Svet
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Berlusconi in Monti
Višina prihodkov Berlusconija ne preseneča, saj je že desetletja med najbogatejšimi Italijani. Foto: EPA

Dodaj v

Berlusconi lani z 32-krat višjimi dohodki kot Monti

"Il Cavaliere" ima kar za 5,9 milijarde evrov premoženja
25. marec 2012 ob 11:23
Rim - MMC RTV SLO/STA

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je imel lani nekaj več kot 48 milijonov evrov dohodkov, kar je 32-krat več od dohodkov njegovega naslednika Maria Montija.

Berlusconi je za lansko leto parlamentu in davčnim oblastem prijavil 48,18 milijona evrov dohodkov, kar je okoli osem milijonov evrov več, kot jih je imel leto dni pred tem. Monti je medtem za leto 2011 prijavil 1,5 milijona evrov dohodkov, kar je 32-krat manj od Berlusconijevih lanskih dohodkov.

Po podatkih ameriške revije Forbes je Berlusconi šesti najbogatejši Italijan, njegovo premoženje pa znaša 5,9 milijarde evrov. Na Forbsovi lestvici najbogatejših Zemljanov tako zaseda 169. mesto.

Berlusconi je z mesta italijanskega predsednika vlade odstopil novembra lani, k temu pa ga je prisilil vse večji pritisk finančnih trgov na Italijo. Na čelu tehnične vlade ga je nasledil ugledni ekonomist in nekdanji evropski komisar Monti. V času Montijevega vodenja vlade je pritisk na Italijo občutno popustil, nova vlada pa je deležna številnih pohval Bruslja, Nemčije in Francije pri reševanju finančne krize in sprejemanju varčevalnih ukrepov.

T. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo