Mnoge hrvaške ceste so zaradi burje zaprte. Foto: MMC RTV SLO
Mnoge hrvaške ceste so zaradi burje zaprte. Foto: MMC RTV SLO

Hrvaški avtoklub (Hak) je sporočil, da je avtocesta proti Reki zaprta na odseku med Delnicami in Kikovico, proti Splitu pa med Svetim Rokom in Posedarjem.

Zaprt je tudi most na otok Krku, medtem ko burja ovira tudi trajektni promet do otokov. Na mostu na otok Pagu je dovoljen promet zgolj za osebna vozila, trajekti pa ne plujejo proti Cresu, Krku in Rabu.

Hrvaško elektrogospodarstvo je sporočilo, da je zaradi burje, ki piha več kot 110 kilometrov na uro, prekinjena električna napeljava in da je na območju Senja in Karlobaga okoli 3.500 ljudi brez elektrike.

V Trstu burja poškodovala 90 ljudi
Zaradi močne burje, ki je dosegla hitrost čez 170 kilometrov na uro, je bilo v torek v Trstu poškodovanih 90 ljudi, večinoma starejših. Zaradi poškodb ob padcih so poiskali pomoč v bolnišnicah, nihče pa ni bil huje poškodovan. Burja je v Trstu povzročila številne prometne nesreče, večkrat tudi zaradi prevrnjenih zabojnikov za smeti, ki se jim vozniki niso uspeli izogniti. Burja je odkrivala strehe in ruvala drevesa.

V starem tržaškem pristanišču je burja strgala priveze 80 metrov visokega plavajočega žerjava, ki ga še vedno skušajo ustaviti in znova privezati s pomočjo treh vlačilcev. Na morje je odneslo tudi star vlačilec, ki je bil povezan z žerjavom.