Foto:
Foto:
Protestniki so pokazali, kaj si mislijo o odločitvi sodišča.

Zakon so sprejeli na okrnjeni nočni seji, ki se je je udeležilo le 261 od 435 kongresnikov, zgodaj zjutraj pa ga je podpisal predsednik George Bush, ki je zato celo prekinil dopust.

"Podpisal sem zakon, ki bo zveznim sodiščem omogočil preučitev kršenja njenih pravic. Te se nanašajo na onemogočenje dostopa do hrane, vode in zdravniške oskrbe, ki jo bo ohranila pri življenju. V takšnih primerih, ko se porajajo resna vprašanja, morajo naša družba, zakoni in sodišča podpirati pravico do življenja, še posebej v primeru Terri Schiavo, ki je prepuščena na milost in nemilost drugih," je dejal Bush.

Njen primer bo prevzelo zvezno sodišče, ki bo verjetno zahtevalo, naj ji spet vstavijo cevko za hranjenje, ki so ji jo odstranili v petek po odločitvi floridskega sodnika.

Sedem let sodnih dvoran
Schiavova ima od leta 1990, ko se ji je nenadoma ustavilo srce, hude možganske poškodbe. Sodne razprave trajajo že sedem let, cevko pa so ji tokrat odstranili že tretjič. Njen mož trdi, da si sama ne bi želela takšnega življenja, njeni starši pa temu ostro nasprotujejo, saj menijo, da jo čaka še vsaj 30 do 40 let življenja.