Svet
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Narasla voda je v Alori na jugu Španije odnesla most. Foto: EPA

Dodaj v

Hude poplave v Španiji in Maroku

Poplave so zahtevale tudi smrtne žrtve
29. september 2012 ob 13:49
Madrid - MMC RTV SLO

Jug in jugovzhod Španije so prizadele poplave, v katerih je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 8 ljudi, več sto ljudi so morali evakuirati. Poplave so zahtevale smrtne žrtve tudi v Maroku.

Poplave so posledica obilnega dežja. Kot poroča španski časopis El País, je v Cadizu padlo 200 litrov dežja na kvadratni meter, v Murcii ponekod 177, v Almerii pa 120 litrov na kvadratni meter.

Ponekod so reke narasle do štiri metre nad običajno gladino, številni kraji so odrezani od sveta. Poplave so ohromile cestni in želežniški promet, poročajo pa tudi o dveh porušenih avtocestnih mostovih.

V obmorskem mestu Gandia je vihar podrl zabaviščno kolo na tamkajšnjem trgu, pri čemer se je poškodovalo 35 ljudi. Gre za delavce, saj je bilo zabavišče med viharjem zaprto za obiskovalce.

Tudi v zahodni maroški regiji Safi se že dva dni spopadajo s poplavami. Umrli sta dve ženski in 14-letni fant. Zaradi naraslih voda so morali zapreti avtocesto med Safijem na zahodu in Essaouiro na jugu. V tem obdobju deževje v Maroku sicer ni običajno.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo