Predstavitev

zastavicaPortal Športni SOS prinaša zanimivosti iz športa, športne zgodovine in statistike.

Športni SOS skozi čas:
- Rubrika je nastala 10. septembra 2012 v okviru bloga.

- 24. maja 2013 se je razvila v samostojni portal.

- Statistično društvo Slovenije je 19. novembra 2013 portalu podelilo priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih.

- V času svetovnega prvenstva v nogometu Brazilija 2014 je rubrika gostovala v studijskem delu programa na TV Slovenija.

- Športni SOS je v sezoni svetovnih pokalov v zimskih športih 2014/2015 gostoval na TV Slovenija v okviru oddaje Zima je zakon.

- Statistična projekta Športni SOS in podkast Številke sta 19. novembra 2015 prejela pohvalo Društva novinarjev Slovenije za inovativno, drugačno, privlačno, zabavno in zanimivo predstavitev statističnih podatkov.

- V času evropskega prvenstva v nogometu Francija 2016 so bile statistične zanimivosti predstavljene v studijskem programu TV Slovenija 2 v rubriki Zadnja minuta.

- Avgusta 2017 je bil podan odgovor na tisoče vprašanje

- Med zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018 so bile številske zanimivosti predstavljene v Odmevih.

- Športni SOS je z rubriko Številka dneva v času svetovnega prvenstva v nogometu Rusija 2018 gostoval v studijskem programu na TV Slovenija.

- Septembra 2018 se je ob 6. rojstnem dnevu Športni SOS razširil še v avdio obliko, voditelja Slavko Jerič in Toni Gruden v podkastu SOS odmev aktualne dogodke analizirata s športno statistiko. 


Kontakt:

- Svoja vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošiljate na elektronski naslov slavko.jeric@rtvslo.si.

- Športne podatke lahko spremljate tudi na Twitterju.

Izbor