Letalo tamkajšnje družbe Kogalimavia je pred vzletom zajel ogenj. Foto: Reuters
Letalo tamkajšnje družbe Kogalimavia je pred vzletom zajel ogenj. Foto: Reuters

Požar naj bi izbruhnil na enem izmed motorjev letala vrste TU-154, ko se je to pripravljajo na vzlet in polet proti Moskvi. Ogenj je povzročil eksplozijo, ki je pristojnim letališkim službam ni uspelo preprečiti. Plameni so se razširili na okoli 100 kvadratnih metrih okoli letala.

Na krovu letala je bilo 124 ljudi, večino so evakuirali že pred eksplozijo. Med potniki so bili tudi člani ruske popskupine Na-Na, ki so opisali paniko, ki je izbruhnila na letalu.

"Pojavil se je gost črn dim in ljudje so zagnali paniko. Dobesedno so hodili po rokah drugih," je za BBC povedal pevec skupine Sergej Grigorijev. "Ko so prižgali motorje, je šlo nekaj narobe in zunanji del letala je zajel ogenj. Imeli smo težave pri odpiranju zasilnega izhoda, ljudi je zajela velika panika, nekateri so tekli ven kar skozi plamene," je dodal Vladimir Politov, prav tako član skupine Na-Na.

Dve žrtvi nesreče balona na vroč zrak
V nesreči balona na vroč zrak blizu angleškega mesta Bath sta umrla najmanj dva človeka. Balon je padel na igrišče za golf, je sporočila policija. V nesreči, katere vzrok za zdaj ni znan, ni bil na tleh poškodovan nihče.