Lindsey Vonn je kraljica hitrih disciplin in zanimivo bi bilo videti, kako konkurenčna bi bila v moški konkurenci. Foto: Reuters
Lindsey Vonn je kraljica hitrih disciplin in zanimivo bi bilo videti, kako konkurenčna bi bila v moški konkurenci. Foto: Reuters

Vonnova se boji, da ji Mednarodna smučarska zveza ne bo dovolila nekaj dni pozneje nastopiti na treh ženskih tekmah svetovnega pokala (med 30. novembrom in 2. decembrom) v Lake Louisu (dva smuka in en superveleslalom), saj bi v primeru nastopa na moški tekmi v primerjavi s tekmeci na treningih in na tekmi dodatno testirala progo in imela tako veliko prednost.


Zmagovalka lanske sezone svetovnega pokala, ki bo v četrtek dopolnila 28 let, je že pred dnevi zaprosila za dovoljenje za nastop na moškem smuku, ki bo na sporedu 24. novembra. "Konkretnega odgovora še nisem dobila in zdaj čakam, kako se bodo odločili. Vnaprej moramo rešiti zadevo z nastopom na ženski tekmi."

Vsekakor je njena želja po nastopu na moški tekmi zelo velika. "To želim storiti zaradi sebe. Ne vem, kdaj bo to mogoče, a za ta cilj se bom borila." Najvišje na spisku želja pa je prav nastop v Lake Louisu: "To, da bi se tukaj pomerila z moškimi, je moj življenjski cilj. Progo v Lake Louisu dobro poznam, na drugih moških progah pa nimam nobenih možnosti, saj še na nobeni nisem vozila."

Sama pa priznava, da jo je močno presenetila odmevnost, ki jo je zgodba dobila. "Res je presenetljivo. Želela sem samo povprašati, če lahko nastopim in kaj moram storiti za to. Zdaj je iz tega nastala velika zgodba."