Razburljiv štafetni obračun so dobili Norvežani pred Švedi in Francozi. Foto: EPA
Razburljiv štafetni obračun so dobili Norvežani pred Švedi in Francozi. Foto: EPA

Za Slovenijo so ob Dovžanu tekmovali še Klemen Bauer, Anton Vidmar in Rok Tršan. Drugo mesto je z zaostankom dobrih desetih sekund osvojila Švedska, tretja pa je bila Francija.

Dovžan odlično začel, nato pa moral v kazenski krog
Miha Dovžan je bil odličen na prvem strelskem postanku, prvi je zapustil strelišče, vendar je vtis pokvaril pri drugem streljanju, saj je moral v kazenski krog, Slovenija pa je padla na 16. mesto, 53 sekund za vodilno Nemčijo.

11. mesto je ponovitev izida iz Pekinga
Klemen Bauer je s spodbudnim strelskim nastopom (le ena poprava) Slovenijo pripeljal do 13. mesta, naslednji član štafete Anton Vidmar pa še mesto višje. Rok Tršan je izvlekel kar solidno 11. mesto (med 20 reprezentancami), kjer je bila Slovenija tudi na olimpijskih igrah v Pekingu.

Tršan izgubil boj za 10. mesto z ZDA
Tršan je bil po polovici svojega nastopa še deseti, a je na koncu, potem ko je brezhibnemu prvemu strelskemu nastopu dodal slabšega drugega s tremi popravami, izgubil boj z Američani, ki so bili deseti.

Jakov Fak okužen, verjetno bo manjkal tudi v Otepääju
V soboto bosta na sporedu sprinterski tekmi na 7,5 km za ženske in 10 km za moške. Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se je okužil z novim koronavirusom in na Finskem ne nastopa. Verjetno bo moral izpustiti tudi tekmovanja prihodnji konec tedna v Otepääju.

Konkurenca okrnjena
Na zadnjih treh postajah zaradi vojne ni Ukrajincev, Mednarodna biatlonska zveza pa je s tekmovanj izključila Beloruse in Ruse. Dodatno je karavana razredčena zaradi nekaterih okužb in tudi predčasnega konca posameznikov po OI, med katerimi najbolj izstopata brata Boe.

Norveški biatlonci najboljši na štafeti v Kontiolahitiju
Štafeta (M), 4 x 7,5 km:          *    
 1. NORVEŠKA          1:09:48,1 (0/7)  
Bakken/Andersen/Laegreid/Christiansen  
 2. ŠVEDSKA               +37,7 (0/10) 
Femling/Nelin/Ponsiluoma/Samuelsson    
 3. FRANCIJA             1:00,2 (0/7)  
Guigonnat/Jacquelin/Desthieux/Fillon-M.
 4. NEMČIJA              1:57,1 (0/8)  
 5. AVSTRIJA             2:55,8 (0/5)  
 6. ŠVICA                2:37,1 (0/10) 
...                                    
11. SLOVENIJA            3:47,4 (1/8)