Zogleneli inkubatorji. Foto: EPA
Zogleneli inkubatorji. Foto: EPA
Nekateri sorodniki še vedno iščejo svoje ljubljene. Foto: EPA

Zaradi požara, ki ga je verjetno povzročila napaka na električni napeljavi, so premestili sedem otrok in 29 mater.

Okoli 19 ljudi v bolnišnici v četrti Jarmuk so morali oskrbeti zaradi opeklin, gasilcem pa je požar že uspelo pogasiti.

Pred bolnišnico so se zbrali svojci, ki so trdili, da so nekateri otroci še vedno pogrešani.

Iskanje preživelih
Neki oče, Husein Omar, je po poročanju Guardiana dejal, da sta v požaru umrla njegova otroka, dvojčka, deček in deklica, ki sta bila rojena prejšnji teden. Moški je dejal, da so mu iz bolnišnice nato sporočili, naj ju išče v drugi porodnišnici, kamor so zaradi požara prestavili nekaj ljudi. Ker jih tam ni našel, se je vrnil nazaj v bolnišnico, kjer mu je osebje svetovalo, naj gre po informacije še v mrtvašnico. "Ko sem prišel tja, sem videl le zoglenele koščke mesa. Svojega dečka in deklico hočem nazaj. Vlada naj mi ju vrne," je dejal obupan oče.

Svojega štiri dni starega nečaka še vedno ne najde Ešrak Ahmed Jasar. Pretreseno je dejala, da bolnišničnemu osebju plačujejo več tisoč iraških dinarjev, "da nam dovolijo, da svojim ljubljenim prinesemo hrano in mleko, ki jim ga ne morejo zagotoviti. Koruptivni vladi ni mar za njene državljane, saj dopušča takšne stvari".

Slaba oskrba napeljave
Požar je izbruhnil na hodniku porodniškega oddelka bolnišnice. Požari so v Iraku sicer zelo pogosti, poroča BBC, predvsem zaradi neustrezno in slabo oskrbovane električne napeljave in pomanjkanja varnostne zaščite, kot so požarne stopnice.