Planica - smučarski poleti
Že 206-krat je Robert Kranjec v karieri poletel prek 200 m. Njegov rekord je 244,0 m iz Vikersunda. Foto: BoBo
BoBo
Po izjemno uspešni Planici pred dvema letoma, ko je bil ob slavju Petra Prevca Kranjec tudi štirikrat na odru za zmagovalce, je sledila težka poškodba, zaradi katere je izgubil vso lansko sezono. Foto: BoBo
VIDEO
Utrinki iz Planice: uživa...
VIDEO
Zadnjih pet poletov na ek...
VIDEO
Slovenski poleti v finalu...
VIDEO
247,5 metra dolg polet Ka...
VIDEO
Poleti vseh Slovencev v p...

Dodaj v

Kranjec med zimo že skoraj odnehal, v Planici pa dokazal, kaj zmore

Če ni motivacije, ni smisla
24. marec 2018 ob 15:32
Planica - MMC RTV SLO

"Tega, kar sem doživel letos, nisem še nikoli," je ob koncu zime dejal Robert Kranjec. Izkušeni smučarski skakalec je hkrati potrdil, da bo vztrajal vsaj še eno sezono in še ne misli odnehati.

Čeprav pa je bilo letos, ko je imel veliko težav med sezono, zelo težko in je vmes celo razmišljal o koncu dolge in bogate kariere: "Uspešne sezone nekatere stvari zakrijejo, ko pa si v takem položaju, pa vidiš, kakšni so drugi ljudje. Kar se tega tiče, sem bil globoko razočaran. Praktično sem za novo leto ostal sam doma, brez treningov, brez kakršnih koli načrtov, kako naprej, kam bom šel, kaj bom delal … Nič. Potem sem prosil Primoža Peterko in Staneta Baloha, ali grem lahko z njima na trening, ker nisem imel nobenega drugega. To je to. Kaj naj rečem, saj je bilo brez zveze, da sem sploh tedaj šel na trening. Z glavo nisem bil zraven, ker sem bil tako razočaran. Take stvari se na naši ravni ne bi smele dogajati."

V Planici prvič letos osvojil točke
"Zagotovo vztrajam vsaj še eno sezono. Upam, da mi bodo pokrovitelji še vedno stali ob strani, kar mi veliko pomeni. Tudi na policiji ostajam. Ko enkrat tega nimaš, je težko. Obenem bom vztrajal, dokler bom užival. Po pravici pa povem, da decembra in januarja ni veliko manjkalo, da bi odnehal. Takrat, ko sem ostal doma brez vseh načrtov, vse mi je padlo dol in se mi je kar stemnilo pred očmi,"
je dodal 36-letni skakalec s Kokrice pri Kranju, ki je s sedmimi zmagami za svetovni pokal četrti najuspešnejši Slovenec.

Dvakrat se je do zdaj na najvišjo stopničko zavihtel tudi v Planici. Tekme pred domačimi gledalci so bile zanj velika motivacija, a pred začetkom skakalnega praznika pod Poncami Kranjec ni vedel, kaj od zaključka svetovnega pokala lahko pričakuje. Vendarle stika s svetovno elito ni imel. V svetovnem pokalu je skakal do Engelberga. Brez točk je nato zapustil karavano, v drugi polovici zime pa se je pridružil B-ekipi, kjer je bil zelo zadovoljen s trenerjema Igorjem Medvedom in Juretom Šinkovcem, nastopal pa je v celinskem pokalu: "Energije sem imel že pred Planico dovolj, ampak ko nihaš, je težje. Tam smo tavali in hodili po celinskem pokalu, ko ne veš, ali se boš še vrnil v svetovni pokal ali ne. Vse je brez nekega cilja. Ni tako kot v svetovnem pokalu. Tiste tekme so res kavbojske. Ni neke linije, ampak smo se borili. Nikoli se nisem predal. Bila je dobra izkušnja, ampak upam, da nikoli več ne bom šel čez to. Smo se pa z Medvedom in Šinkovcem zelo dobro ujeli in všeč mi je bil njun načrt, ki smo ga na grobo naredili."

V planiških poletih zelo užival
Z dobrimi nastopi v Planici je, kot pravi, dobil veliko mero zadoščanja, hkrati pa je sebi in marsikomu dokazal, da je še vedno sposoben skakati in leteti na visoki ravni: "Z vsemi poleti sem zelo zadovoljen, škoda morda le za tega zadnjega. Na mizi sem hotel priti nekoliko bližje robu, a mi je malce ušlo in sem zagotovo izgubil deset metov. Toda kakor koli, užival sem v zraku in videl, da še vedno znam. Če bi prišel v boljši formi in z več tekmami, ko bi morda imel za sabo še kakšne uspešne tekme, bi bilo še bolje. Treba je vedeti, da smo v nacionalnem paketu na začetku štartne liste nekoliko hendikepirani. Smučina še ni stekla in tudi pogoji niso tako prilagojeni kot ob koncu."

V soboto je bil z desetim mestom najboljši Slovenec, na ekipni tekmi pa je k tretjemu mestu večji delež točk prispeval le Domen Prevc. Obenem je Kranjec tudi najvišje uvrščeni slovenski orel v posebnem seštevku Planica7, kjer pa je možnosti za še višjo uvrstitev izgubil, saj je končal sezono, kajti v nedeljo bo na štartu le 30 najboljših v tej sezoni svetovnega pokala: "Vedel sem, na kakšni ravni skačem, nisem pa vedel, kam sodim. Če bi mogoče dobil kakšno priložnost vsaj za polete, bi bila sezona lahko drugačna. Če potegnem črto, sem s Planico zadovoljen. Bil sem pod rahlim pritiskom, saj sem hotel sebi dati neko zadoščanje, hkrati pa tudi drugim pokazati, da še vedno znam. Zadovoljen sem s poleti, sploh glede na to, kakšen je bil prvi, ko sem še tipal in kako sem potem hitro napredoval," je dodal nekdanji svetovni prvak v poletih, ki je vidno užival v vsakem poskusu. Še posebej navdušen je bil s skokom v prvi seriji ekipne tekme in s sobotnim v finalu.

Če ni motivacije, ni smisla
Za naprej pravi, da je motivacija velika, vendar točnega načrta dela še nima sestavljenega. Poudarja, da je del B-ekipe, mora pa počakati, da bo jasno, kakšna bo struktura strokovnega štaba reprezentanc. Jasno je, da odnosi med njim in glavnimi trenerji A-ekipe niso takšni, kot so bili. "Goran mi je po tekmi čestital, jaz pa sem se mu zahvalil, da me je dal v ekipo. Tudi Jani mi je čestital in to je ta naša komunikacija. Se pozdravimo, to je pa to," je povedal Robi, ki je bil presenečen, da je dobil mesto za moštveno preizkušnjo, saj tega ni pričakoval. Glede prihodnosti trenerjev pravi, da o tem ne bi govoril, saj so zato odgovorni drugi. Sam si želi le pravi odnos in dobre pogoje. Zdaj bo sledil teden dni počitka, potem pa želi začeti delati bazo za naslednjo zimo. Maja si bo vzel 16 dni predaha, zato pa želi bazični del priprav narediti že pred tem, saj je lani, ko se je vračal po težki poškodbi kolena, zaradi česar je izpustil vso predolimpijsko sezono, to pogrešal.

"Moja motivacija je vedno bila Planica, mogoče sem upal tudi na Vikersund, ampak pač ni šlo. Kakor koli, borili smo se. Glavno je, da imaš motivacijo, da rad to delaš. Ne smejo se ti stvari zameriti, kot so se meni med zimo. To je način življenja. Ni, da greš za uro ali dve v fitnes, ampak moraš cel dan živeti s tem. Če ni motivacije, ne vidim smisla, saj je v skokih preveč enega odrekanja, kar se tiče prehrane, potem te veliko ni doma, ves čas se igraš z enimi občutki … Ni lahko. Če to delaš z veseljem, je super. Ko pa enkrat ni tako, da se mučiš in obremenjuješ sebe in vse okoli sebe, pa nima smisla," je dodal Kranjec, ki je letos v Planici 200. poletel prek 200 m. Rekorder pri tem štetju je zdaj že pri 206 poletih prek nekoč magične meje.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
ferrari fan
# 24.03.2018 ob 16:00
Pred začetkom Planice sem si zaželel zgolj nasmejanega Robija po koncu vikenda..misija uspela :)
Zares globok priklon, po izgubljeni sezoni zaradi poškobe in letošnji še težji sezoni, prikazati tako vrnitev..en in edini - leteči Kranjec.
Iz srca bi mu privoščil uspešno prihajajočo sezono, z mnogo uvrstitvami v top 10 in bojem za mali kristalni globus v poletih..potem pa stisniti še eno sezono in končati kariero z medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih v domači Planici :)
Robi, vse dobro, navijači smo s teboj!!
Voly
# 24.03.2018 ob 16:03
Edino, kar me res veseli na koncu te sezone, je to, da bo Kranjec še vztrajal v tem športu. Robi, poglej, kako si je letos opomogel Damjan, tudi ti boš to zmogel.
Verjamem, da nas je cela "armada", ki si želi isto kot jaz in ki te z vsem srcem podpiramo!
Upanje mi je dala njegova današnja izjava na RTV, ko je dejal, da upa, da to niso bile njegove zadnje stopničke, ko sem pa prebral tale sestavek, se mi je pa odvalila skala od srca!
seven7
# 24.03.2018 ob 16:08
Kranjec je najboljši letalec ever.
tzs123
# 24.03.2018 ob 16:05
upam da bo skakal vsaj še naslednji dve sezoni zaradi SP-ja v Planici
stewie
# 24.03.2018 ob 16:09
jaz jaz
# 24.03.2018 ob 16:07
Jaz tudi upam da ostane do domacega SP 2020

Eni bi pa pošiljali Prevca kar v penzijo. Ker jim po nepremagljivi predlanski sezoni v zadnjih dveh bojda dela sramoto. Slovenci s(m)o res sami sebi največji sovražniki.
ga_moram_imet
# 24.03.2018 ob 16:07
Robi, še 10 let pa boš kot Kasa san.
janius
# 24.03.2018 ob 16:06
Tako je Robi, zaradi tebe imajo poleti pravo težo, naslednje leto te pridemo ponovno vspodbujat v našo Slovensko Planico
jaz jaz
# 24.03.2018 ob 16:07
Jaz tudi upam da ostane do domacega SP 2020
kikach
# 24.03.2018 ob 16:44
Mi lakdo kdo razlozi, kako se lahko zgodi v “organizirani” reprezentanci, da drugega najboljsega skakalca kar pustis sredi sezone? Prej in se vedno pa je v tvoji ekipi? To mi ji jasno in za to bi moral Janus odgovarjat že takrat!!
margu50
# 24.03.2018 ob 17:40
Veliko gnilega je v teh reprezentančnih in zveznih vrhovih. Takega športnika, kot je Robi pustit v negotovosti, brez navodil za trening po rehabilitaciji in ne samo to niti enega klica kako mu gre. Zatajila človeška nota na celi črti. Po vsem kar je v letih doprinesel Sloveniji, žaljiv, podcenjujoč odnos. Vodstvu A reprezentance v skokih, dajem veliko črno piko !
orchid
# 24.03.2018 ob 16:04
Robi Kranjec ♥ ..... zame še vedno, poleg Primoža Peterke, najboljši slovenski skakalec v zgodovini in še vedno s srcem navijam zanj..... kakšna škoda, da s tako trapastimi pravili urejajo tekmovanja in ga jutri ne bo na tekmi..... kera blesafa fora Planica 7, a potem ti onemogočijo tekmovati, čeprav si v položaju, ko bi bil lahko celo čisto pri vrhu.... :(

in pa ocenjevanje poletov bi tudi že lahko ukinili.... tekmovalec skoči skoraj svetovni rekord, pristane v dolini, skoraj na ravnem, a zaradi ocen niti ne prevzame vodstva...?!?!?! čista tema!!!
mateycica
# 24.03.2018 ob 16:22
Robi, mi smo s tabo. Držimo pesti in navijamo. Do konca.
Morgenstern
# 24.03.2018 ob 17:55
Tepeš in Kranjec bi pa samo v Vikersund in Kulm šla pa bi obadva jutri med trideseterico letela. Ne razumem te odločitve vodstva. Res.
veza
# 24.03.2018 ob 17:15
Damjan že odpisan, pa je reševal sezono za vso našo stroko, Kranjec skoraj že upokojen, pa je med najboljšimi na letalnici, kaj se dogaja?
kiliboy
# 24.03.2018 ob 17:25
Rojen letalec je Robi. Enkraten. In kot tak bo večno zapisan v zavesti vseh, ki nam to kaj pomeni. Vsa čast!
davide
# 24.03.2018 ob 16:28
Še na dolga leta Robi!
SamoRes
# 24.03.2018 ob 17:52
stewie
# 24.03.2018 ob 16:09
Eni bi pa pošiljali Prevca kar v penzijo. Ker jim po nepremagljivi predlanski sezoni v zadnjih dveh bojda dela sramoto. Slovenci s(m)o res sami sebi največji sovražniki.

Peter Prevc bo ob dobrem pristopu še zmagoval, kdo ga odpisuje?
Toda Robi Kranjec je sinonim za slovenske smučarske polete, nihče ne pooseblja poletov tako kot on, ko se odrine veš da bo šlo daleč in to gledamo že več kot dvestokrat.
nefa
# 24.03.2018 ob 16:26
Žal mi je bilo že prej, da ga ni bilo na poletih... V Planici pa je lahko pokazal, koliko je vreden. Bravo, Robi!!! Škoda, da danes v ekipi ni bilo Tepeša...
jaz jaz
# 24.03.2018 ob 16:18
@stewie
Pa ja nisi mene mislil s tem? Jst se vedno mnenja, da se Prevc lahko pobere po tem padcu forme in ponovno zmaguje. Za danes ga pa res ne bi imela v ekipi. Se pa strinjam s tabo, da zanicevanje Prevca nikakor ni primerno.
Gatsu
# 24.03.2018 ob 19:40
Ok dosedaj sem branil Janusa zaradi preteklih uspehov... ampak očitno je izgubil kompas! Definitivno rabimo novega glavnega trenerja! To kar so pa Kranjcu letos naredili je pa čista sramota! Kranjec je reševal Slovenijo celo obdobje med Peterko in Prevcem in še potem nanizal cel kup uspehov. Takega sramotnega obnašanja odgovornih pri SZS si res ni zaslužil!!!!!!! Robi mi smo s tabo!
mostnica
# 24.03.2018 ob 18:13
Res je nekaj narobe. Že kar zavrženi in pozabljeni Robi pride in takoj rešuje elitne. Zakaj ga ni bilo tudi v Vikersundu...
Putkaka
# 24.03.2018 ob 17:31
Po tem, kar je povedal Robi, sklepam, da se ga je Janus odrekel že decembra in mu ni dal niti možnosti za normalen trening? Ejejej, če je res tako, pol neki res smrdi. Kako se lahko bolj zaneseš na najstniške neizkušene skakalce, ki itak trajajo eno sezono (Jaka, Cene, Domen itd.), potem pa mrknejo, kot pa na nekoga, ki je konstanta že 10, 15 let? V glavnem, neka kontinuiteta bi morala bit zagotovljena, ne pa da se izbira instant plejerje in se na druge, ki so ti nekoč prinašal uspehe, popolnoma pozabi.
Pa še neki, a je Jure Šinkovec, o katerem govori kot o trenerju, taisti Jure izpred treh, štirih let, ki je bil super mlad skakalec, potem se je pa poškodoval in nismo več slišali zanj? No, če kdo ve, bi z veseljem rada izvedela. Ker, kolikor vem, sta bila Robi in Šinki takrat cimra in sta se super ujela. Srčno upam, da bo prihodnja sezona z novim trenerjem uspešnejša in da se bomo vsi lahko veselili novih uspehov.
bruhnmici
# 24.03.2018 ob 18:50
No, ta je pa lepa. Če je to vse kar je bilo od komunikacije, pa neksj hudo ne štima. Kar mi je najmanj všeč je to, da ko si dober, te vsi trepljajo po rami, ko si poškodovan nikjer o nikomer ne duha ne sluha. Čeprav je tole bolj kot ne individualni šport, je ekipni duh še kako pomemben. Janez Jeglič (vrhunski alpinist) je nekoč dejal: slabi so v kritičnih trenutkih še slabši, dobri še boljši. In Robi in Jurij sta pokazala, da znata biti boljša kot si nekateri mislimo(jo). Zdaj bo pa šele v strokovnem štabu pestro. Naj bo. S fanti se takole ne pinkponka. Pa kdorkoli se to že gre.
Ples
# 24.03.2018 ob 17:03
Robi, pogrešali smo te! Vse naj!
odlekiran
# 24.03.2018 ob 17:35
Že lani sem pisal, da je Robi duša ekipe. Njega se posluša. Zna delat, zna povedat, zna kregat, zna se veselit, zna privoščit...ekipa je brez njega preprosto razpadla. Janus pa kot trener zanič (reševal ga je Jani Grilc), kot človek pa totalni poden. Te stvari kot so se dogajale Kranjcu med poškodbo se ne dogajajo niti v tretjih ligah. Res neverjetno. J,anus...samo spokaj!!!!
drg
# 24.03.2018 ob 20:53
Goran Janus mi je čestital, zahvalil sem se mu, da me je dal v ekipo, pomočnik Jani Grilc mi je tudi čestital, sicer pa nimamo pravega odnosa. Pozdravimo se, a ni komunikacije.

Robert Kranjec


Vse jasno.
alcatraz
# 24.03.2018 ob 17:49
Bravo, Robi, bravo! Naprej do Kasa-sana!
Še en kandidat, ob katerem bo potrebno razmišljati, kaj in kako z dresi, ko bo potrebna plenica. :)
SamoRes
# 24.03.2018 ob 16:26
Še 10 sezon, vsaj v Planico skočit, Goldberger tudi še skače kot strokovni komentator. Legenda Robi!
abies
# 24.03.2018 ob 16:10
Naj se pozanima pri Damjanu kako trenirati sam, ker Janus več kot očitno ni na njegovem nivoju. Imam občutek da je Janus samo čaka, da mu servirajo najboljše naše tisti trenutek, on pa potem malo maha z zastavico in jim pametuje, če so prepozni na mizi.
_elektron_
# 24.03.2018 ob 20:51
Tudi meni je Kranjec najljubsi skakalec oz letalec, hkrati pa sem na nek nacin tudi fan Janusa. OK, zadnji 2 sezoni sta bili slabsi, ampak zgodovinsko gledano se vedno nadpovprecni. Kljub temu, da je padec ociten. Ravno zaradi tega niti ne vem povsem, kaj naj si po prebranem mislim o njem. V prvih sezonah so - kolikor se spomnim - poudarjali ravno odlicno vzdusje, ocitno se je to izpelo. Morda je tudi Janus zacutil breme rezultatov, ki je postalo ravno to - breme. Mi ga je skoda, samo se bojim, da bo slo z njem se bolj navzdol.

Verjetno pa tudi ni nakljucje, da so ravno skakalci z B ekipe velikrat pokazali najvec - Damjan, Kranjec. Morda sta za to res odgovorna prav Medved in Sinkavec in bo morala pravzeti A ekipo...
Morgenstern
# 24.03.2018 ob 20:23
Ne vem če se boste spomnili. Pred leti se je nekaj podobnega (ne ravno enakega) dogajalo norveškemu asu letenja Romoernu. In cela sezona je bila za pozabo, v Planici se mu je pa spet odtrgalo. Ker po nobenih merilih ni prišel med trideset, so se v reprezentanci dogovorili (mislim, da takrat Hilde ni nastopil) in mu podarili nastop še v nedeljo.
Spomnim se, da je vodstvo norvežanov takrat reklo, da nimajo srca da ga ne bi gledali še v nedeljo....
matko85
# 24.03.2018 ob 19:20
Bili so slaaaabi casi.. Ampak ko je bil Robi na vrhu letalnice je bilo kasno da bo slo daaaaalec.. pa makar v grozni formi. Robi legenda!!
Ples
# 24.03.2018 ob 17:10
saj je v skokih preveč enega odrekanja, kar se tiče prehrane, potem te veliko ni doma, ves čas se igraš z enimi občutki …

