Ruski študentje so 1. septembra z lampijoni počastili
Ruski študentje so 1. septembra z lampijoni počastili "svetovni dan znanja". Foto: EPA

Preteklo leto se je začelo z mrtvimi padajočimi ptiči, bilo ves čas priča arabski pomladi in končalo s smrtjo severnokorejskega diktatorja Kim Džong Ila. MMC je izbral najbolj nepozabne fotografije leta 2011.

Od Amerike do Azije, od Afrike do Evrope - tudi letošnje leto so zaznamovali številni dogodki, od katerih so največ medijske pozornosti seveda dobile tragične novice o vojnah, nasilju, nemirih in tragedijah.

Letošnje leto je bilo po vsem svetu izjemno pestro in prelomni dogodki so si sledili drug za drugim.

V preteklem letu so nedvomno največ sprememb doživele države Severne Afrike in Bližnjega vzhoda, kjer so množični protesti in ljudske vstaje poskrbeli za arabsko pomlad. Svet je trepetal ob hudem potresu in cunamiju, ki sta na Japonskem poškodovala nuklearko Fukušima, kar je sprožilo najhujšo jedrsko krizo po katastrofi v Černobilu.

Leta 2011 je pomenilo tudi konec iskanja dveh najbolj iskanih ljudi na svetu. Na začetku maja je bil ubit najbolj iskani terorist in vodja Al Kaide Osama bin Laden, v istem mesecu pa je bil po večletnem begu prijet še Ratko Mladić in prepeljan v Haag.

Evropa je bila skozi vse leto v znamenju dolžniške krize, za katero evropski politiki opozarjajo, da bo zaznamovala še nekaj let v prihodnosti.