Susana Trimarco s fotografijo še vedno pogrešane hčerke. Foto: Reuters
Susana Trimarco s fotografijo še vedno pogrešane hčerke. Foto: Reuters

Potem ko je Marita Veron izginila neznano kam, je njena mati Susana Trimarco sprožila veliko iskalno akcijo. Infiltrirala se je v tolpe preprodajalcev z belim blagom in se pretvarjala, da kupuje ženske. S pomočjo podatkov, ki jih je zbrala, je policija izvedla več racij, v katerih je rešila več sto ugrabljenih in zlorabljenih žensk.

Poleg tega je Trimarcova ustanovila svoj sklad, ki od leta 2007 pomaga pri reševanju na stotine žrtev spolnih izkoriščanj in trgovine z belim blagom. Prav njena prizadevanja so pripeljala do sprejetja zakona, po katerem je trgovina z belim blagom v Argentini zločin.

A sodniki so, kot poroča BBC, razsodili, da ni dokazov, ki bi povezovali obtožence - sedem moških in šest žensk - z Veronovo, ki ostaja pogrešana do danes. Trinajsterica, obtožena, da so Veronovo ugrabili in prodali preprodajalcem z belim blagom, je vseskozi vztrajala, da so nedolžni in da je gonja proti njim politično motivirana.

Pred tremi sodniki se je zvrstilo več kot 130 prič, vključno z 12 ženskami, ki jih je Trimarcova rešila iz bordelov. Ko so prebrali razsodbo, so ljudje v sodni dvorani planili v jok in začeli kričati. Trimarcovo je po razsodbi že poklicala argentinska predsednica Cristina Fernandez in ji izrazila podporo.