Za Norvežanko, sicer že enajstkratno svetovno prvakinjo, je bila to 12. zmaga v svetovnem pokalu in tretja letos. Skupno je na stopničkah stala na 24 tekmah, vključno s štafetami pa na 52. Foto: EPA
Za Norvežanko, sicer že enajstkratno svetovno prvakinjo, je bila to 12. zmaga v svetovnem pokalu in tretja letos. Skupno je na stopničkah stala na 24 tekmah, vključno s štafetami pa na 52. Foto: EPA
Sprint, 7,5 km (Ž):                  * 
 1. M. O. ROEISELAND   NOR  20:22,2 (0)
 2. A. BESCOND         FRA    +15,4 (0)
 3. E. OEBERG          ŠVE     16,1 (2)
 4. L.-T. HAUSER       AVT     24,9 (0)
 5. K. REZCOVA         RUS     26,7 (1)
...                                    
38. P. KLEMENČIČ       SLO   1:22,9 (1)
65. N. VINDIŠAR        SLO   2:09,2 (0)
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi   

V boju za zmago je odločil hitrejši tek Marte Olsbu Røiseland, ki je tako kot Anaïs Bescond strelski del preizkušnje opravila brez napak. Elvira Öberg, sicer precej hitrejša od obeh v smučini, je zgrešila dva strela, a se vseeno povzpela do najnižje stopničke na odru za zmagovalce.

Najboljša Slovenka je bila Polona Klemenčič na 38. mestu. V cilju je 24-letnica danes z enim kazenskim krogom za zmagovalko zaostala 1:22,9 minute in z dobrim tekom v zadnjem krogu prišla do treh točk v svetovnem pokalu. To je bil najboljši rezultat slovenskih biatlonk na tekmah svetovnega pokala v tej sezoni in prve točke. Predtem je bila najvišje na 51. mestu na zasledovanju v Hochfilznu v Avstriji prav Klemenčič.

Ženske (7/22):                        
 1. M. O. ROEISELAND    NOR        336
 2. D. ALIMBEKAVA       BLR        275
 3. G. SOLA             BLR        274
 4. E. ÖBERG            ŠVE        267
 5. L. T. HAUSER        AVT        253
...                                   
72. P. KLEMENČIČ        SLO          3

"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna, sploh glede na zadnje dni, ko sem se malo slabše počutila. Nisem točno vedela, kaj lahko pričakujem v teku, a ko sem štartala, sem videla, da lahko tečem in držim tudi tiste boljše tekmovalke. Na strelišču je pač en strel šel na rob, ampak sem zelo vesela prvih točk in upam, da se bo to nadaljevalo na naslednjih tekmah," je po tekmi dejala Klemenčič.

Druga slovenska predstavnica Nika Vindišar je bila na strelišču brezhibna, v teku pa prepočasna, da bi se uvrstila na sobotno zasledovanje. Z zaostankom 2:09,2 minute je končala na 65. mestu.

"Čestitke Poloni za prve točke v sezoni. Res dober nastop in lepo streljanje. Odlična borba v zadnjem krogu, kar ji je danes prineslo točke. Škoda za Niko, njej pa manjka malo te borbe. Predvsem v zadnjem krogu, ko je šla iz strelišča takoj za Polono. Enostavno se je treba boriti do konca, ampak vseeno smo lahko zadovoljni s točkami," pa je dejala glavna trenerka slovenske reprezentance Andreja Mali.

V petek je na sporedu moški šprint, v soboto obe zasledovalni tekmi in v nedeljo še tekmi s skupinskim štartom.