Foto: BoBo
Foto: BoBo

''Da bi posodobili delo davčne uprave, sem kot svetovalca zaposlil tudi Ivana Simiča, nekdanjega direktorja Davčne uprave Slovenije,'' je na svojem Twitterju zapisal srbski minister za finance in gospodarstvo Mlađan Dinkić.

Srbska vlada je v petek namreč prekinila delovno razmerje z generalnim direktorjem srbske davčne uprave Dragutinom Radosavljevićem, ki je naloge opravljal od januarja leta 2010. To delo bo začasno opravljala dosedanja Radosavljevićeva namestnica in direktorica centra za velike davčne zavezance v okviru davčne uprave Ljiljana Kovačević.
Ivan Simič je diplomiran pravnik in davčni strokovnjak. Srbski mediji so se razpisali tudi o njegovem življenjepisu. Tako so zapisali, da se je rodil 20. maja leta 1959 v mestu Grad. Po končani osnovni šoli v Mostarju je hotel postati pilot, a je šolanje pozneje opustil in se vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani. Diplomiral je leta 1986 in se še istega leta vpisal na Fakulteto za šport, ki pa je nikoli ni končal.

Med letoma 1980 in 1982 je delal na ministrstvu za notranje zadeve, pozneje pa v podjetju Iskra. Leta 2008 je iz prava tudi magistriral, med letoma 2006 in 2008 pa je delal na Davčnem uradu Republike Slovenije. Med drugim je bil leta 2009 tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije.