Šport
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 46 glasov Ocenite to novico!
Brane Oblak
Pred Branetom Oblakom je korak v osmo desetletje življenja. Še vedno je čil, saj zelo pogosto igra tenis, zdaj pa ga čaka še tretje romanje v Španiji, kjer bo prehodil približno 800 kilometrov. Foto: BoBo
Marcello Lippi in Brane Oblak
Njegova največja reprezentančna zmaga je bila nad Italijo. Slovenija je oktobra 2004 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Celju z golom Boštjana Cesarja slavila z 1:0. Italijani od takrat do naslova svetovnega prvaka 2006 niso več izgubili. Foto: BoBo
       Moj prvi nogometni idol je bil moj brat, ki je danes že pokojni. Za idola sem nato imel vse znane - od Šekularca, Kostića, Mitića ... Ko sem sam začel igrati, sem iskal nekoga, ki ti je čim bližje in ga lahko gledaš. Takrat sem opazoval Bečejca, ki je prišel v Slovenijo. Danes imajo vsi možnost gledanja igralcev prek televizije, takrat tega ni bilo.       
Brane Oblak in Sebastijan Cimirotić
Kot trener je najprej deloval v Naklem, dvakrat je vodil Koper, trikrat pa Olimpijo. Od te se je poslovil leta 2010. Foto: www.alesfevzer.com
Jalen Pokorn
O Jalnu Pokornu: 'Forsiral sem ga v reprezentanco. To je bil moj velik kiks. Od njega sem pričakoval veliko več.' Foto: www.alesfevzer.com
       Vsi so bežali od številke 13, meni ni bilo problem imeti te številke na hrbtu. Začel sem z 11, v Hajduku sem imel 9, pri Olimpiji sem imel nekaj časa 10, v reprezentanci sem imel 4. Še vedno mi pa je najbolj priljubljena številka 13.       
Brane Oblak
Reprezentanco je vodil na 23 tekmah in jo popeljal do šestih zmag. Foto: www.alesfevzer.com
Brane Oblak
Živi v Ljubljani in Kopru, kjer ima veliko miru: 'Ko sem bil na višku svoje popularnosti, sem zelo težko hodil po mestu. Vsi so se ozirali za menoj. Danes me nihče ne pozna, danes uživam. Grem po mestu in me nihče ne pozna. To je zame idealno.' Foto: www.alesfevzer.com
       Poglejte malega Zahovića. On ima srečo, da ima tam očeta. Štos je v tem, da on ima kakovost. Če poleg ne bi bilo očeta, morda ne bi dobil toliko priložnosti, kot jih je dobil. Tudi če je slabo igral, je bil še vedno forsiran. Na koncu se je pokazalo, da je bilo to pravilno, saj je kakovosten igralec. S tako lahkoto da gol, kot da bi bil izkušen 35-letnik. Čudim se, da ga Katanec ne pokliče v reprezentanco (četudi bi sedel na klopi). Bolje on kot nekateri, ki niso v formi.       
Brane Oblak
Kliknite na sliko za ogled asociacij v višji ločljivosti. Foto: www.alesfevzer.com

Brane Oblak beži pred obletnicami in pred televizijo

Podkast Številke (102)
26. maj 2017 ob 06:27
Ljubljana - MMC RTV SLO

Prvi Slovenec, ki je blestel na evropskih zelenicah, najboljši slovenski nogometaš v Uefinih prvih 50 letih, vedno brez dlake na jeziku in od sobote čil 70-letnik. Brane Oblak.

Na podkastu Številke dan pred 70. rojstnim dnem gostimo Braneta Oblaka. Vabljeni k branju povzetka, celotnemu pogovoru pa prisluhnite na spodnji povezavi.


Zbežal pred praznovanjem

Oblak nedvomno sodi med legende slovenskega nogometa, v soboto bo dopolnil 70 let. Na praznovanja ne da veliko, saj rojstne dneve praznuje zelo redko. "Kadar sem bil dobre volje, sem na hitro pripravil praznovanje. Danes (pogovor je bil posnet v torek, op. a) tako bežim na Hrvaško, kamor bom odšel za en teden, saj enostavno ne želim praznovati. Rojstni dnevi se mi zdijo brezveze. Nekateri za taka praznovanja živijo, jaz ne," je razložil, zakaj bo na praznični konec tedna nedosegljiv.

Tretjič gre na romanje v Španijo
Še vedno je precej dejaven, saj zelo pogosto igra tenis, šport pa precej spremlja po televiziji. Zdaj ga čaka pohodni izziv, saj se bo še tretjič odpravil na romanje v Santiago de Compostela, dolžina znaša približno 800 kilometrov. "Proga je cerkvena. To mene sicer ne zanima, bolj me zanima, da hodim, da noge obdržijo svoj status in da ne gledam televizije. Televizijo gledam neprekinjeno in je imam že poln kufer. Toliko stvari je možno, da se gleda, da je nemogoče odnehati. Bežim od televizije vsaj za en mesec," je odločen.

"Za menoj bo prišel novi oblak"
Sodi med velikane slovenskega nogometa, leta 2003 je bil ob 50. obletnici Uefe izbran za najboljšega nogometaša Slovenije. To mu še danes veliko pomeni: "V tistem času sem bil edini Slovenec, ki sem uspel v Evropi. Za menoj sta kasneje prišla Srečko Katanec in Zlatko Zahovič. Na to sem ponosen. A čas gre naprej, v vsakem primeru bo prišel 'nov oblak' in bo on glavni v naslednjih 50 letih."

Ljudje so viseli na drevesih kot grozdje
Nogomet ni bil njegova prva izbira. "Najprej sem telovadil, takrat je bil moj vzornik Miro Cerar, v nogomet me je nato potegnil brat." Žogo je najprej začel brcati v Svobodi, še kot najstnik je prestopil v Olimpijo. "Nogomet se je začel hitro razvijati. Olimpija je kupovala nemogoče, pokupila je celotno Jugoslavijo, mi smo se učili od prišlekov. Cele trume ljudi so prihajale do stadiona. Vsi so prišli peš, pri razstavišču so spustili rampe, naredili so leseni most, čez katerega smo prihajali. Tega se dobro spomnim, na Bežigrad je prihajalo po 20 tisoč ljudi, bilo je noro. Ljudje so na drevesu viseli kot grozdje, marsikdo je tudi padel in umrl. Pa na Fondovih hišah so ljudje stali in gledali," se doživeto spominja.

S Hajdukom osvojil dva naslova
Po osmih letih je Ljubljano zapustil in odšel v Split. "Olimpije sem se zasitil, ona pa mene. Nismo več prišli skupaj, hoteli so se me znebiti. Olimpija je pri tem dobro zaslužila, v poslu so od Hajduka dobili trenerja in vratarja. Eno leto prej sem Hajduku zabil dva gola, zato so računali, da bom koristen. Na koncu se je izkazalo, da se jim je nakup maksimalno izplačal," komentira svoj prvi večji prestop. Res se je izplačal, Oblak je za bele igral dve sezoni in Hajduk je v obeh sezonah postal jugoslovanski prvak. Do razpada Jugoslavije je bil nato le še enkrat državni prvak (1979).

Keku je treba čestitati
Ko je pogovor nanesel na nogomet na področju nekdanje Jugoslavije, beseda ni mogla mimo Matjaža Keka, ki je z Rijeko pred dnevi postal hrvaški prvak. Oblak se strinja s tezo, da je to največji uspeh slovenskih trenerjev zunaj Slovenije: "Treba mu je čestitati za uspeh. Če si trener, potrebuješ rezultat. On ga je na Reki naredil. Na moj račun ga je naredil tudi v slovenski reprezentanci. Pripravil sem mu ekipo, svetoval sem mu, naj iz reprezentance izloči Lavriča in Šukala, ker sta ponoči uhajala iz hotela. On je to razčistil, dobil je mirno ekipo, bila je pripravljena. Zato mu kapo dol."

