preden kaj storimo in biti bolj samokritičen, kot ste bili. Smučke gor ali dol, igralec je tekmovalec!
veza
# 29.03.2018 ob 14:37
saboles

Se pravi 49 zmag in 9 zmag iz velikih tekmovanj, in za ta uspeh je odgovoren Janus.

prav, a potem je odgovoren tudi za padec forme Petra Prevca, sam vprašam?
alcatraz
# 28.03.2018 ob 22:45
Ampak ker je vitez Noriskega Kraljestva je njegovo mnenje sigurno vredno upostevanja kajne?

Zmaga. :))))))))))))))
alcatraz
# 28.03.2018 ob 20:50
Ne vem zakaj odganjamo izkušene trenerje. nazaj bi morali povabiti Bajca, Zupana in Debelaka

okej, tale vpis meni pove, da se šališ.
hero
# 28.03.2018 ob 20:42
@peroaroma Če tako dobro poznaš Bajca, potem veš da bi prej skakalci iskali trenerja po gostilnah kot pa obratno. Težko drugim nekaj dopoveduješ naj garajo, če nisi sam nič boljši...
Bertoncelj je mnogokrat boljša izbira.
Izbor
Kazalo