SP v nordijskih disciplinah 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 24 glasov Ocenite to novico!
Peter Prevc, Domen Prevc, Cene Prevc, Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Jernej Damjan
Cene Prevc, Domen Prevc, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Jernej Damjan in Anže Lanišek bodo zastopali Slovenijo v Lahtiju. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc
Peter Prevc se je v Saporu vrnil na vrh. V Aziji je potrdil, da je v stiku z najboljšimi. Pred štirimi leti je bil srebrn na veliki skakalnici in bronast na srednji. Foto: BoBo
Anže Lanišek
Anže Lanišek si je z dobrimi predstavami v olimpijskem Pjongčangu izboril mesto v ekipi za svetovno prvenstvo. Foto: BoBo
Jernej Damjan
Jernej Damjan je edini, ki je bil poleg pri obeh ekipnih medaljah na svetovnih prvenstvih, leta 2005 v Oberstdorfu in šest let pozneje v Oslu. Foto: BoBo
Ema Klinec je na zadnjih tekmah vedno kandidirala za stopničke. Foto: BoBo
VIDEO
Baloh ima velika pričakov...
VIDEO
D. Prevc: V enem dnevu se...

Dodaj v

Janus: V Lahtiju nismo osvajali stopničk, zato je to velik izziv

V igri za medalje vsaj od šest do osem skakalcev
20. februar 2017 ob 12:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Glede na napovedi bo v Lahtiju tudi na nordijskem svetovnem prvenstvu na skokih pomembno vlogo odigral veter. "Treba bo skakati brez napak in imeti tudi nekaj sreče," je dejal Goran Janus.

Na Finskem se bo v sredo začelo prvenstvo, na katerem bodo v skakalnem delu podelili pet kompletov medalj. Lahti sedmič gosti najboljše nordijske športnike, slovenski pa se s tega prizorišča še niso vrnili z odličjem. Tudi v zadnjih letih, ko so slovenski skoki najuspešnejši do zdaj, pa jim zares vrhunskih izidov ni uspelo doseči le na napravi v skakalnem centru Salpausselkä. Slovenija je do zdaj osvojila po en bron na ekipnih tekmah na veliki in na srednji napravi. Leta 2005 je bil v Oberstdorfu Rok Benkovič prvak na srednji skakalnici, pred štirimi leti pa je v Val di Fiemmeju Peter Prevc osvojil srebro in bron. Na istem prizorišču je leta 1991 svetovni prvak postal Franci Petek.

SZS je sporočil, da se je v zadnjem času močno povečala prodaja vstopnic za Planico. Kmalu naj bi bil finale že razprodan in zato pozivajo vse obiskovalce, da si vstopnice zagotovijo čim prej.


"Glede na to, da so na svetovnih prvenstvih mogoča presenečenja, obenem pa v zadnjih letih na primer v Lahtiju nismo osvajali stopničk, je to prvenstvo velik izziv," je pred odhodom na Finsko povedal Janus. Glavni trener slovenskih skakalcev je izpostavil tudi veter, ki tolikokrat v Lahtiju kroji razpored: "Če govorimo konkretno o ciljih, je na posamičnih tekmah to ena uvrstitev do šestega mesta, obenem še eden do 15. in eden do 30., na ekipni in na mešani tekmi pa do petega mesta. Seveda želja je medalja. Če malce obrnem zgodbo, pa dobro poznamo Lahti in vemo, kakšne so vetrovne razmere. Take so tudi napovedi. Treba bo skakati brez napak, obenem pa imeti tudi nekaj sreče."

V soboto so skakalci šele prišli z azijske turneje, kjer je Peter Prevc v Saporu zmagal, v Pjongčangu pa je bil na olimpijski generalki tik pod odrom za zmagovalce. "Peter se že nekaj časa dviguje, pa potem malce niha, ampak je poleg. To je najpomembneje. Dosegel je 22. zmago v svetovnem pokalu. Je pa vrh zelo širok. Te naprave so majhne, tako 90- kot tudi 120-metrska. Razlike bodo zares majhne in bo trd boj. Ne smemo si privoščiti napak, majhno še, grobih pa res ne," je dejal Janus, ki v krogu favoritov za medalje vidi od šest do osem skakalcev, prepričan pa je, da je med njimi vsaj en Slovenec.

Lanišek v Pjongčangu do vstopnice za SP
Na veliki olimpijski napravi v Južni Koreji je navdušil Anže Lanišek, ki je s četrtim mestom izenačil najboljšo uvrstitev v karieri. Janus je sicer že pred odhodom v Azijo razkril ekipo za Lahti, ki pa jo je potem malce priredil. Tako se je potnikom pridružil Domžalčan, Jurij Tepeš pa bo izpustil srednjo napravo in se bo priključil v nadaljevanju: "Lanišek me je lepo presenetil. Do petka je bilo treba oddati seznam potnikov. Imeli smo možnost še šestega skakalca in tako je bilo, kar zadeva mene, to mesto odprto, nismo pa o tem na glas govorili. Anže je to izkoristil."

Poleg Petra in Laniška bodo za nastop na srednji skakalnici kandidirali še Jernej Damjan, Domen in Cene Prevc, Janus pa ob tem dodaja: "Mislim, da so, če pogledamo, kakšna je forma v zadnjih dneh in kako so skakali na azijski turneji, stvari jasne, kdo bo nastopil na tekmi." V torek se bo Janus ekipo popeljal proti Lahtiju, kjer bodo skakalci nastopili z novimi dresi. Kot pravi glavni trener, je dovolj časa do prve tekme, da bodo opremo preizkusili. Zato bodo tudi skakali že na prvem uradnem treningu, ki bo v sredo, čas od prihodu iz Azije pa so izkoristili za počitek, saj je regeneracija ob napornem ritmu številnih potovanj tudi zelo pomembna.

Skrita želja skakalk tudi prva medalja
Petič se bodo za medalje svetovnega prvenstva pomerile skakalke, ki bodo tretjič nastopile tudi na mešani tekmi, kjer nastopajo dva skakalca in dve skakalki. Slovenke medalje še nimajo, letos sicer rezultati niso tako dobri kot lani, bo pa glavni adut Ema Klinec, ki je v zadnjem času v dobri formi in blizu svetovnega vrha. "Upam, da ne bomo imeli več težav z boleznijo. Želimo si, da bo veter ugoden. Kar pa zadeva cilje, pa si želimo izboljšati izide iz Faluna (11. mesto Katje Požun, op. p.), tako da bi se ena uvrstila med šest, ena še med deset, preostali dve pa med 20. Vsi pa si želimo še višje in naj ostane neka skrita ali tiha želja boljša uvrstitev od tega šestega mesta," je povedal trener ženske ekipe Stane Baloh.

Na prvenstvo so že v ponedeljek odpotovale Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Maja Vtič, ki je zdaj še zadnja dobila virozo. Dekleta se bodo prve spustile po skakalnici. Posamična tekma jih čaka že v petek ob 16.30, v nedeljo ob 16.30 pa bo tekma mešanih ekip. Vmes se bodo v soboto ob 16.30 za medalje na srednji napravi merili skakalci.

Okrevanje Kranjca poteka po načrtu
Pred odhodom je reprezentančne kolege pozdravil Robert Kranjec. Najizkušenejši slovenski skakalec, ki je skupaj s Petrom Prevcem, Tepešem in Damjanom leta 2011 v Oslu na ekipni tekmi skočil do bronaste medalje, okreva po poškodbi. "Vsem želim, da naredijo čim boljše skoke, in veliko sreče s pogoji. Navijal bom in upam, da jim pošljem čim več SMS-ov s čestitkami," je povedal. O rehabilitaciji pa dejal: "Za zdaj gre vse po načrtu. Čez dva tedna se bom ob ponedeljkih in torkih pridružil ekipi, a bodo treningi še malce prilagojeni. Po 20. tednu naj bi začel močnejše treninge in tudi skoke. Zdaj imam šele nekaj dni dovoljenje za tek. Počasi. Načrt je, da grem maja prvič na skakalnico, bo pa pri tem glavno besedo imel kirurg, ko se bomo odločili na podlagi testov, ki jih bom naredil."

Tilen Jamnik, <a href="https://twitter.com/#!/Tilen_Jamnik">@Tilen_Jamnik</a>
Prijavi napako
Komentarji
NightHawk
# 20.02.2017 ob 12:32
Če bi bila izbira prireditelja za to prvenstvo kakor bi mogla biti, bi v prihodnjih dneh gledali najboljše skakalce, tekače in kombinatorce v dolini pod Poncami. Tako pa bomo gledali veter in finske skakalne pručke. Škoda.
unstable
# 20.02.2017 ob 12:27
Če govorimo konkretno o ciljih, je na posamičnih tekmah to ena uvrstitev do šestega mesta, obenem še eden do 15. in eden do 30., na ekipni in na mešani tekmi pa do petega mesta.

zakaj se ob takih ciljih alpske smučarje smatra za turiste, skakalce pa za heroje?
Voly
# 20.02.2017 ob 12:36
Pred prvenstvom nisem ravno optimist, ne morem pomagati.
Spet bo vse breme na Petru, ki pa z Lahtijem ni ravno na "ti"! Ekipa Peter, Domen, Lanišek in Damjan verjetno ni sposobna osvojiti medalje, kajti Poljaki, Nemci in Avstrijci se zdijo trenutno predaleč od nas, četrto mesto pa na žalost ne prinese medalje, pa še za to mesto se bomo morali res potruditi, kajti zdi se mi, da bodo prišli Norvežani s spočito ekipo, ki jo ni za odpisati.
Peter se mi zdi, da bi lažje prišel do medalje na manjši napravi, ker velika mu res ne leži, Lanišek je lahko zelo visoko, če bo vsaj približno obdržal formo, Damjanov domet je petnajsterica, za Domna pa itak nikoli ne veš...
Po moje so prvi favoriti Poljaki, še posebej Kot že kaže formo od poletja, tudi Stoch pa lahko zmaga vsako tekmo. Seveda sta pa tu še Kraft in Wellinger, vedno pa so na takih tekmah tudi presenečenja, še posebej zaradi vetra, ki tu vedno kroji rezultate in pa zaradi Sedlaka, ki zelo čudno spušča skakalce, še posebej pa me moti tako širok vetrovni koridor, ki daje veliko možnosti manipulacije.
Wasabi
# 20.02.2017 ob 12:47
Super izhodišče imamo. Naj bo pritisk na Wellingerjih, Stochih, Kraftih, naši se najbolje odrežejo, ko nobeden kaj posebnega ne pričakuje. Samo spomnite se Petka in Benkoviča. Gremo orli!
Voly
# 20.02.2017 ob 13:55
Emil
Stewie se je morda res malo pregrobo spravil nate, vendar pa se ti podobno grobo venomer znova spravljaš na Janusa.
Drznil si bom napisati, da res ni primerno Janusa žaliti s "šalabajzarjem", kot si napisal, saj je vendar z naskokom daleč najtrofejnejši trener v smučarskih skokih vseh časov. Nekaj je pa za naše skoke skupaj z Gricem vendarle naredil, kaj praviš. Seveda je tvoje mnenje povsem legitimno, toda očitaš stewieju, da te žali, hkrati pa sam venomer znova žališ Janusa in njegovo ekipo.
Voly
# 20.02.2017 ob 12:42
FallenLeah
Kaj pa si ti pričakoval? Si računal na Zupana, ali mogoče Pointnerja? Ja, pa Giaccomelli je tudi na razpolago...malo je sicer že v letih..ali pa Gros!
qwertz
# 20.02.2017 ob 16:15
Emil in detektivi:" Čim podpiše, se samo še norca začnem delat iz skokov..."

Ti kar. Razlike ne bo nihče opazil...
Voly
# 20.02.2017 ob 14:10
Morda je to res kar si napisal, je pa vse stvar kulture...Osebno ne bi mogel nikoli žaliti osebe, ki mi je skupaj z ekipo skakalcev na tekmah priredila toliko veselja, mislim seveda na Janusa.
stewie
# 20.02.2017 ob 15:41
vinkljkugla
# 20.02.2017 ob 14:02
mislim da se še ne zavedajo kako burno se bo odzvala javnost in novinarji, če janusu resnično podaljšajo.


Ja, po moje bodo sledili protesti na ulicah, res. Ker Janus je v teh 6 sezonah povsem uničil slovenski skakalen šport, to lepo pokaže že število zmag, ki je pri Janusu v eni sezoni v povprečju višje, kot pri njegovih predhodnikih v vseh njihovih sezonah skupaj. Da Perotovega globusa, naslova svetovnega prvaka in zmagovalca novoletne turneje ne omenjamo.
Edini, ki boste zahtevali Janusovo zamenjavo, ste kavčarji prek neta, ki tudi sicer povečini samo pljuvate po skakalcih, zraven pa nekateri (kot ti sam) še modrujete, da skokov sploh ne spremljate, ker so brezvezen in obroben šport. Važno, da se pljuva po drugih, pa čeprav s tem sami sebe spravljate v kontradikcijo.
Soni
# 20.02.2017 ob 13:00
Emil in detektivi
Čim podpiše, se samo še norca začnem delat iz skokov.

Prosim te ne, komaj smo se znebili tistega nadležneža, ki je vedno pisal o Djokoviću, sedaj boš pa ti...
Brkos
# 20.02.2017 ob 15:59
Da se ne bomo napačno razumeli. Janus je velik trener, ki je preporodil slovensko skakalno reprezentanco. Ampak poglejte tudi druge primere ( Pointner, Kruczek, ..), še tako dobri trenerji se na žalost po daljšem času v istem okolju "izpojejo". To se dogaja tudi v vseh drugih športih. Tako, da tudi njegova menjava, vsaj pri meni , ne bi štela kot nazaupnica ampak bi tudi za njega morala predstavljati nov izziv v trenerski karieri. Še enkrat pa poudarjam, da po moje , ni čisto nobene potrebe po menjavi sredi olimpijskega ciklusa, tudi če rezultati niso skladni s pričakovanji nekaterih. Skoke spremljam od leta 1963 in podobnih sitacij je bilo že kar nekaj ...
kotzi
# 20.02.2017 ob 12:25
joj spet ena privcakovanja..manj pricakujes boljse je...
hernandez
# 20.02.2017 ob 17:53
alibi trener se že zgovarja na veter
sam-zee
# 20.02.2017 ob 13:28
No, vsaj ena medalja bi pa res morala biti cilj.
Bregas
# 20.02.2017 ob 15:33
Naši niso v ne vem kakšni formi, pa še Lahti jim ne leži. Predlagam, da ne pričakujemo ničesar, da se samo vsedemo na kavč, pa v si v miru pogledamo tekme. Če bo kakšna medalja, bo, če ne,pa tudi prav.
gino1981
# 20.02.2017 ob 17:21
Prišel je čas, da Pero poravna račune s to negativno tradicijo!!!
Nadja92
# 20.02.2017 ob 13:58
Jaz bom zadovoljna, če bodo sledili našim smučarjem, seveda pa ne pričakujem zlate medalje.
frlekin
# 20.02.2017 ob 12:54
Trenutno je velik izziv 2 konkretna skoka zapored spacat.
FallenLeah
# 20.02.2017 ob 12:35
Jasnič je napovedal podaljšanje sodelovanja z Janusom za novo olimpijsko sezono, rekoč da Janus sicer ni bog, je pa vnesel stabilnost :P čakam komentarje...
slovenka333
# 20.02.2017 ob 22:37
Naj bolj brezveze je pa gledat skoke, če tekmo kroji veter. Da o medaljah na svetovnem prvenstvu odloča sreča glede vetra se meni zdi nedopustno!
stewie
# 20.02.2017 ob 13:37
In še to: nehaj se ukvarjat z mano, ampak komentiraj skoke. To niso novice o veličini janusa, kjer boš ti skakal na vsakega, ki se s tem ne strinja.

