Grčija je morala zaradi protestov odpovedati vozni red tovornih vlakov, ki so bili namenjeni proti Makedoniji. Foto: Reuters
Grčija je morala zaradi protestov odpovedati vozni red tovornih vlakov, ki so bili namenjeni proti Makedoniji. Foto: Reuters

elimo iti", "Nemčija, pomagaj nam" in "Pakistanska organizacija za človekove pravice, pomagaj nam" so nekateri izmed napisov, ki so jih prebežniki napisali na odtrgane dele kartonastih škatel in stiroporno ploščo, saj jih makedonski policisti ne pustijo naprej.

Makedonija je poostrila nadzor na meji in v države EU-ja spušča le posameznike, ki bežijo z vojnih območij v Siriji, Iraku in Afganistanu. Na mejnem prehodu v Gevgeliji je tako okoli 1.500 prebežnikov zaprlo železnico. Prebežniki iz Pakistana in afriških držav so zagrozili z gladovno stavko.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.