Somalijski pirati so imeli v okolici Lamuja do zdaj za tarče ribiške ladje. Foto: EPA
Somalijski pirati so imeli v okolici Lamuja do zdaj za tarče ribiške ladje. Foto: EPA

Zakonca sta dopustovala v razkošnem letovišču Kiwayu Safari Village, severno od otoka Lamu, ko so ju napadli oboroženi moški, poroča BBC. Moškega je najverjetneje pokončal en sam strel po tem, ko naj bi se poskušal upreti ugrabitvi.

Po besedah kenijskih oblasti naj bi policist videl, kako šest moških vozi ugrabljeno žensko na gliserju.

Tamkajšnja turistična letovišča do zdaj še niso bila tarča, je pa res, da kraj leži blizu Somalije in bi bili zato lahko v zločin vpleteni somalijski pirati, ki so sicer v preteklosti že napadali ribiške ladje nedaleč od Lamuja. Dokazov, da bi bila v napad lahko vpletena somalijska islamistična skupina Al Šabab, ni.

Na spletni strani Kiwayu Safari Village piše, da ima "organske varnostne ukrepe in profesionalno strukturo varovanja, ki zagotavlja varnost in varovanje 24 ur na dan". In še: "Naš odnos z lokalno skupnostjo, njenimi ribiči in krajevnimi oblastmi je pozitiven in vzajemno koristen. Redno delamo revizijo našega varovanja in varnostnih ukrepov, da bi zagotovili varnost."

Obalno letovišče Kiwayu Safari Village je ena najdražjih turističnih destinacij v Keniji, kjer gostje prenočujejo v bungalovih na plaži za 1.300 dolarjev na noč, k razkošnim večernim gostijam pa jih kliče glas trobente iz školjke. Tu sta med drugimi dopustovala tudi princ William in Mick Jagger.