Svet
Iran
Protesti potekajo po vsej državi. Foto: Reuters
Hasan Rohani
Rohani je sporočil, da vlada ne bo pokazala strpnosti do protestnikov, čeprav bi morali imeti možnost izraziti kritiko. Foto: Reuters
VIDEO
Protesti v Iranu postajaj...
VIDEO
V iranskih protestih umrl...

Dodaj v

Iranske oblasti: protestnik ubil pripadnika varnostnih sil

Rohani opozoril, da je nasilje nesprejemljivo
1. januar 2018 ob 11:56,
zadnji poseg: 1. januar 2018 ob 22:02
Teheran - MMC RTV SLO, STA, Reuters

V več mestih v Iranu se že peti dan nadaljujejo ulični protivladni protesti. Skupno število smrtnih žrtev se je povzpelo na 12, po navedbah policije pa je neki protestnik ubil tudi prvega pripadnika njihovih vrst.

Tiskovna agencija Fars poroča o novih protestih v Teheranu, družbena omrežja pa pišejo o majhnih skupinah, ki prepevajo protirežimske slogane, kot je "smrt diktatorjem". Na ulicah naj bi bila poleg tega močno okrepljena prisotnost policije.

Preverjanje informacij in videoposnetkov je sicer po pisanju francoske tiskovne agencije AFP težavno zaradi omejitev potovanj in občasnih blokad interneta ter priljubljenih družbenih omrežij, kot sta Telegram in Instagram.

Tiskovni predstavnik policije je medtem sporočil, da naj bi protestnik z lovsko puško streljal na policiste v mestu Najat Abad. En policist je po njegovih navedbah umrl, trije so ranjeni.

Državna televizija je poročala, da naj bi oboroženi protestniki poskusili zasesti vojaška in policijska oporišča, vendar jim ni uspelo. Ministrstvo za obveščanje je sporočilo, da so "izgrednike in agitatorje javnega nemira" aretirali. Do zdaj naj bi iranska policija prijela okoli 400 ljudi.

"Vlada ne bo pokazala nobene strpnosti do tistih, ki uničujejo javno lastnino, kršijo javni red in povzročajo nemir v družbi," je ob tem sporočil iranski predsednik Hasan Rohani.

Netanjahu podprl "pogumne Irance"
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je medtem pohvalil "pogumne Irance", protestirajoč proti režimu, "ki zapravi milijarde dolarjev za širjenje sovraštva". "Želim, da Irancem uspe v njihovem boju za svobodo," je zapisal na Facebooku.

Nemški zunanji minister Sigmar Gabriel je vse strani pozval, naj se vzdržijo nasilja.

V novoletni noči umrlo deset ljudi
"V dogodkih pretekle noči je v več mestih žal umrlo okoli 10 ljudi," je sporočila televizija, ki drugih podatkov ni navedla. Znano je le, da sta v mestu Izeh na jugozahodu države v streljanju umrla dva protestnika, več je bilo ranjenih. Predstavnik oblasti Hedajatolah Kademi je pojasnil, da so protestniki v Izehu razbili več oken bank in da je morala posredovati policija. Po njegovem mnenju ni verjetno, da bi streljala policija, saj policisti niso imeli dovoljenja za to.

Prvi smrtni žrtvi protestov so potrdili v soboto, ko sta protestnika umrla v kraju Dorud na zahodu države.

Protivladni protesti so se v nedeljo nadaljevali tudi v nekaj drugih mestih. Policija je uporabila solzivec in vodne topove, da je razgnala manjše število protestnikov, ki so se zbrali na Trgu islamske revolucije v središču Teherana, je razvidno z nekaterih posnetkov na družbenih omrežjih. Protestniki v manjšem mestu Takestan na severozahodu države pa so zažgali versko šolo in nekatera vladna poslopja.

Teheran: Protesti so nezakoniti
Iranski predsednik Hasan Rohani je v govoru v nedeljo pozval vladne organe, naj zagotovijo možnost zakonite kritike in protestov, protestnike pa opozoril, da je nasilje nesprejemljivo. S tem se je prvič odzval na množične proteste v državi, ki potekajo od četrtka in so usmerjeni predvsem proti gospodarski in zunanji politiki iranskega režima.

Iranske oblasti trdijo, da so protesti nezakoniti, in svarijo pred udeležbo na nadaljnjih protestih. Po poročanju BBC-ja gre za največje proteste po letu 2009, ko se je več milijonov privržencev opozicije združilo v t. i. zeleno gibanje, ki je protestiralo proti predsedniški zmagi Mahmuda Ahmadinedžada. Takrat je umrlo 30 ljudi, več tisoč je bilo aretiranih.

V zadnjih dneh so oblasti aretirale okoli 400 ljudi, od tega 200 v soboto v Teheranu. Poleg tega so omejile dostop do nekaterih družbenih omrežij, saj se bojijo, da bi se lahko protestniki prek njih usklajevali glede nadaljnjih dejanj.

Trump podprl protestnike
Ameriška vlada je medtem v nedeljo poudarila, da imajo prebivalci Irana pravico, da mirno izražajo svoje mnenje. "Njihovi glasovi (glas ljudstva) si zaslužijo biti slišani," so sporočili iz Bele hiše. Ob tem so pozvali vse strani, naj spoštujejo temeljno pravico do izražanja mnenja in se izogibajo vsakemu dejanju, ki bi prispevalo k cenzuri. Tudi ameriški predsednik Donald Trump je v nizu tvitov podprl iranske protestnike.

Rohani je bil do Trumpovih izjav kritičen, češ da izkazuje zaskrbljenost za Irance, ki jih je pred kratkim označeval za "teroriste". "Nekdo, ki je v celoti proti Iranu, ne bi smel hliniti zaskrbljenosti," je še dodal Rohani.

A. P. J., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
TIGR
# 01.01.2018 ob 12:05
Še ena "pomlad" v režiji Izraela - ZDA- SA, ki ji bi lahko sledila že večkrat videna zima. Ne dvomim, da so se Iranci dovolj naučili iz libijske, iraške, sirijske, ukrajinske itd zgodbe o "uspehu".
Bivši uporabnik
# 01.01.2018 ob 12:12
Ze veckrat videno , tipicen uvod v novo vojno ... Dvomim da bo ostalo samo pri protestih .... Ravno ko se ena vojna priblizuje koncu se zacne druga... Nakljucje ?!
dmejz
# 01.01.2018 ob 12:47
@Slovenc120 - od kje tem protestnikom orožje? Če smo mi, ki vidimo, da je to zrežirano s strani tujih obveščevalnih služb, rusofili, si ti Hlapec (z velko začetnico), ki misli, da je vse kar pride z zahoda zlato in da so zahodnjaki naši prijatelji. Sigurno imaš o ZDA dobro mnenje, čeprav so se nedolgo tega postavili na Hrvaško stran glede arbitraže. Verjetno si rojen po l. 1991 in misliš da zdej živimo v raju, prej smo pa životarili.
KLIPAN
# 01.01.2018 ob 13:06
Podpiram vse resnične proteste za demokracijo in svobodo, tu ni nobenega dvoma.
V tej zadevi pa sem močno skeptičen, saj se protesti na BV (in tudi drugod) zgodijo samo v tistih državah, ki niso naklonjene Ameriki, Izraelu in Saudovi Arabiji.
Kaj pa je ostalo od Iraka, Libije, Ukrajine in Sirije v katerih se je začelo z "demokratičnimi protesti", pa smo lahko videli v zadnjem desetletju.
Kjer Amerika spodbuja proteste so vojne, ruševine, beda, begunci, skrajni islamisti ali nacisti.
Skratka, v čisto vseh državah, kjer ima prste vmes Amerika, ljudje sedaj živijo slabše kot prej.
Srečni so lahko, če sploh živijo.
mb128
# 01.01.2018 ob 12:33
Ja no tako kot sem že zapisal nekdo je naščuval sunite. Še več kot berem tuje medije so oboroženi protestniki napadali policijske postaje in celo vojsko! Hm, le od kod protestinikom orožje? Jep, stara dobra CIA verjetno pa ima še vmes prste MOSAD pa SA tudi.
Ori
# 01.01.2018 ob 12:33
Kaj pa protesti v Izraelu? Mogoče protesti v Bahrainu? Nič?
kosič
# 01.01.2018 ob 13:05
Ali je Trump podprl protestnike, ki so protestirali ob njegovi izvolitvi ?
vrtojb5
# 01.01.2018 ob 12:58
Amerika spokaj ven iz Irana!
TIGR
# 01.01.2018 ob 21:06
Netanjahu podprl "pogumne Irance"

Vse jasno...
Kekec99
# 01.01.2018 ob 13:00
@kazam
Vprašaj ljudi Iraka ali Libije kaj si o tem mislijo.
Antipater
# 01.01.2018 ob 21:10
Če so demonstranti oboroženi, so lahko samo teroristi, nikakor pa ne miroljubni protestniki.

Iran je na 2. mestu po rezervah plina in 4. po naftnih.
Surovine že nekaj časa ne prodaja v dolarjih kar je močno zamajalo temelje fiat valute imenovane dolar.
Kot kaže cionisti upajo na libijski scenarij, kjer je država razrušena, plemena v medsebojnih sporih, nafto pa jim krade Zahod.
Kekec99
# 01.01.2018 ob 13:14
Protestiranje je nekaj popolnoma drugačnega kot to kaj se tam počne. Tam ni protestov ampak napadi na policijo, vojsko ter ostale državne slużbe. To je napad na državo skrit za nekimi kvazi protesti.
Antipater
# 01.01.2018 ob 20:58
Demonstranti poskušali zavzeti policijske postaje in vojaške baze. Maske so padle.
Med demonstranti ni Perzijcev, ki predstavljajo 65% populacije. Gre za plačance iz vrst manjšin: Kurdi, Azerbajđanci, Arabci...
Ko začnejo streljati policiste, pa imamo podpis naročnika na vidiku. Cia in mosad.
Resnično bo zaropotalo, ko se bo aktivirala Iranska revolucionarna garda.
Iran skušajo oslabiti pred neizbežnim vojaškim napadom.
Kot sem že pisal, je Perzijcem z zmago v Siriji nad isilom, uspelo vzpostaviti šiitski polmesec, kar pomeni konec cionističnim načrtom na BV,
MAN0
# 01.01.2018 ob 12:10
Mosadek nažene američane bed gaj.
Šah povabi američane gud gaj.
Ajatola nažene američane bed gaj.
Xy povabi američane gud gaj.
bobby8
# 01.01.2018 ob 21:20
moj komentar
Iranske oblasti bodo raje pozaprle in pokončale vse oborožence, kot pa tvegale sirijski scenarij.
To ni demokratična revolucija ampak poizkus sprožitve državljanske vojne od zunaj.
-----------------------------------
Točno isti scenarij kot v Siriji!!!!!
Upam,da jih končno dobijo po nosu organizatorji.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 21:15
Iranske oblasti bodo raje pozaprle in pokončale vse oborožence, kot pa tvegale sirijski scenarij.
To ni demokratična revolucija ampak poizkus sprožitve državljanske vojne od zunaj.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 21:13
Antipater
Iran je na 2. mestu po rezervah plina in 4. po naftnih.
Surovine že nekaj časa ne prodaja v dolarjih kar je močno zamajalo temelje fiat valute imenovane dolar.
Kot kaže cionisti upajo na libijski scenarij, kjer je država razrušena, plemena v medsebojnih sporih, nafto pa jim krade Zahod.


