Policija je sporočila, da je proteste prepovedala zaradi varnostnih pomislekov. Foto: Reuters
Policija je sporočila, da je proteste prepovedala zaradi varnostnih pomislekov. Foto: Reuters

Kot je sporočila policija, ni imela druge izbire, kot da prepove demonstracije, saj so se prejšnja tovrstna zborovanja v prejšnjih dneh sprevrgla v nasilne izgrede, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prejšnjo sredo na zadnjih velikih demonstracijah je bilo na primer v izgredih več sto zamaskirancev, proti katerim je policija uporabila vodne topove in solzivec, ranjenih je bilo okoli 40 ljudi, več deset jih je bilo aretiranih.

Predsednik Francois Hollande je že pred temi prizori v času evropskega prvenstva in ob grožnjah s terorističnimi napadi zagrozil s prepovedjo demonstracij, če bi prišlo do nasilja.

Vlada bo vztrajala
Vlada premierja Manuela Vallsa poskuša doseči sprejetje reforme trga dela, za katero pravi, da bo znižala visoko stopnjo brezposelnosti, kritiki pa trdijo, da je reforma naklonjena interesom delodajalcev in da bo okrnila delavske pravice. V zadnjih mesecih so zato po državi potekali številni protesti in stavke. Vlada kljub množičnemu nasprotovanju napoveduje, da bo pri reformi vztrajala.