Policija je napadalca, potem ko se ni želel predati, ustrelila. Foto: Reuters
Policija je napadalca, potem ko se ni želel predati, ustrelila. Foto: Reuters

Incident se je zgodil v zgodovinski četrti Carigrada, kjer so številne turistične znamenitosti, med njimi tudi Modra mošeja, v času, ko tja po navadi začnejo prihajati turisti. Neznani moški, ki je bil tujec, je najprej zagrozil vojakoma pred otomansko palačo Topkapi in ju prisilil, da sta odložila orožje. Nato je začel streljati v vse smeri, pri tem pa vzklikal: "Alah je velik1"

Pri sebi je imel dve puški, okoli pasu naboje, v streljanju pa je ranil dva človeka, enega vojaka in uslužbenca na parkirišču. Policija je na prizorišče dogajanja takoj poslala številčne policijske enote, ki so skušale moškega prepričati, naj se vda, ko pa tega ni hotel, so ga ustrelile. Policija je z mesta nesreče evakuirala tudi vse mimoidoče.

Napadalec je bil libijski državljan
Z ministrstva za notranje zadeve so pozneje sporočili, da je bil napadalec libijski državljan, rojen leta 1975, v Turčijo pa je vstopil v nedeljo. Televizijska postaja CNN Turk je kmalu po napadu objavila fotografijo moškega, ki so ga prepoznali kot napadalca. V rokah je imel strelno orožje, okoli pasu pa naboje. Oblečen je bil v črn plašč, na glavi pa je imel črno pokrivalo.