Med napadom je bilo v klubu Mangle 600 ljudi. Foto: Reuters
Med napadom je bilo v klubu Mangle 600 ljudi. Foto: Reuters

"Dvanajst ljudi, ki so kazali simptome, značilne za odziv na jedke snovi, so reševalci in gasilci oskrbeli na kraju nesreče, nato pa so bili prepeljani v bolnišnico," je dejal predstavnik gasilske brigade, policija pa je pozneje sporočila, da poškodbe ne ogrožajo življenj.

Policisti so na kraj napada prišli malo po eni uri, ko so "ljudje poročali o škodljivi snovi". Klub so izpraznili, ceste v okolici kluba pa so zaradi preiskave zaprli za promet. Aretirali niso nikogar, prav tako pa dejanje po navedbah policije ni povezano s terorizmom.

Kriv naj bi bil spor med dvema skupinama
Policija meni, da je v klubu nastal spor med dvema skupinama, nato je neki moški s kislino napadel dva druga moška. Oba moška, stara nekaj več kot 20 let, ostajata v bolnišnici v resnem, a stabilnem stanju, medtem ko je pomoč zdravnika zaradi lažjih poškodb poiskalo še deset drugih ljudi, poroča BBC.

V Londonu se je število napadov s kislino v zadnjih letih močno povečalo. Od leta 2010 so našteli več kot 1.800 tovrstnih napadov, lani je bila kislina uporabljena pri 454 kaznivih dejanjih, predlani pa pri 261. Ta mesec je bila v Londonu v napadu s kislino poškodovana tričlanska družina s triletnim sinom.