No no, lahko je drugim ukazovat, naj te pustijo na miru, na drugi strani pa sam enkrat napišeš, da te janusova skakalna reprezentanca ne zanima več, na naslednji tekmi pa že veselo komentiraš dogajanje, seveda zgolj zato, da si lahko daš duška z omalovaževanjem trenerja. Pač imaš neke osebne zamere do njega. Samo ne se potem imet za nekega navijača naših skakalcev, glede na to, da te skrbi, da bodo rezultati še nekje preveč dobri, da ga boš moral spremljati vsaj še naslednjo sezono. Kdo te pa sili gledat to?
kotzi
# 20.02.2017 ob 13:35
jst pravm...da pricakovanja ubijajo...nc pricakovat..fantje uzivajte v skokih...pozabte na medalje..in kdo ve..prav zaradi sproscenosti jo boste dobili
Voly
# 20.02.2017 ob 13:32
Na tekmi mešanih ekip so prvi favoriti Japonci, kajti Kasai in recimo Ito sta dovolj močna, da bosta znala obraniti veliko prednost, ki jo bosta verjetno priskakali Takanaši in Ito, potem so tu še zelo močni Nemci, ja za bronasto medaljo se bomo pa mi udarili z Avstrijci in Norvežani.
ikacbe
# 20.02.2017 ob 13:21
Kje je pa kakšen urnik ?
Brkos
# 20.02.2017 ob 13:04
Glede na trenutno stanje v naši ekipi so to kar realna pričakovanja. Nisem ravno optimist, bom pa zelo vesel, če nas pozitivno presenetijo. Menim, da ima največ možnosti za medaljo mešana ekipa. Kar se pa Janusa tiče je pač tako, da mu je treba dati možnost, da zaključi še ta olimpijski ciklus. Potem pa se mu lepo zahvaliti za vse dosežke naših skakalcev v njegovem trenerskem obdobju in poživiti skakalno reprezentanco s svežim znanjem ...
moj komentar
# 20.02.2017 ob 22:06
Raje ne pričakujem nič. Na Finskem smo bili običajno vedno slabi.
vinkljkugla
# 20.02.2017 ob 19:17
gleda bo treba it v planico protestirat ne navija. čeprav mi je žal fantov ki si zaslužijo navijanje a ne smemo pustiti da se takole uničuje naše skakalce.
QUENDI
# 20.02.2017 ob 18:03
....po počasnem vzponu in vztrajanju na njem seveda sledi padanje.....tako je to.....in da ne nastopi stanje zasičenja oz vztrajnega padanja, je potrebno pripeljat svežino.....tudi službe naj bi človek menjal na približno 7 let.....
cartekmedo
# 20.02.2017 ob 16:14
Našim želim čimboljše uvrstitve. Največje možnosti za medaljo imajo naši v mešanih ekipah.
Če bo pa kaj več ,bom pa tudi zelo srečna.
urle
# 20.02.2017 ob 14:53
Kdo jim rihta te bedne kape?!?? so ko eni bebčki v teh kapah z groznim velikim ravnim šiltom!! fej.
stewie
# 20.02.2017 ob 14:12
Ne, ti si pa zgolj subjekt obrekovanja, žalitev in kar ti še srce poželi. In med tvoje osnovne človekove pravice spada tudi pravica do prostega obrekovanja in žaljenja javnih osebnosti.
Seveda pa mora država take anonimne uporabnike spleta, javnosti znane le pod psevdonimi tudi ščititi pred žaljenjem in obrekovanjem s strani drugih uporabnikov, ki morajo spoštovati tvoje človeško dostojanstvo. LOL
stewie
# 20.02.2017 ob 13:59
Jaz ti pa samo še serviram te dve izjavi, da boš vedel za naprej, preden nekoga označiš za lažnivca - najprej tista o tem, da te skakalna reprezentanca ne zanima več:

Emil in
# 12.02.2017 ob 02:50
grem spat!
Ne zanima me več ta janusova skakalna reprezentanca. Po možnosti po peter skočil v top3 in janus bo spet ves pameten in zadovoljen, čeprav je šalabajzer najtežje klase


In pa tista o upanju na dovolj slabe izide, da se tvoj omiljeni trener umakne (podpora uporabniku Strokovnjak, ki se sam naslaja nad slabimi izidi, lastnih zgrešenih napovedi nikdar ne komentira, uspehe in zmage relativizira, potem pa sebe proglasi za objektivnega in kritičnega opazovalca:

Emil in
# 15.02.2017 ob 14:50
Strokovnjak
Upam samo, da ne bodo rezultati na preostalih poletih ravno toliko dobri, da se bo na njihov račun trenerski super štab šlepal še naslednje leto, kajti v tem primeru bodo vsi Prevci dokončno izgubljeni (Domen je precej verjetno že, čista repriza Hvale).
itak da se bo točno to zgodilo!
Saj se ta zgodba ponavlja že iz leta v leto in na njej blefer janus gradi svojo nedotakljivost.

Kak komentar? Aja, pozabil sem, da si zaključil z menoj.
stewie
# 20.02.2017 ob 13:49
Ne smem tebi podtikati tvojih lastnih, resničnih izjav? O tem odloča admin, ne uporabniki.
Tudi če nisi tema članka, če že pisariš komentarje, stoj izza njih, ali pa raje zadrži misli zase, če nočeš, da ti drugi replicirajo nanje.
stewie
# 21.02.2017 ob 07:41
vinkljkugla
# 20.02.2017 ob 19:17
gleda bo treba it v planico protestirat ne navija. čeprav mi je žal fantov ki si zaslužijo navijanje a ne smemo pustiti da se takole uničuje naše skakalce.


Pol leta nazaj med poletnimi preizkušnjami si še sam pljuval po skokih kot športu in pisaril, kako so v videoigricah višje nagrade, kot tu (sendvič + kokta). Pred začetkom zimske sezone si napovedoval zanič rezultate, sedaj te pa naenkrat že kar skrbi za prihodnost slovenskih skakalcev.
Izvoli, zberi par somišljenikov na kup, naredite en transparent v stilu DOL Z JANUSOM, pa se podajte pod Ponce. Samo pohitite, karte bodo vsak hip pošle, če že niso. Ali pa protestirajte po koncu sezone na Kongrescu, ko bodo imeli sprejem zimskih junakov, vsaj lani je bil. Samo previdno - dvomim, da bo po koncu akcije vaš transparent ostal v enem kosu, še manj verjetno pa je to za te, ki ga bodo držali.
fanica28
# 20.02.2017 ob 19:47
moram vas popravit RTV
Damjan ima tri ekipna odličja svetovnih prvenstev, dodajte še Vikersund
fritaja
# 20.02.2017 ob 16:10
NightHawk
# 20.02.2017 ob 12:32
Če bi bila izbira prireditelja za to prvenstvo kakor bi mogla biti, bi v prihodnjih dneh gledali najboljše skakalce, tekače in kombinatorce v dolini pod Poncami. Tako pa bomo gledali veter in finske skakalne pručke. Škoda.


Če bi bila izbira prireditelja po tvojem okusu, bi zopet davkoplačevalci pokrivali minus ;)
Bregas
# 20.02.2017 ob 15:40
Zdaj sem si pa še jaz pogledal to fotografijo s trenirkami in kapami. Prevci zgledajo res hecno. Kot bi bil Cene najmlajši brat, star ene 15 let. Najmanjši je, pa tak baby face. V resnici je pa star, kolk, 20?
Matej*.*
# 20.02.2017 ob 17:15
Upam, da bo več gledalcev kot jih ima na zadnjih tekmah union olimpija...
Webb
# 20.02.2017 ob 15:55
Groza od ciljev. Še Katanec ima višje pa se ne ukvarja z eksotičnim športom..
samy joe
# 20.02.2017 ob 13:51
Matr imajo grde trenirke. Da ne govorim o smešnih kapah s šiltom. Smešno.
slovenka333
# 20.02.2017 ob 22:43
A Domen Prevc se zna tut nasmejati? Lepo. ;)

Drugače mi deluje tako važno in arogantno. Mlad še je in so mu uspehi nmalce stopili v glavo, se mi zdi.
anze82
# 20.02.2017 ob 14:27
nič ne bo
Trocki
# 20.02.2017 ob 17:47
Glede na napovedi bo v Lahtiju tudi na nordijskem svetovnem prvenstvu na skokih pomembno vlogo odigral veter. "Treba bo skakati brez napak in imeti tudi nekaj sreče," je dejal Goran Janus.

To pove vse. Spet vetrovna loterija in se že sedaj ve kako bo z vetrom pri naših.
Kaj sploh rinejo tja gor skakat butli?!?
vinkljkugla
# 20.02.2017 ob 14:02
mislim da se še ne zavedajo kako burno se bo odzvala javnost in novinarji, če janusu resnično podaljšajo. od lahtija pa ni nič pričakovati le vetrne zarote in sedlakova podtikanja. nakoncu pa češ saj lahti nam tako ali tako ne leži, janus je še vedno car....
Emil in
# 20.02.2017 ob 14:02
voly

janus je javna oseba (tako kot politiki) in je predmet ocenjevanja, obrekovanja, žalitev, kar hočeš...
Jaz to nisem
SLOBloodPatriot
# 20.02.2017 ob 16:13
Moramo vedeti in tudi razumeti, da je strokovnjak Goran Janus še mlad trener in da si potrebne izkušnje še nabira. Ko bodo Prevčevi bratje imeli svoj podmladek in jim bo Janus čez kakšnih 30 let mahal z zastavico iz trenerskega stolpa, potem bo odločni Goran že pravi velemojster med trenerji. Tu ni nobenega dvoma.
SLOBloodPatriot
# 20.02.2017 ob 15:50
Sodeč po prebrani izjavi, ki jo je podal naš strokovnjak Goran Janus na tiskovni konferenci za medije, sklepam, da ga je že strah svetovnega prvenstva v vetrovnem Lahtiju. Naj ga malce pomirim in mu vlijem dodatne samozavesti, da ga ne rabi biti strah, saj ima dream team ekipo v postavi bratov Prevec + Jurija Tepeša, moža za velike tekme. Samo spomnimo se koliko radosti in veselja nam je ta sijajni mladi letalec iz prestolnice že pričaral iz Planice pod Poncami in iz lanskoletne ekipne tekme SP na Kulmu. Tako da Janusa res ne rabi preveč skrbeti, on naj samo odločno zamahne z zastavico tako kot zna samo on in uspehi ter medalje bodo prišle.
Lesinar
# 20.02.2017 ob 12:54
Kje je pa Urban Franc? Pa Peter Žonta bi tudi moral biri zraven
Emil in
# 20.02.2017 ob 12:49
Jasnič je napovedal podaljšanje sodelovanja z Janusom za novo olimpijsko sezono, rekoč da Janus sicer ni bog, je pa vnesel stabilnost :P čakam komentarje...

Povsem pričakovano za vse, ki nismo od včeraj!!
Že dolgo znana slovenska drobnjakarska ziheraška mentaliteta v vsem svojem sjaju! Pa še janus tako lepo šarmira s svojim praznim tvezenjem, le kdo se bi mu odpovedal....

Čim podpiše, se samo še norca začnem delat iz skokov. Emotivno sem se že mesec dni nazaj odklopil od tega kikiriki športa pri nas, kjer vladajo šalabajzerji, ki ščitijo hrbet en drugemu.
Svetovno prvenstvo v nordijski ...
link
Peter Prevc si je v Lahtiju znova dokazal, da se v skokih na silo ne da
45
7. marec 2017 ob 09:37 Lahti je znova spodrezal krila slovenskim orlom , ki so se drugič zapored z nordijskega svetovnega prvenstva vrnili brez medalje. Od žlahtnih snežink so bili na vseh tekmah precej oddaljeni.
Več novic ...
Kazalo