Saadi Gadafi je bil znan po svojem živahnem nočnem življenju. Foto: EPA
Saadi Gadafi je bil znan po svojem živahnem nočnem življenju. Foto: EPA

Tiskovna predstavnica mehiške vlade je sporočila, da so prijeli nekaj ljudi, ki so hoteli v državo na skrivaj prepeljati tretjega sina pokojnega libijskega voditelja Moamerja Gadafija in nekaj članov njegove družine.

Alejandra Sota je povedala, da so mehiške oblasti namig o poskusu nezakonitega vstopa v državo dobile 6. septembra, vendar pa ni pojasnila, kdaj so bili prijeti ljudje, ki so skušali Saadiju pomagati pri prebegu.

Mehiški notranji minister Alejandro Poirea je razkril, da je bila v načrt vpletena kriminalna združba "mednarodnih razsežnosti". Oblasti so namreč prijele več ljudi različnih narodnosti, med njimi dva Mehičana, Kanadčana in Danca, ki naj bi odprli bačni račun in kupili več nepremičnin za Gadafijeve v Mehiki.

Člani Gadafijeve družine naj bi z zasebnim letalom prispeli na območje ob tihomorski obali Mehike, je še povedal minister.

38-letni Saadi je iz Libije prek Sahare avgusta pobegnil v sosednji Niger, potem ko je bil Gadafijev režim že skorja na kolenih. Interpol je izdal rdeče opozorilo, s katerim je države članice organizacije pozval k prijetju Saadija.