Saj tega si niti ne morem predstavljati, kako je, če si toliko časa na pol sestradan in ves čas v eni psihozi, pa niti odmaknit se ne moreš, vedno isti folk okrog tebe in to ne tvoji najbližji ... Ta šport je res specifičen.
Je pa vsekakor lep.
triglav58
# 24.03.2018 ob 19:18
Dejmo nardit referendum da robi ostane vsaj do sp v planici:) Hkrati mislim da je on edini ki je sposoben skocit svetovi veteranski rekord ki ga ima trenutno v lasti Kasasan;) No danes ce nebi blo Robija nebi blo stopnick, to je jasno!:)
dejsi
# 24.03.2018 ob 19:11
Men se tud zdi, da je on diša ekipe. Na zunaj se je to vidlo pred dvema letoma, ko ke s tisti orlom v Planici skoču na Prevca, al pa ko ga je sam Pero dvignil na rame. Včeri je on Johannsenu dal tisto torto z brki za rojstni dan.
Da pa kar nekaj skakalcev govori javno, da ne mislijo komentirat hadev v vodstvu, da so drugi za to plačan, pa tid neki pove. Skratka, riba smrdi pri glavi.
Morgenstern
# 24.03.2018 ob 17:36
Pa še neki, a je Jure Šinkovec, o katerem govori kot o trenerju, taisti Jure izpred treh, štirih let, ki je bil super mlad skakalec, potem se je pa poškodoval in nismo več slišali zanj?

Ja. Svojo kariero je končal leta 2016, zdaj pa deluje kot trener sodelavec pri Igorju Medved (moška B reprezentanca)
tomjaz11
# 24.03.2018 ob 21:09
Tudi Damjan ne more biti v dobrih odnosih z Janusom
bruhnmici
# 24.03.2018 ob 20:39
@morgenstern: to so pol tiste življenjske zgodbe k možakarje držijo skup celo življenje. To je ta duh, ki ga Robi producira. On je res dec, da se reče. Robi, Jurij in Damjan. Borci da se reče. Bravo fantje.
dejsi
# 24.03.2018 ob 19:00
Robi, čestitke za te tri dni. V četrtek sem ti privoščil polete prek 240 metrov, pa sem kljub temu zadovoljen. Ne moreš po dveh letih premora kar na prvo mesto -čeprav ti privoščim. Bo pa, upam, mogoče v prihodnosti kdaj čas za to. Po poškodbi pa je tudi realno, da takoj ne gre na horuk. Skratka, kapo dol, radmej svojo družino, pa sebe, skoke pa dokler bo šlo.
Mi je pa žal za Jurija danes, pa da vaju jutri ne bo na tekmi.
Morgenstern
# 24.03.2018 ob 23:02
Janus nima pojma od pojma, trenira jih itak ne, ker to očitno počnejo sami. Nima nobenega načrta, samo frajerira pred kamero in maha z zastavico in ko kdo dobro skoči si sam sebi čestita za uspeh, za katerega ni nič naredil.

Ne. To ni res. Da maksimum. Začele so se težave v reprezentanci že pred več kot letom dni. Ampak to nima veze z Janusom. Ker se zadeve niso uredila, pa je potegnil malo bolj drastične spremembe. Za kar ga jaz niti ne krivim, ker vem da zadeva ni bila niti malo nedolžna. Ampak očitno so se ravno zaradi tega skrhali odnosi. Sicer pa toliko kot je Janus naredil za skoke, toliko bo težko še kdo. Vsaj tako iz nenada dvignit... No ja, se pustim presenetit. Jaz mu zamerim samo tole potezo s Tepešem in Kranjcem. To je vse.
gutt
# 24.03.2018 ob 19:25
Robi, tudi,če je bila danes zadnja dvestotica si ti največji car. Predvsem pa Človek z velikim Č.
Remix
# 24.03.2018 ob 22:33
Predno potegnete črto nad komentarjema Kranjca in Tepeša (iz tega se lahko sklepa kot da se je nekaj dogajalo, ne ve se pa kaj), se ni treba nad Janusom pritozevat, ga nekam posiljat in podobno. Raje pocakajte na najvrjetneje se kaksen intervju s strokovnim vodstvom in potem komentirajte. Vsakic je treba slisat obe plati zgodbe, da vam slucajno potem ne bo kaj zal (okej, tukaj dvomim da vas briga ker vas noben za temi imeni ne pozna), ali pa da ne boste nekoga lincali in se bo na koncu izkazalo, da je blo krivo nekaj tretjega. Morda pa je krivo kaj drugega kot Janus. Mogoce sta kriva oba, Jani in Janus. Mogoce so se skregali kaj z zvezo. Lahko se je Janus moral hitro odlocit za majhno stevilo tekmovalcev in je pac izbiral glede na formo in zdravje. Sej ne morte vedet...
mile
# 24.03.2018 ob 23:21
Žalostna zgodba z dokaj srečnim koncem. No, konec na srečo za Robija še ni prišel. Ampak človek skoraj ne more verjeti, kako v vodstvu reprezentance do njega niso pokazali nobenega spoštovanja ... sramotno in žalostno.
AndyM
# 24.03.2018 ob 22:27
1. Tisto krhanje in smrkanje v mokrofon je pa res že nevzdržno. Stare je zdravnik in po 30 letih bi se pa res že lahko rešil tega tika! Ali v penzijo, ali pa naj s tem preneha! Res ne moremo tega več prenašati!!!
2. Janus se je izpel, definitivno. Pa še kot človek je povsem odpovedal, kot je lepo pojasnil Robi. Odstop! Ni druge možnosti... Vse bo šlo v maloro, če tega ne stori takoj...
3. Ravno tako pa naj odstopijo VSI odgovorni na Smučarski zvezi! Športnika, ki je nanizal tage uspehe, zaradi katerih se lahko tudi na zvezi lahko mastijo, se ne pusti samega na milost in nemilost po hudi poškodbi! Sramota!!!
mertseger
# 24.03.2018 ob 21:35
Kaj je bilo to za eno hrkanje skozi celotni prenos tekme, prav nadležno da sem moral zvok izklopit.
Putkaka
# 24.03.2018 ob 20:02
našejenaše, če so ti skoki tako nezanimivi, zakaj pa potem prebiraš tale članek in komentarje? Slovence skoki pač zanimajo, bog pomagi, če širnega sveta ne.
Hvala, Lojzze in Morgenstern, za podatek o Šinkiju. Nisem vedla, sem se pa vedno spraševala, kje je končal. Zdaj vem ;-) Pa srečno našim jutri!
knjigobub
# 24.03.2018 ob 18:19
Januš mora it, pozabit na Kranjca, Tepeša s sabo pa vlečt ne talentirane mlade, Januš mene spomne na tistega medvedka iz toy story risanke, prijazen na vzven, v resnici pa pokvarjen, na dajo za trenerja lepo Šinkovca
Lojzze
# 24.03.2018 ob 17:35
točno ta
bb33
# 24.03.2018 ob 23:28
robi je lepo kulturno reku da neki ne štima in da bo jutri zase skoču..... legenda.....
Gnexus
# 24.03.2018 ob 23:23
Morgenstern, lep pozdrav,

Kje pa si bil v Planici? Jaz sem užival na Kavki enkrat za spremembo in je blo prav fantastično. Ja strinjam se da rabimo spremembo, pa ne ker je Janus slab, sam po mojem je že predolg za krmilom in so vsi že siti eden drugega, tako trener kot skakalci. Kaj misliš o Bertonclju (drugače je moja generacija in sva skupaj skakala ene 25-30 let nazaj? Po moje je dost ambiciozen in si zasluži vsaj priložnost in je tut v pravih letih za to funkcijo. Drugač pa tut mislim da naši morjo mal tehniko spremenit, da bodo lahko uspešni tut na manjših napravah, ker trenutno so preveč na prstih in se prav mečejo na dile, kar seveda ne gre ko ni avfa od spodaj. Kakor koli, še zmerm mislim da imamo dobre pogoje za skoke in bomo sigurno imeli uspehe tudi v prihodnosti, zato kavčarska kritika ne pije vode. Kavčarji, preden kritizirate, se sprehodite enkrat na vrh velikanke, da dobite mal respecta do fantov. Pol pa kamot kritizirate.
Kazalo