Foto:
Foto:
Nesreča ladje Costa Concordia
Med nesrečo je bilo na ladji 3.200 potnikov in tisoč članov posadke. Foto: EPA
Notranjost ladje Costa Concordia
Ponesrečence potapljači iščejo tudi pod vodo. Foto: EPA
Za ladijsko nesrečo kriv kapitan

Reševalci, ki iščejo preživele, so morali reševanje zaradi valov, ki so ladjo premikali, začasno prekiniti, a so se nato znova podali na delo.

Šestega ponesrečenca so našli na drugi palubi ladje. Moški je imel oblečen rešilni jopič, zaradi česar reševalci sklepajo, da gre za potnika, in ne za člana posadke.

Lastnica razkošne ladje za križarjenja Coste Concordie Costa Crociere je v sporočilu za javnost priznala, da je kapitan ladje sprejel 'nekaj napačnih odločitev'. Tako naj bi plul preblizu obale, v nesreči pa ni upošteval postopkov, ki jih družba predvideva ob izrednih razmerah in so v skladu z mednarodnimi standardi.

Kapitan ladje naj bi po poročanju Corriere della Sera, ki se sklicuje na očividce, malo pred nesrečo vodjo strežbe Antonella Tievolija poklical na palubo in mu dejal: "Poglej, Antonello, smo čisto blizu tvojega Giglia." Časnik pri tem pojasnjuje, da bi moral Tievoli teden dni pred plovbo Coste Concordie na dopust, a je moral ostati na krovu, ker zanj niso našli zamenjave. Kapitan pa naj bi mu s plutjem blizu Giglia zato želel narediti neke vrste uslugo.

Direktor družbe Pier Luigi Foschi je nesrečo obžaloval in dejal, da je glavna skrb družbe zdaj zagotoviti varnost potnikov in posadke ter preprečiti iztekanje goriva.

Nasedla ladja namreč lahko pomeni tudi ekološko katastrofo, kar skrbi tudi italijanskega ministra za okolje Corrada Clinija. "Cilj je preprečiti iztekanje goriva. Prizadevamo si za to," je dejal Clini.

Clini je pozneje napovedal, da bo zaradi potopljene ladje razglasil izredne razmere, da bodo tako lahko začeli črpati sredstva iz sklada za preprečitev naravnih katastrof. Pojasnil je, da je z ladje že začelo iztekati nekaj tekočine, a za zdaj še ni jasno, ali gre za gorivo, so pa namestili zaščitne pregrade.

Da gre za "tempirano ekološko bombo", je prepričan tudi župan otoka Giglio, ob katerega obali je nasedla ladja, Sergio Ortelli. Na 114.500 ton težki ladji naj bi bilo 2.380 ton goriva. Lastniki ladje so že najeli neko nizozemsko podjetje za črpanje goriva iz ladje, kar naj bi steklo v nekaj dneh.

Reševalci še vedno iščejo pogrešane
Po uradnih podatkih je v nesreči umrlo šest ljudi – zadnjo žrtev so reševalci našli v zgodnjih ponedeljkovih urah. Z mesta nesreče je prišlo tudi nekaj dobrih novic, saj so reševalci v nedeljo z ladje rešili južnokorejski par, ki je bil v kabini ujet 24 ur, in starejšega člana posadke. Še vedno pogrešajo 14 potnikov - med njimi tudi nosečo Francozinjo in petletnega otroka, ranjenih jih je pa najmanj 60.

Preživeli nesrečo primerjajo s potopom Titanika
Luksuzna ladja za križarjenje je s 4.200 ljudmi na krovu le nekaj sto metrov pred italijanskim otokom Giglio ob čer udarila v soboto, ko je križarila po Sredozemskem morju. Iz pristanišča Civitavecchia blizu Rima je bila namenjena na plovbo po Sredozemskem morju, in sicer od Sicilije, Sardinije do Španije, pot pa bi morala končati v francoskem pristanišču Marseille. Ko se je zgodila nesreča, so bili potniki pri večerji.
Ob tem se je ladja tako zatresla, da je z mize popadal jedilni pribor, zmanjkalo je tudi elektrike. Costa Concordia, dolga 290 metrov, se je začela nagibati, v njeno notranjost pa je začela prodirati voda. Nekateri potniki so naval panike, ki je nastal na ladji, primerjali z razmerami na Titaniku.

Italijanske oblasti so dan pozneje aretirale kapitana ladje Francesca Schettija in njegovega pomočnika, saj sta osumljena nenaklepnega večkratnega umora, povzročitve nesreče in zapustitve ladje. Schettino se je družbi Costa Crociere kot vodja varnosti pridružil leta 2002, nato pa je leta 2006 napredoval v kapitana, za kar je opravil vsa potrebna usposabljanja.

Za ladijsko nesrečo kriv kapitan