Afrika
(6)
Mogadiš
V napadu je bilo poškodovanih več stavb. Foto: Reuters

Dodaj v

V samomorilskem napadu v Mogadišu ubitih osem ljudi in porušena šola

Ranjenih je tudi več otrok
2. september 2018 ob 14:50
Mogadiš - MMC RTV SLO, STA

V samomorilskem napadu v somalskem glavnem mestu Mogadiš je bilo ubitih najmanj osem ljudi, zaradi eksplozije pa se je porušila bližnja šola.

Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, se je napadalec razstrelil v avtomobilu, polnem eksploziva. Razstrelil se je pred stavbo, v kateri živijo vladni uslužbenci. V napadu so umrli trije vojaki, ranjenih pa je bilo 14 ljudi, vključno s šestimi otroki, poroča BBC.

Zaradi eksplozije se je porušila bližnja šola, več hiš v bližini je poškodovanih, z mošeje pa je odneslo streho.

Odgovornost za napad je že prevzela teroristična skupina Al Šabab. Skupina, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida, si v Somaliji sicer že več let prizadeva vzpostaviti teokratsko državo.

Somalija je od leta 1991 izjemno nestabilna in v večjem delu v stanju vojne. Leta 2012 je bila oblikovana vlada s podporo ZN-a. Od takrat je bil Al Šabab sicer pregnan iz številnih urbanih središč, še vedno pa nadzira veliko ozemlja na podeželju in izvaja napade na vojaške in civilne tarče.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
cairns
# 02.09.2018 ob 15:48
Somalija je od leta 1991 izjemno nestabilna in v večjem delu v stanju vojne.

Narobe. Ni v stanju vojne, ampak v stanju brezvladja. Posamezna področja si lastijo različne islamistično kriminalne skupine ki jih vodijo bivši visoki oficirji.
jezevec
# 02.09.2018 ob 20:29
Bradonje harajo dalje. To je vse.
zamudnik
# 02.09.2018 ob 18:30
Odgovornost za napad je že prevzela teroristična skupina Al Šabab. Skupina, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida, si v Somaliji sicer že več let prizadeva vzpostaviti teokratsko državo.

Da, in to najbrž z Budo, Kristusom ali Velikim javorjem kot predmetom čaščenja, življenjskim normativom in pravosodnim temeljem kajne?

Neverjetno, do kod se lahko razvleče "politična korektnost" aktivističnega žurnalizma.
cairns
# 02.09.2018 ob 21:05
Odgovornost za napad je že prevzela teroristična skupina Al Šabab. Skupina, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida, si v Somaliji sicer že več let prizadeva vzpostaviti MUSLIMANSKO teokratsko državo.
janezi
# 03.09.2018 ob 14:44
Velenje bo sprejelo v oskrbo 3 družine.Ampak to je 19 oseb !!
Naše enakopravne dame pa imajo v rodni dobi 1,3 otroka vsaka.
Pa naših politikov to ne skrbi.Saj sedaj rojeni ne morejo voliti njih sedaj.
Pravi državotvorci bi preskrbeli denar za naraščaj,ne pa gledali 4 leta naprej.
Vse živo v naravi skrbi za svojo rodnost,naše elite pa ne,nočejo ?
Za to se noben domoljub do sedaj ni boril in umiral.
Ne mi odgovarjat,da nam je kdo drug za to sramoto kriv !
Kobalt
# 02.09.2018 ob 22:01
Spletni ksenofobi in rasisti nas ponavadi pod ostalimi novicami prepričujejo, da je Somalija varna in da k nam prihajajo oportunisti, z namenom zlorabe azila in socialnih pravic. Ko pa udari realnost terorizma in beremo o žrtvah, pa nimajo niti toliko obraza, da bi pokazali vsaj malo sočutja. Ne. Poiskat prvo kost, da jo lahko oglodajo in širijo nestrpnost. Normalnemu človeku se obrne v želodcu ob taki ignoranci.
Kazalo