Zaradi gola prepir z Džajićem
Za jugoslovansko reprezentanco je odigral 46 tekem, igral je tako na svetovnem (1974) kot evropskem prvenstvu (1976). Za svoje predstave na SP-ju 1974 je bil izbran v najboljšo postavo prvenstva. Med drugim je s prostega strela dal gol proti Zairu (9:0), zaradi katerega se je sprl z Draganom Džajićem: "V prvem polčasu sem šel v prodor in so naredili prekršek nad menoj. Žogo je zgrabil Džajić in dal gol s prostega strela. V drugem polčasu je šel v prodor Džajić, nad katerim je bil narejen prekršek. Pripravil si je žogo, da bo udaril, zraven sem stal jaz, ukradel sem mu žogo, streljal in dal gol. Bil je tako ljubosumen, da nisva govorila dve leti." Za reprezentanco je dal šest golov, najbolj se spominja fantastičnega gola s 35 metrov, ko je zadel proti Angliji. Prijateljska tekma se je končala z 2:2.

Bo kazen ostala? "Natürlich!"
Po dveh letih v Hajduku je odšel v tujino, dobival je precej ponudb, na koncu se je odločil za Nemčijo (Schalke). Ta država mu je po eni strani ustrezala, saj so cenili njegovo delavnost in marljivost, po drugi strani pa se ni ujel z narodnim značajem. To je ilustriral z zgodbo o Karlu Heinzu Rummeniggeju, Oblak mu je nekoč častil pivo: "Naslednji dan pa sem opazil, da mi je vrnil dve marki. Ni mu bilo jasno, da nočem vzeti denarja. Nekoč me je ustavil policist, ker sem za pol metra prevozil črto, kjer so bili pešci. Prosil me je za sliko z avtogramom, hkrati pa mi je dal kazen 50 mark za prekršek. Vprašal sem ga, ali moram vseeno plačati, če mu dam podpis. Odvrnil mi je "natürlich". Plačal sem kazen, avtograma pa mu nisem dal (smeh). Pri njih je to normalno, red in disciplina."

Vedno je imel vpliv na igro
Že sredi druge sezone v Schalkeju se je dogovoril za prestop v Bayern: "Oktobra 1976 smo s Schalkejem v Münchnu zmagali 7:0. Takrat sva se Franzem Beckenbauerjem zmenila, da se bom preselil tja. Nekaj mesecev pozneje sem res prestopil v Bayern. Na prvi medsebojni tekmi smo premagali Schalke s 7:1. Sicer nisem dal gola, a sem bil med boljšimi. Takrat sem ogromno pretekel, gol sem res težko dal, saj sem raje podajal. Kjer koli sem igral, so bili moji soigralci najboljši strelci lige. Od mene so gotovo dobili 7-10 podaj za gol," je poudaril svoj vpliv na igro.

Po pogovoru z Zavrlom šel med trenerje
Do trenerjev je imel včasih ostre besede, Madžara Pala Csernaija (na klopi Bayerna je bil v obdobju 1978-1983) je primerjal z učiteljem telovadbe. Med igralsko kariero ni nikoli pomislil, da bi sam postal trener. Nato je prišlo srečanje z Rudijem Zavrlom: "Vprašal me je, ali bi postal trener. Odvrnil sem mu, da bo to težko. Ko je bil Brane Elsner še na fakulteti za šport, me je povabil na sestanke, začel sem hoditi, nato sem se prijavil na razpise in začel delati izpite. Najprej so me dali v mlado reprezentanco, Prašnikar pa je tonil s prvo ekipo in me zamenjali. Nismo imeli veliko uspehov, naredil pa sem dobro ekipo, s katero je šel Kek na svetovno prvenstvo."

Ko treniraš, živci trpijo
Selektor reprezentance je bil med letoma 2004 in 2006. Po spodbudnem začetku (v Celju je padla Italija) je šla krivulja uspehov navzdol. "Težko je biti selektor. Pred kratkim sem imel možnost, da bi spet postal trener, a ponudbe nisem sprejel. To preveč boli, živci preveč trpijo. Težko je, ker enostavno ne veš, kako dobro so nogometaši pripravljeni. Klemen Lavrič se mi je lagal, da je zdrav, a je bil v resnici poškodovan. Nogometaši ne igrajo, a jih moraš poklicati, ker te čaka tekma. Slovenski nogomet je nazadoval," ocenjuje.

Uvedel bi še videosodnika
Moderna tehnologija počasi vstopa v nogomet, Oblak pa si želi, da bi imela še večji vpliv, predlaga celo uvedbo videosodnika: "Ta bi preverjal sporne položaje. Vse bi šlo hitreje. Ta sodnik bi hitro javil glavnemu sodniku, kaj se je zgodilo. Sam gledam Barcelono, vsako tekmo je ogoljufana za dve enajstmetrovki, videosodnik bi vse to rešil."

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora (kliknite na spodnjo sliko), v katerem razmišlja, zakaj je ljubljansko občinstvo danes razvajeno, zakaj Barcelona zanj igra najlepši nogomet, kaj meni o igri Juventusa, katere ponudbe ob Schalkeju je še imel ob odhodu v tujino, kako je končal kariero, zakaj se primerja s Pavlom Nedvedom, kako so mu pomagali nemški geni, o moči in vplivu slačilnice, zakaj mu je všeč Pep Guardiola, zakaj je nehal hoditi na tekme Olimpije, kdo so bili njegovi vzorniki ...

VIDEO
Spomini Braneta Oblaka: Ljudje so viseli kot grozdje

Glasbeni izbor Braneta Oblaka: Mišo Kovač - Na teraci

Slavko Jerič
Prijavi napako
Komentarji
drf2006
# 26.05.2017 ob 06:35
Sarkasticen ali ne,forsira svoj bajern ali ne, dejstvo je,da je eden izmed top 3 nogometasev nasih vseh casov ce ne kr najbolsi
Vse najbolse !
apollo11
# 26.05.2017 ob 08:27
Bil je res vrhunski nogometaš, trener pa ni bil nikoli. Nima te žilice, niti živcev da bi na dnevni bazi obvladoval skupino 20-25 ljudi.

Kot sogovornik pa je vedno zanimiv, sicer jih zna streljati, ampak meni je simpatičen s temi svojimi izjavami. Ni ga potrebno smrtno resno jemati.
mike1968
# 26.05.2017 ob 06:33
Brane Oblak kot vedno brez dlake na jeziku
Awesomeness
# 26.05.2017 ob 06:41
Brane, legenda! Še na mnoga leta, pa naj bo 105 let, kot praviš.
F_Underwood
# 26.05.2017 ob 08:13
Ne bom pozabil njegovega komentarja po polfinalni tekmi Lige Prvakov leta 2012 med Realom in Bayernom. Ramos je takrat fajn zgrešu penal, Branko pa komentiral nekaj v stilu: "Ramos on je tak kmečki fant, on udari po žogi." :) :)
Kobayagi
# 26.05.2017 ob 08:52
Ko je bil on v studijih gost, je bilo zmeraj smeha.
tedy123
# 26.05.2017 ob 09:53
Vsi mlajši prdci, ki vam spomin seveda ne more segat dlje kot tam v 90-ta še enkrat preberite kje je ta Brane igral v svoji karieri. Težko se kdo od naših v tem smislu primerja z njim, od sosedov npr. Modrič, Mandžukič... !?

Kar se pa seveda tiče njegovega sedanjega obdobja, trenerskih sposobnosti, pa je vse skupaj malo drugače, je pač le povprečen intelekt, kar seveda ni nič ponižujočega, kakšnih presežkov pa ni sposoben... !
vslivnje
# 26.05.2017 ob 10:07
NJegov gol proti Angliji je zame eden najlepših, ki sem jih kdajkoli videl. 35 metrov, zalet iz dveh metrov, bomba, ravna krivulja leta in gol v skrajno stičišče vratnice in prečke. Enostavno WOW!
Yanez
# 26.05.2017 ob 09:03
Spominja me na princa Filipa, moža angleške kraljice. Tudi pri njem so vedno trepetali, kdaj bo kakšno 'močno' izustil. Skratka sila nepredvidljiv na jeziku, kot trener le povprečen ter zelo dober nogometaš.
Še vedno pa pomnim tisto njegovo vratnico leta 1974 proti Braziliji na uvodni tekmi mundiala v Nemčiji, ko smo proti aktualnim svetovnim prvaki ostali nepremagani...
Sapienti sat
# 26.05.2017 ob 07:22
Kapo dole Branetu. A da poves tako stvar o Barceloni in da jo vedno goljufajo,potem vemo ,tudi glede na njegove trenerske dosezke, da ni lih relevantna oseba za komentiranje sodobnega nogometa. Z vsem dolznim spostovanjem.
Bormio
# 26.05.2017 ob 14:25
Nedvomno najboljši slovenski nogometaš vseh časov. Si predstavljate, da bi bil v današnjih časih kakšen naš imenovan v enajsterico svetovnega prvenstva?

Takrat sem nogomet pravzaprav gledal zaradi njega.

Danes in v teh letih si pač lahko privošči malo zafrkancije. Ne mu tega očitati prosim.
Nikolaj
# 26.05.2017 ob 09:53
Če sem prav razumel Oblaka, mu Kek ne seže niti do kolen.
raknac navi
# 26.05.2017 ob 07:52
Aha glavni Krivec, da mu ni sla trenerska kariera je Lavric.

In Kek se lahko le njemu zahvali (oblaku) da mu je izdal tako pomebne skrivnosti, da je potem reprezentanco peljal na SP.
Ples
# 26.05.2017 ob 14:41
Pa kako so za Bežigradom padali z dreves in umirali ;)
zarman
# 26.05.2017 ob 12:41
...ogromno je mladcev, ki si brijejo norca iz Braneta, vendar ne razumejo, da je Brane specifična osebnost. Zadeve gleda preprosto, jih tako tudi ocenjuje in odkrito podaja komentarje, ki so dostikrat netaktni in na meji z dobrim okusom, vendar so nepokvarjeni in direktni. Kakorkoli se velikokrat ob njih nasmihnemo, velikokrat kasneje ugotovimo, da sploh niso bili napačni in da človek ve, kaj govori. Vedno je imel svoj, branetov pogled na nogomet in mogoče je prav zato bil eden najbolj
Jazst2
# 26.05.2017 ob 09:14
Kar prihranite svoje izlive.. Brane tega itak ne bo bral. Zagotavljam!
Bilbao Fan
# 27.05.2017 ob 00:37
Braneta je vedno užitek poslušati.
Vse pove s tistim svojim značilnim stilom, iskrivostjo,.... vedno preseneča,....:-)
Tako,da so njegovi intervjuju zame vedno velika "poslastica". :-)
Ob tem ,da je bil super nogometaš, je zame Oblak velik poštenjakar , dobričina, si upa povedati in pove, kot v resnici je. Ne "leze nikomur v rit " in zato nima v slovenskem nogometu položaja,ki bi si ga zaslužil glede na njegovo nogometno zgodovino.
Brane,legenda - vse najboljše, še mnogo zdravja in vseg dobrega!
Pa srečno na ponovnem "El Caminu". :-)
Ples
# 26.05.2017 ob 14:39
Zabaven je. Vse najboljše!

Tole je pa najbolj odbit razlog za 800-km romanje ever:

"Televizijo gledam neprekinjeno in je imam že poln kufer. Toliko stvari je možno, da se gleda, da je nemogoče odnehati. Bežim od televizije vsaj za en mesec," je odločen.

:)
urosh444
# 26.05.2017 ob 12:16
Brez dlake na jeziku. Vse najboljše. No jaz ga še prepoznam na ulici npr :D
mile952
# 26.05.2017 ob 18:07
Lublanski

# 26.05.2017 ob 15:44
Težko bi reku kdo bi zmagu, če bi se z dvorjenjem samemu sebi usekala Brane Oblak pa Martin Strel ...

Ti primerjaš "samohvalo" Oblaka, ki je bil v postavi Svetovnega prvenstva v nogometu" in v reprezentanci sveta ob slovesu najboljšega nogometaša vseh časov Peleja in bll par let eden najboljših nogometašev na svetu, ki ga igrajo milijarde ljudi z nekom, ki ga v plavanju, kjer naj bi bil car, nabriše na 100 metrov vsak amater... Malo spoštovanja do Oblaka potrebuješ..
themetun
# 26.05.2017 ob 08:20
Lepo, da se skriva pred mediji - nam je prihranjena še kakšna modra, kot tale, da je bil Kek uspešen zaradi njega.
anakin skywalker
# 26.05.2017 ob 23:24
Že več kod 10 let nazaj sem ga opazil na tržnici Koseze, pa sem ga vprašal kaj se je dogajalo v Velenju, ko so ga po izjemnih rezultatih in igri (no, nobene tekme nisem gledal, ampak baje da so igrali zelo napadalno in učinkovito) v 2. SNL sredi sezone odpustili.

Ne spomnim se kaj točno je rekel, se pa spomnim, da si je vzel čas in mi lepo odgovoril - sigurno pa tudi na zanimiv in zabaven način, kakršnega lahko opazimo tudi v tem intervjuju.
mile952
# 26.05.2017 ob 19:05
Brane Oblak je meni všeč. Se ne spreneveda, ne laže, pove tisto kar misli in se mu gladko j... kaj misli raja. Za 70 let je on vrhunski "intelektualec". Pa da preveč "pametim" , ki se zmrdujete nad njegovimi stališči, Brane Oblak je več o nogometu pozabil kot boste vi kdajkoli vedeli o njem.
moj komentar
# 26.05.2017 ob 12:35
Brane legenda.
Zame najboljši slovenski igralec vseh časov.
Sapienti sat
# 26.05.2017 ob 07:24
Haha,pa ona,da je Kek sel zaradi njega na sp,z naso repko.Ko bom bolj podrobno berem,bolj se smejem..
Outsider
# 26.05.2017 ob 10:29
Nisem vedel, da se je s Slovenijo na SP v bistvu uvrstil Oblak in ne Kek. Živel sem v zablodi, hvala Brane.
ZRC
# 26.05.2017 ob 09:51
Legenda kot igralec, glede njegovega komentiranja pa je treba imeti dober želodec
rader1991
# 26.05.2017 ob 11:51
"sej je trener olimpije mogubit k je tisga zamorca kritiziral" " Keka ne maram , ker je čuden patron" Tale Brane je 70nlet star Cime :)
milanics
# 23.07.2017 ob 22:41
Brane, z gotovostjo lahko trdim, da si najboljši slovenski nogometaš. Nogomet spremljam od leta 1962, Olimpija z njim in Popivodo je igrala lep noomet, Brane pa je po odhodu v Hajduk postal zvezda cele jugo-lige. Stalno je bil na TV ekranu z velikim radiusom gibanja. Bil je moderen prototip zveznega igralaca in Hajduk je z njim briljiral. V U reprezentanci je imel stalno mesto, kar Slovencem sploh ni bilo enostavno.
V nemčiji je briljiral v Schalkeju in bayernu in je bil velik garač, ki je pomagal pobrambi in napadu.
Uvrstitev v izbrano enejsterico na SP v Nemčiji je gotovo dosežek, ki je nekaj izjemnega.
Zanimivo, da je tudi njegov pokojni brat Anda imel podobne fizične predispozicije in bi v današnjih časih igral pomembno vlogo v vsaki ekipi. Črn madež je predstavljala tekkma II. lige, ko je NK Borovo premagal NK Slovan (z Ando v ekipi) z 14.0!!!
Brane kot trenetr pa nima predagoških kbalitet, da bi svoje bogato znanje znal prenašati na nogometaše in je prav, da je danes neaktiven.
Brane, hvala ti za briljantno kariero in čudovite trenutke, ki si nam jih privoščil v 70. letih!
KunteKinte
# 26.05.2017 ob 22:11
Brane najboljši slovenski fuzbaler vseh časov..respect..
potem pa Srečko pa onda Zlatko ;)
artoum
# 26.05.2017 ob 15:55
Brane Oblak in Srečko Katanec.
oba velika nogometaša in oba velika garača na igrišču.
kar se pa tiče trenerskega dela ....
mirlav
# 27.08.2017 ob 17:31
najboljša je :: kaj imajo dobrega toti ,avtocesto do,(zadosti je do celja).......ljubljana je daleč
qwasyx
# 16.07.2017 ob 18:38
Gol na tekmi z Anglijo je no.1 yugo reprezentance
vinklj.kugla
# 26.05.2017 ob 11:25
vse lepo in prav sam pse bi pa loh nafutru
crtomirjansa
# 26.05.2017 ob 10:48
Je pa Oblak ob enem tudi tipicen primer stereotipnega nogometasa, ki je v zivljenju poznal samo zogo in tek, kar se mu negativno pozna na nekaterih drugih podrocjih...
smeško 562
# 26.05.2017 ob 11:10
Lol Brane, ti si mel v obrambi Moerca, pa Komca na sredini, pa Lavriča v napadu. Kek je precej spremenil reprezentanco. Le kako si mu jo ti pripravil. Drugače pa se odlično drži za svoja leta.
gregorrrin10
# 26.05.2017 ob 19:11
Sam gledam Barcelono, vsako tekmo je ogoljufana za dve enajstmetrovki, videosodnik bi vse to rešil."

Sem pa mislil, da so samo nasprotniki Barce vedno oškodovani...hm.
Lublanski
# 26.05.2017 ob 15:44
Težko bi reku kdo bi zmagu, če bi se z dvorjenjem samemu sebi usekala Brane Oblak pa Martin Strel ...
a-dee-jay
# 26.05.2017 ob 15:14
saj je bil dober, ampak ni mi vsec, da se nemalokrat samohvali
fertuntek
# 26.05.2017 ob 12:46
Sicer cenim njegove dosežke v mladosti, ampak drugače pa velik jamrač kar je gledati na televiziji.

Mislim, toliko negativne energije, kot je ta tip premore v studiu, tudi redko vidiš.
Lesinar
# 26.05.2017 ob 10:09
Braneeeee, povedi!!!
crtomirjansa
# 26.05.2017 ob 10:46
Tale Oblak je najbol temen oblak, ki ga lahko srecas. Nobenega stika z realnostjo, sami hvalospevi na svoj racun...
Tole kako da je on pripravil Keku ekipo za repko je pa miloreceno smesno, tip je bil najslabsi trener slovenske reprezentance v zgodovini, da ne omenjam kako je porival tiatega Lavrica ko pa je imel na drugi strani Novakovica z odlicno formo...
staggerlee
# 26.05.2017 ob 09:43
Glasbeni izbor pa tipični, zakaj ni dal tistega Ja nemam više razloga, da živim?
urle
# 26.05.2017 ob 08:48
Joj, Brane, ko le ne bi tako otresal s kretenizmi!!! tisti o "njegovi" reprezentanci na SP je res bosa. Brane, bil si garač in dober fuzbaler ( sicer bahav) NIKOL pa nisi bil trener in nikoli ne boš in dj si to že enkrat zabrusi v špegu!!!
Micesar
# 26.05.2017 ob 06:46
Ta pa otresa!
Kazalo