Zagorelo naj bi na enem izmed terminalov. Foto: EPA
Zagorelo naj bi na enem izmed terminalov. Foto: EPA
Zagorelo mednarodno letališče v Nairobiju

Ogenj je zajel celotno poslopje terminala za mednarodne prihode in odhode. Vzrok požara na najpomembnejšem letališču vzhodne Afrike še ni znan. Na letališče so takoj prišli gasilci in reševalci.

Požar po do zdaj dostopnih informacijah ni zahteval žrtev, dve osebi - delavca na letališču in potnika - pa so prepeljali v bolnišnico zaradi vdihavanja dima.

Kenijske oblasti so najprej napovedale, da bodo že popoldne po lokalnem času znova odprli letališče za mednarodne in notranje lete, pozneje pa so sporočile, da bodo v četrtek terminal za notranji promet preuredili in začasno uporabljali za mednarodne polete.

Eden izmed predstavnikov oblasti je za kenijski Daily Nation dejal, da je požar spominjal na "pekel". Neki drugi uradnik je povedal, da so odpovedali hidranti na letališču.

Prizorišče požara si je ogledal predsednik Uhuru Kenyatta, sin prvega predsednika Nairobija, po katerem je letališče poimenovano. "Vse delamo z namenom, da bi čim prej znova steklo normalno delovanje," je pred letališčem novinarjem dejal tiskovni predstavnik predsednika Manoah Esipisu.

Vsak dan okoli 16.000 potnikov
Prek mednarodnega letališča v Nairobiju vsak dan potuje okoli 16.000 ljudi, lani pa je gostil kakih šest milijonov potnikov. Letališče služi kot regionalno vozlišče vzhodne Afrike, z njega pa vzleti oziroma na njem pristane okoli 250 letal dnevno.

Zaradi zaprtja letališča bo prizadetih več deset tisoč potnikov, saj bodo imela druga regionalna letališča najverjetneje velike težave s povečanim prometom, ki bo preusmerjen k njim.

Zagorelo mednarodno letališče v Nairobiju