Slovenski olimpijci so se po koncu sezone še zadnjič poveselili z navijači. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski olimpijci so se po koncu sezone še zadnjič poveselili z navijači. Foto: Aleš Fevžer
Le Prevc manjkal na sprejemu olimpijcev
Tina Maze ni mogla skriti solz na sprejemu

lj nakupovanje kot navijanje. Toda nekatere stvari niso na prodaj.

Tudi zato bi si slovenski olimpijci zaslužili še kakšnega navijača več. Je pa res, da so bili prisotni zelo srčni in zavzeti ljubitelji športa.


Sprejem po najbolj uspešnih olimpijskih igrah ni bil tako množičen, kot smo pričakovali. Mesec in pol je minilo od olimpijskih vrhuncev, mesec in pol od treh tednov, ki so povezali Slovenijo. Morda preveč, idealen trenutek za sprejem so organizatorji zaradi res neusmiljenih tekmovalnih urnikov tako ali tako zamudili.

Toda zakaj je bilo smiselno včeraj žrtvovati nekaj časa za druženje z olimpijci? Zato, da bi sebi in otrokom lahko dopovedali, kako uspeti. Da bi se nalezli zmagovalne miselnosti. Ki nam, žal, ni prirojena.

Že res, da so slovenski dobitniki medalj zelo različni in da so izjemno raznolike tudi njihove poti do uspeha. Nekaj je vseeno očitno: nihče od dobitnikov medalj na igrah ni tekmoval prvič. Če vam ne uspe prvič, poskusite znova. Uspeha vam seveda ne zagotavljam, morda vam bo uspelo šele petič kot Teji Gregorin, morda nikoli.

Kako uspeti? Z vztrajnostjo; vprašajte Vesno Fabjan. Z garaškim delom kot Teja Gregorin. Z mirnostjo v ključnih trenutkih, saj se spomnite Petra Prevca. S tem, da si upaš izstopiti iz sistema, to ve Žan Košir. Z nepopisno željo oz. slo po zmagi, ki jo pooseblja Tina Maze. To prototipi poti do uspeha. Izberite svojo različico ali kombinacijo dveh in ne sprijaznite se s tem, da nekaj ni mogoče.

Pa še nekaj smo se lahko naučili včeraj. Na lovorikah se ne da spati. Vprašajte hokejiste. Le nekaj tednov po najbolj sanjskih trenutkih v njihovih karierah jih čaka mučno delo za vrnitev med elito. Ampak kot pravi kapetan Tomaž Razingar, ko je s tabo cela država, nič ni težko.

Le Prevc manjkal na sprejemu olimpijcev
Tina Maze ni mogla skriti solz na sprejemu