Foto:
Foto:
Berlusconi bo moral ukrepati hitro.
Zgornji dom italijanskega parlamenta je sprejel sporni zakon.

Italijanski minister za delo in predstavnik Severne lige Roberto Maroni je dejal, da sklep o prihodni vladni strategiji ni bil dosežen.

Vladna Severna liga namreč od Berlusoconija zahteva, da njen predlog zakona o federalizmu sprejme brez popravkov, prav tako koalicijski krščanski demokrati pa temu ostro nasprotujejo.

Nesoglasje tudi glede ministra
Neuspešno so se končala tudi pogajanja o novem finančnem ministru, čigar funkcije začasno opravlja Berlusconi. Podpredsednik vlade in vodja Nacionalnega zavezništva Gianfranco Fini je Berlusconijevo ponudbo že zavrnil, prav tako pa o tem ni soglasja med koalicijskimi partnericami. K čimprejšnji izvolitvi novega finančnega ministra je pozvala tudi opozicija, saj ima premier z dvojno vlogo v vladi v rokah preveč oblasti.

Parlament sprejel sporni zakon
Italijanski parlament pa je sprejel zakon o regulaciji konfliktov interesov članov vlade. Za zakon, ki naj bi Berlusconiju omogočal, da se mu ne bo treba posloviti od televizijskega imperija, je glasovalo 268 poslanecev zgornjega doma, proti pa 221. Opozicija meni, da gre za darilo vladne koalicije premieru Berlusconiju.