Sollecito je spremljal postopek na prizivnem sodišču v Firencah, ob izreku sodbe pa ga ni bilo v sodni dvorani. Foto: EPA
Sollecito je spremljal postopek na prizivnem sodišču v Firencah, ob izreku sodbe pa ga ni bilo v sodni dvorani. Foto: EPA
Vnovična obsodba Knoxove

Kot poročajo italijanski mediji, so Sollecita prijeli v hotelu v Venzoneju (Pušja vas) v Furlaniji - Julijski krajini, vendarga niso aretirali. Policija mu je zasegla potni list, saj mu je sodišče z včerajšnjo obsodbo tudi prepovedalo izstop iz države.

Italijansko prizivno sodišče ga je včeraj zaradi umora britanske študentke Meredith Kercher obsodilo na 25 let zaporne kazni. Sollecito je sojenje spremljal na sodišču, včeraj, ob samem izreku popoldne, pa ga ni bilo v sodni dvorani. Policija ga je potem le nekaj ur zatem skupaj z zaročenko ustavila v Venzoneju, pojavljajo pa se ugibanja, da je nameraval zbežati iz države.

"Odvetnik, nedolžen sem. Bitka se bo nadaljevala," je po včerajšnji razsodbi svojemu odvetniku Luci Maoriju zatrdil Sollecito. Njegov odvetnik je že napovedal, da se bo pritožil na vrhovno kasacijsko sodišče.

Odvetniki Knoxove in Sollecita napovedali pritožbo
Kot je znano, je sodišče v Firencah 26-letno Američanko Amando Knox in Sollecita, njenega nekdanjega fanta, okrivilo umora britanske študentke v Perugii leta 2007. Knoxova se ponovnega sojenja ni udeležila. Ob razsodbi je šokirana dejala, da se ne bo vrnila v Italijo, njeni odvetniki pa so takoj napovedali pritožbo.

Sodbo sodišča v Firencah mora zdaj potrditi še vrhovno kasacijsko sodišče. Če jo bo, bi Italija lahko zahtevala izročitev Knoxove, ki jo je sodišče obsodilo na 28 let in pol zapora, kar je še več kot po prvi obsodbi leta 2009.

Družina umorjene Kercherjeve je v odzivu na razsodbo dejala, da nadaljujejo pot do resnice in da obstaja možnost, da ne bodo nikoli izvedeli podrobnosti glede Meredithine smrti, pa poroča BBC.

Vnovična obsodba Knoxove