Justine Braisaz-Bouchet, Julia Simon in Lou Jeanmonnot (z leve proti desni) so poskrbele za popoln francoski večer v Novem Mestu. Foto: EPA
Justine Braisaz-Bouchet, Julia Simon in Lou Jeanmonnot (z leve proti desni) so poskrbele za popoln francoski večer v Novem Mestu. Foto: EPA

Anamarija Lampič je na streljanju leže zgrešila dvakrat, stoje pa kar trikrat. Zaostala je dve minuti in 19 sekund, kar je bilo dovolj za 36. mesto. Polona Klemenčič je na streljanju leže pokrila vseh deset tarč, zgrešila pa je zadnja dva strela stoje. Končala je na 44. mestu, zaostala je dve minuti in pol.

Lampič: Najslabši dan v sezoni
"Ne vem, kaj je šlo narobe. Najslabši dan v sezoni. Resnično sem razočarana nad streljanjem, saj mi je šlo včeraj resnično dobro, tudi na nastrelitvi je bilo še vse v redu. Počutim se, kot bi šla na pogreb. Danes nisem edina, ki je imela slab dan. Ne vem pa, kaj so jedle Francozinje in kakšne smuči so imele, saj to je noro," je bila malce potrta Lampič.

Polona Klemenčič in Anamarija Lampič zelo razočarani po sprintu

Lena Repinc do uspeha kariere s spanjem pred tekmo
Najmlajša v slovenski ekipi Repinc je prvo tekmo opravila najbolje. Že prvi strelski nastop je končala brez napake, prav tako je vse tarče zadela v drugem in se proti cilju podala z 21. izhodišča, na koncu je sicer še nekaj mest izgubila, vendar je z zaostankom dveh minut in devetih sekund pristala na robu trideseterice. Za deset sekund je prehitela tudi Anamarijo Lampič.

"Pred tekmo sem šla za eno uro spat. Malo je bilo učenja za izpit, malo je bilo branja knjige. Ne vem, kaj je odigralo najbolj pomembno vlogo," je bila navdušena Lena Repinc po uspehu kariere v svetovnem pokalu.

S temi dosežki so se sicer vse tri slovenske tekmovalke uvrstile na zasledovalno tekmo.
"Za Leno je res odličen nastop. Odlična na strelišču leže in stoje, dobra tudi v teku in odlično 30. mesto. Obe ostali punci bosta v nedeljo tudi še imeli eno priložnost. Ana je delala danes napake že leže, stoje je nato veliko tvegala in zgrešila še trikrat. Zagotovo ne najboljši nastop," pa je črto pod prvi posamični nastop potegnil trener Ricco Gross.

Julia Simon je odlično izkoristila startno številko 2. Zadela je vseh deset strelov. Foto: EPA
Julia Simon je odlično izkoristila startno številko 2. Zadela je vseh deset strelov. Foto: EPA

Latvijka Bendika najboljša nefrancoska biatlonka
V ospredju so bile tekmovalke, ki niso veliko grešile. Z ničlo se je izkazala Francozinja Julia Simon, njenega časa 20:07,5 ni izboljšala nobena tekmica. Še najbolj sta se ji približali sotekmovalki iz francoske ekipe Justine Braisaz Bouchet, ki je sijajno tekla. Z enim zgrešenim strelom je zaostala pet sekund. Lou Jeanmonnot je končala na tretjem mestu, zgrešila je en strel in zaostala 40 sekund.

Uspeh Francozinj je dopolnila še četrta Sophie Chauveau, ki se ji je medalja izmuznila za 3,4 sekunde. Najboljša nefrancoska biatlonka je bila na petem mestu Latvijka Baiba Bendika.

V soboto moški sprint, v nedeljo pa zasledovalni tekmi
Moški sprint bo v soboto ob 17.05. Prenos bo na TV Slovenija 2. V nedeljo sledita obe zasledovalni tekmi.

Lena Repinc nepričakovano najboljša Slovenka na sprintu v Novem Mestu

Sprint (Ž), 7,5 km:                 *  
 1. J. SIMON           FRA 20:07,5 (0) 
 2. J. BRAISAZ BOUCHET FRA    +4,9 (1) 
 3. L. JEANMONNOT      FRA    40,8 (1) 
 4. S. CHAUVEAU        FRA    44,2 (1) 
 5. B. BENDIKA         LAT    46,5 (1) 
 6. F. PREUSS          NEM  1:05,3 (1) 
 7. L. VITOZZI         ITA  1:06,3 (0) 
 8. H. ÖBERG           ŠVE  1:06,8 (1) 
 9. E. ÖBERG           ŠVE  1:09,2 (1) 
10. D. WIERER          ITA  1:18,9 (0) 
...                                    
30. L. REPINC          SLO  2:09,1 (0) 
36. A. LAMPIČ          SLO  2:19,3 (5) 
44. P. KLEMENČIČ       SLO  2:31,5 (2) 
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi