Imami so izključili Beganovića. Foto: EPA
Imami so izključili Beganovića. Foto: EPA

Imama iz vasi Trnovi pri Veliki Kladuši so sicer zaradi njegovih ostrih kritik džihadistov tudi večkrat fizično napadli.

Beganovića so iz islamske skupnosti izključili, ker naj bi se ukvarjal s šarlatanstvom, ker ni spoštoval drugih imamov ter ker je v prostorih, ki pripadajo skupnosti, imel pse. Izključitev je potrdila disciplinska komisija uprave islamske skupnosti. Na ukrep se Beganović lahko pritoži in šele po odločitvi o pritožbi izključitev postane pravnomočna.

Sojenje Bosniću
V zadnjih šestih mesecih je bil Beganović tarča več napadov, v katerih je utrpel tudi več vbodnih ran. Napadi so se začeli kmalu po aretaciji Bilala Bosnića, neformalnega voditelja radikalnega vahabitskega gibanja v BiH-u. Sodijo mu zaradi novačenja mladeničev za IS in podpiranja terorističnih dejavnosti.

Beganović je v odprtem pismu obsodil pozive Bosnića, naj se mladi iz BiH-a pridružijo IS-ju in odidejo v boje v Siriji in Iraku. Zaradi napadov ga je nato uprava islamske skupnosti razrešila s položaja imama v Veliki Kladuši in ga je nameravala premestiti drugam.