Ta scenarij naj ZDA kar pozabjo. Iran je dobro poučen kako so se zadewve razvijale v Siriji in jih bo preprečil.
Tu gre za poizkus iz obupa in hkrati dokaz, da cionistični imperij zla propada.
KLIPAN
# 01.01.2018 ob 21:05
@Fllagelum Dei
Zaradi Rusov nimaš v EU niti enega begunca.
Zaradi Amerike jih imaš miljon ali pa še več, večinoma muslimanov.
Živela Amerika, a ne?
KLIPAN
# 01.01.2018 ob 20:36
Ravnokar prebral tuje agencije.......
Protestniki streljajo na policijo, razstrelili naftovod.....
Mislim, čakajte malo......
Se spomnite "levičarskih protestov" v Hamburgu?
Seveda se.
Je kdo streljal na policijo, je kdo razstreljeval naftovode????
Eno so protesti, nekaj drugega pa je terorizem plačan in spodbujan s strani Amerike, Izraela in Saudove Arabije.
Ne pozabite, da so na tem območju samo še tri države, ki so trn v peti omenjenim državam.
Sekularna Irak in Libija sta že padla, skoraj bi tudi Sirija, če načrtov ne bi preprečili Rusi, Jemen se prav ta trenutek bombardira, ampak seveda na zahodu ne boste prebrali nič o tem oz. skoraj nič, ostane še Iran, že desetletja "moteč" faktor v regiji za Amere, Saudijce in Izraelce.
Ker so ugotovili, da bi vojaško posredovanje zahtevalo preveč žrtev med napadalci, so se poslužili enake taktike kot v Iraku, Libiji, Siriji......najprej protesti, potem streljanje na vojsko in policijo, teroristične akcije......, ko pa oblast ukrepa, pa celi zahod začne pisati o "represiji nad lastnim prebivalstvom, avtoritarni oblasti, demokratičnih zahtevah opozicije in upornikov....." itd.
Pa mine kak teden in se izkaže kdo so "opozicija in uporniki"-Isis, Al Nusra, Hayyat Tahrir al-Sham , Ahrar al-Sham itd. itd.
Vsepovsod je bilo enako-Irak, Libija, Sirija...
Tisti, ki podpirate te "proteste" ste to pozabili ali se nočete spomniti ali vam je nerodno, ko se spomnite?
Očitno nekaterim ni jasno, da so vse omenjene države bile "palčki" proti Iranu.
Iran se ne bo kar tako vdal.
Očitno podporniki Amerike še nimajo dovolj beguncev v EU, sploh jim ni jasno kaj se bo zgodilo, če bo v Iranu vojna.
Homer.
# 01.01.2018 ob 13:20
Trump je v twitu podprl upornike.
Zaboji orožja so že na poti.......

Da ne bo kdo napačno razumel....
Niti malo ne podpiram obstoječo oblast, ampak notranje politične probleme naj razrešijo brez zunanjega vmešavanja in po možnosti po politični poti.
J@st
# 01.01.2018 ob 21:27
Tiskovni predstavnik policije je medtem sporočil, da naj bi protestnik z lovsko puško streljal na policiste v mestu Najat Abad. En policist je po njegovih navedbah umrl, trije so ranjeni.
----------------------
Zdaj ni več dvoma, kdo stoji za protesti. Scenarij se ponavlja.
Kekec99
# 01.01.2018 ob 13:04
@kazam
Ne polagaj mi besed v usta, po tem pa se na te iste besede odzivaš kot da jih je izrekel kdo drug in ne ti.
mataj-finance
# 01.01.2018 ob 21:37

moj komentar je napisal(-a)

Tole spominja na Ukrajino.
Z eno malo razliko: Ukrajina ni premogla niti 100-200 lojalnih policistov, ki bi bili pripravljeni udariti dol tiste skvadriste(plačane huligane) na Euromaidanu. Iran ima Basij, 11 milijonov prostovoljcev. Da revolucionarne garde niti ne omenjam. Sorosboti proti temu nimajo šans.
Bivši uporabnik
# 01.01.2018 ob 16:37
Najbolj smešen mi je argument, da češ, ker sem nekje bil poznam razmere , politiko in geopolitično vpetost dotične države... Jaz sem star stric in sem bil v Iranu že 5x, v Rusiji 3x ( v Samari imam daljne sorodnbike ) in še marsikje... Kot sem včeraj napisal je argument, če si nekje bil, da to potem poznaš, najmanj zavajajoč, da ne rečem smešen in patetičen.... Razumevanje, nekega problerma na taki ravni, kot je trenutna situacija v Iranu zahteva, splošno znanje, iskušnje in dokaj podrobno in obenem široko spremljanje geopolitike iz mnogih virov.. Prtedvsem pa, se je treba zavedat, fa ni toliko rusofilov v Sloveniji in širše, kot je čedalje več gorečih nasprotnikov USrA režima in njenega stalnega vmešavanja v vse in vsakogar.. Slučajno je pač Rusija na nasprotnem bregu in je zato, pri večini v dobrem imenu... Podobno, kot Kitajska, ki je pa v evropskem prostoru pač manj ispostavljena...Kakor koli že... Velika večina je spoznala , da je politika USrA največje zlo, ki že vsaj 20 let proizvaja milijone žrtev širom sveta...
KLIPAN
# 01.01.2018 ob 13:14
@sas
"Od koga je kaj sponzorirano je nepomembno. A nimajo pravice, da protestirajo? Jim ne privoščite, da si sami izberejo kaj želijo? "

Seveda imajo pravico, seveda jim privoščimo.
Ampak, nekateri se še vseeno spomnimo Iraka, Libije, Sirije, Ukrajine......
Vprašaj ljudi v teh državah, kdaj so živeli bolje in vse ti bo jasno.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 21:32
Tiskovni predstavnik policije je medtem sporočil, da naj bi protestnik z lovsko puško streljal na policiste v mestu Najat Abad. En policist je po njegovih navedbah umrl, trije so ranjeni.

Tole spominja na Ukrajino.
Gastrbajtr
# 01.01.2018 ob 22:19
Kitajska, ki je investirala milijarde v iransko naftno infrastrukturo, je že zdavnaj povedala, da ne bo mirno gledala ob strani, če bodo jenkiji slučajno stegnili lovke.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 22:06
Danes sem bral komentarje na nekaj ameriških medijih in ugotovil, da so Američani zelo kritično in celo sovražno nastrojeni proti lastni politiki. Večina je mnenja, da se ZDA nelegitimno vmešavajo v notranje zadeve Irana in poizkušajo zanetiti vojno.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 21:03
Demonstranti poskušali zavzeti policijske postaje in vojaške baze. Maske so padle.
Med demonstranti ni Perzijcev, ki predstavljajo 65% populacije. Gre za plačance iz vrst manjšin: Kurdi, Azerbajđanci, Arabci...


To je poizkus rušebnja države, podoben kot je bil v Siriji. Iran mora reagirati zelo odločno in vse te ameriško-izraelske teoriste ustaviti na najbolj efikasen način. V nasprotnem bodo žrtve in gospodarska škoda ogromno večje.
KLIPAN
# 01.01.2018 ob 20:39
Nekateri komentatorji, ki najbolj zagovarjajo Ameriška posredovanja in vmešavanja na BV, so po drugi strani najbolj proti beguncem in muslimanom v EU.
Mislim, a obstaja še kaj bolj nelogičnega na tem planetu?
Bivši uporabnik
# 01.01.2018 ob 14:55
Meni je zanimivo, kako zahodni režimski mediji z vzhičenostjo poročajo sedaj že četrti dan o demonstracijah vIranu, medtem, ko jih na primer večtedenske demonstracije proti Netanjahuju v Izraelu , sploh ne zanimajo...
firtoh
# 01.01.2018 ob 13:49
Ker je zunanji napad na Iran,velika nevarnost za Izrael,je najboljša rešitev indirektni napad od znotraj.Če pride do državljanske vojne,sledi scenarij Iraka in Sirije. Amerikanci ne vedo, kam bi z evakuiranimi pripadniki Daesha,zato je Iran idealen
peglezn
# 01.01.2018 ob 13:07
Pred 14 dnevi sem vsaj eno uro ob kosilu debatiral s kolegom iz Irana, okrog 40 let.

Če že opletamo z Ameri... oni so sceno zasrali pred 20-30 leti, ko so se kot rezultat njihovega vtikanja v Iran na oblast postavili iranski kleriki v spregi s prejčnjimi in sedanjim predsednikom. Vsaj tako mi kolega trdi, da ne enih ne drugih v Iranu nihče ne mara, ker da kradejo na veliko (a la NLB scena).

Sem ga kar direktno vprašal, kaj bi porekel na to, da bi jim Ameri zamenjali oblast in mi je rekel, da to sicer stežka izusti... ampak, da to oblast nekdo mora skinit.

Tako da, jaz sem na to temo rahlo zmeden... sploh ker absolutno ne podpiram ameriške in izraelske politike na BV.
zniranc
# 01.01.2018 ob 22:39
Vsaka podobnost z tem, kako so si dogodki sledili v Libiji in Siriji je verjetno zgolj nakljucje... :-D zatret v kali te poskuse kao demokratizacije Irana, v nasprotnem primeru lahko Merklova povabi se kaksen milijon "beguncev" v EU.
bobby8
# 01.01.2018 ob 22:29
Slovenc120
Upam da sekularni Iranci, kdaj dočakajo svobodo in se znebijo klerofašistične diktature. Že 30 let bežijo ven, jih je toliko da imajo popolnoma svojo organizacijo v Evropi
-----------------------------------------
Tako je v Libiji in Iraku jim je zahod pomagal,da se znebijo klerofašistične diktature.
In prav sedaj vsi bežijo v Europo.
Zanimivo:
Morda iščejo klerofašistično diktaturo. :-) Kdo bi vedel.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 22:26
Sirija je sekularna država, pa so jo ameriško-arabski teroristi želeli urediti v najbolj klerofašistično državo na BV.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 22:24
Važno da Ameriška Arabija cveti v sekularni demokraciji.
Pravi primer ameriške naprednosti.
Gastrbajtr
# 01.01.2018 ob 22:16
De facto pa je ruska vojska prisotna v 3 državah, ki jih je Rusija priznala kot samostojne in neodvisne, v teh državah pa je ruska vojska prisotna v nasprotju z voljo domačih oblasti.

Legitimni predsednik SIrije Asad je sam prosil Ruse za vojaško pomoč. Če tega ne veš, potem preveč gledaš Fox News.
Kekec99
# 01.01.2018 ob 18:13
@expatriot997
... , da so sankcije za Putina, ki je zanetil nemir v Donbasu.
-------------------------------------------------
Na kakšen način je Putin zanetil upor? Je on napadal rusko govoreče ukrajince, je on prepovedal uporabo ruskega jezika?
123pepe321
# 01.01.2018 ob 13:17
" ker vera na oblasti je katastrofa."
Drži! Tudi vera v kapitalizem sodi zraven!
moj komentar
# 01.01.2018 ob 23:40
Zdaj naj mi pa nekdo odgovori, zakaj se ameriški politiki bojijo ruske in kitajske internetne propagande, če so prepričani, da imajo najbolj pošten sistem in da govorijo resnico?
In zakaj ljudje vse bolj spremljajo totalitarne ruske in kitajske medije, če so ameriški mediji tako demokratični in bolj svobodni.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 23:13
direndaj

Nekateri holywoodarji navijajo za vojno v Iranu, a kratek IQ jim ne dovoljuje razmišljati dolgoročno in ne dojemajo, da bo v primeru večjega spopada na BV, Evropa v parih letih morala sprejeti desetine milijonov beguncev in migrantov.
Kar je pa najlepše, so ravno zagovorniki ameriške hujskaške politike, največji nasprotniki migracij in sovražniki muslimanov.
Sami sebi kopljejo jamo in se tega sploh ne zavedajo.
moj komentar
# 01.01.2018 ob 22:21
vxxxx
S tem, ko je napadel Rusijo in slovanske države, je storil hudo napako. Moral bi napasti VB in ZDA.
--------------------------------------------------------------
Ne moreš napast tiste ki te financirajo !
" Ne grizi roke ki te hrani "


Amerofili bodo zdaj rekli da to ni res.
bobby8
# 01.01.2018 ob 21:50
moj komentar
Je pa zanimivo, kako ZDA po svetu iščejo plačance-teroriste in oborožujejo ter finančno podpirajo vse mogoče skrajneže, da lahko ohranijo svoj imperij.
----------------------------------------
V Siriji in Iraku so imeli boljšo pozicijo ker se je njihova teroristična vojska ISIS preživljala z nakradeno nafto.Amerosi so jim nudili le varvanje iz zraka.
Dokler tja niso prišli Rusi potem je bila igra končana :-)
Ramus
# 01.01.2018 ob 21:48
"Rohani opozoril, da je nasilje nesprejemljivo"

Povsem jasno je, da gre še za eno ameriško vstajo,... zato tudi tak odpor S. Koreje do ZDA. Tem ameriškem bebcem sploh ni jasno kakšen kaos bi nastal na bližnjem vzhodu, če se poruši red v Iranu. In več kot očitno je, da je ameriška vstaja v Iranu in priznanje Jeruzalema za glavno mesto Izraela načrtovano in koordinirano delo,....

ZDA so največja grožnja za svetovni mir,....
mataj-finance
# 01.01.2018 ob 21:29
Ramin Mazaheri: Nič ne bo iz tega

Avtor bloga, Ramin Mazaheri, je po narodnosti Iranec, po poklicu dopisnik Iranske državne televizije Press TV iz Pariza, po prepričanju pa levak stare šole (Marx, Engels, Lenin, Stalin itd).
bobby8
# 01.01.2018 ob 20:30
Flagellum Dei
Tudi Ruskega jezika ni nobeden prepovedal. Pa tudi Ruse ni nobeden napadel. Je pa bila neka vojaska brez oznak, ki je napadla Ukrajino in si pripojila Krim k Rusiji. Potem je ta isti Ruski general isto stvar žele ponoviti še v Dombasu, kjer pa se je zanetila vojna in na 10.000 mrtvih.
--------------------------------------------
A daj nehi no
a to so Rusi:

moj komentar
# 01.01.2018 ob 22:43
RYAN
happy new year everyone


Hvala enako.
bobby8
# 01.01.2018 ob 21:58
Slovenc120
Ja to da evropski levičarji(borci za človekove pravice in emancipacijo žensk) podpirajo klerofašistično diktaturo.
--------------------------------------
Rusofili več kot očitno podpirajo mir v svetu.
Ti pa najbolje da se pridružiš ameriškim plačancem IS,Alkajda ali kaj podobnega. :-)
moj komentar
# 01.01.2018 ob 21:43
mataj-finance
Z eno malo razliko: Ukrajina ni premogla niti 100-200 lojalnih policistov, ki bi bili pripravljeni udariti dol tiste skvadriste(plačane huligane) na Euromaidanu. Iran ima Basij, 11 milijonov prostovoljcev. Da revolucionarne garde niti ne omenjam. Sorosboti proti temu nimajo šans.

S tem se vsekakor strinjam.
Iran ima orodja za razbijanje terorističnih združb in ne bo dolgo trpel, da se policijo kar tako pobija, kot se to počeli neonacistični plačanci v Ukrajini ali islamski skrajneži v Siriji.
Kazalo